Jeugdkamp 2016, een terugblik

Jeugdkamp 2016, een terugblik

29 april 2016 14:30


Bijzonder geslaagd jeugdkamp, het weekeinde vloog voorbij.

DAG1
Vrijdag 29 april op het parkeerterrein van Neptunus-Schiebroek staat de bus al klaar om de kinderen plus leiding naar de kamphuis De kievit in Esbeek te brengen, om 15.00 zijn wij vertrokken. Barend Snoeck, Ron Hagestein, Ron Verschuuren en de fam Hertstein zijn per auto gaan. Onderweg hadden we paar druppels regen en daarna was het lekker droog, bij aan komst gingen de kinderen even naar hun kamer om hun bedden op te maken. Daarna moesten de kinderen verzamelen want er werden een paar huisregels uitgelegd, eenmaal gedaan gingen de kinderen natuurlijk voetballen.

Het avondeten bestond uit soep, wat ze heerlijk vonden, maar dat broodje mini frikadellen en bitterballen vonden ze helemaal super. Na het avondeten gingen iedereen naar de kamers om zich warm aan te kleden omdat we een avond spel gingen spelen: levendstratego, opgezet Angela Vermeulen en Ron Hagestein. Bij terug komst bij het kamphuis werd er nog gevraagd om het dierengeluidenspel te doen dus aan de F gevraagd of ze nog mee willen doen en met stomme verbazing wilden ze allemaal mee. Dit hebben we een uurtje gedaan en bij terugkomst kreeg iedereen lekkere warme chocomelk. Nu is het hoogste tijd om te douchen en naar bed te gaan voor F E D ,de ouderen gingen van zelf al naar boven, dat waren MC1.

Nadat iedereen op bed lag konden we de eet zaal versieren want Ruben Waterreus was zaterdag jarig en Heleen kwam met idee om twaalf uur met veel herrie hem te feliciteren met de meisjes plus leiding. Dus dat hebben we gedaan. Daarna nog even relaxen bij de openhaard en de volgende dag te bespreken. Maar tijd de tikte door, half drie, en om kwart over zeven weer op want de bakker komt om half acht  het brood brengen

DAG 2
iedereen zat om half negen aan de ontbijttafel waar eerst even stilte gehouden en daarna werd er nog een keer gezongen voor de jarige. Een zeskamp stond op het programma voor deze dag met daarbij de gesponsorde Survivalbaan, waarvoor nog een ieder bedankt, ook namens de kinderen ze waren er weer blij mee.
Omstreeks het middag uur kregen we lekkere pannenkoeken van Walter Vermeulen en Heleen Hertstein,  de twee toppers in de keuken.
Halverwege de middag kwam de jeugd voorzitter Michel Boerman met zijn vrouw een kijkje nemen bij het jeugdkamp en  ook om de taart brengen die hij had op gehaald bij Remco Boshuizen, ook dit hebben we via het sponsorgeld gedaan.Na dat iedereen terug kwam van uit bos waar hutten waren gebouwd, gingen we met ze alle weer zingen voor de jarige, werd het kado, een sporttas van Neptunus-Schiebroek, overhandigd en zat iedereen lekker te smullen van de taart. Daarna konden de kids die zin hadden met Ron Verschuuren naar de grote zandberg gaan, of met Heleen en Anish naar het bos om verder aan de hutten te bouwen.

Rond kwart voor zes ging Helle met Barend het avond eten (Chinees) op halen, die Helle met Jonny vrijdag avond hadden besteld van het lottogeld van Philippe Berchoux en Bas Zweerus. En dat ging er goed in, sommigen kwamen zelfs voor een derde keer opscheppen. Er was nog maar net genoeg over voor Helle, Wietse en David en onze kleine Ruben, die wat later aan het eten toe kwamen. Want na een val moest er voor Ruben toch maar even contact met de hulppost gelegd worden. Maar met Ruben ging het goed en hij deed weer lekker mee, echt een bikkel.
Na eten ging Angela onze gezichten schminken als zombies voor het avondspel die door Ron Hagenstein was uit gezet samen Jonny Hertstein. Zo gingen de kinderen in groepjes weg, van de F'jes tot met C aan mee, stoere F'jes in een zombiebos.
Bij terug komst waren er broodje worst en die gingen er wel weer in en wat drinken en lekker douchen en ging alles naar bed. Het was ook snel stil, ze waren uit geteld . Dat kan ook niet anders na een hele dag buitenspelen.

DAG3
Zondagmorgen ging om half acht al de wekker af om de fam Hertstein uit zwaaien, ze moesten naar een toernooi toe met Angelica Hertstein en Shanita Woldhuis. Na het ontbijt stond er het voetbal toernooi op het programma, dat onder leiding van Marcel Goedhart goed verliep.
Terafsluiting werd er nog een groepsfoto gemaakt en werden de bekers uitgedeeld voor de beste kampers: Ruben Treuman de bikkel van het kamp, Jonathan Eigenraam de pechvogel door net niet op het kamp jarig te zijn wat die eigenlijk graag had gewild en de andere kanjer was Anthonny, de altijd vrolijke, nette en positieve kanjer.

Zo het weer tijd om terug naar huis te gaan, nadat iedereen zijn naam was afgeroepen gingen we rijden en dan is het heel rustig in de bus. Bijna de helft lag te slapen, Sterre, de jongste van vijf jaar, was al gelijk weg.

Afsluitend een woord van dank, en een uitnodiging voor de volgende editie, aan Lennart Olthof en Anthony Lussenburg, jullie gingen zo goed met die kinderen om, top!

Namens de voltallige leiding een dank aan alle kampgangers voor weer een heel leuk jeugdkamp. Hopelijk hebben jullie het allemaal naar jullie zin gehad en gaan jullie volgend jaar weer allemaal mee in het weekeinde van 5-7 mei 2017.

Ook een hartelijk dankjewel aan iedereen die een sponsorbijdrage heeft geleverd en natuurlijk aan de voltallige leiding: Ron Hagenstein, Wwietse Dijkstra, Marcel Goedhart, Ron & Helle Verschuuren, Walter & Angela Vermeulen, Barend Snoeck, David O Dwyer, Joran Simons, Anish Meijer en Jonny & Helen Hertstein.

Het fotoalbum van dit kamp is hier te vinden.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!