Verslag Jeugdkamp in Esbeek . .

Verslag Jeugdkamp in Esbeek . .

21 april 2017 14:30


Het gehele weekend lang waren we allemaal spellen aan het doen die te maken hadden met voetbal.

Na aankomst werden de kamers ingedeeld door Marcel en werden ze door de kinderen ingeruimd. Kort daarna gingen we gezellig met z’n allen aan de soep met wat brood.

Na eten gingen we het ‘’hooligan’’ spel doen in het bos. Er waren van verschillende clubs hooligans in het bos verstopt. Als de kinderen een hooligan hadden gevonden werd hun een vraag gesteld die zij moesten beantwoorden. DSit ging door tot middernacht.
Toen we terug kwamen waren er zoals elk jaar broodjes worst met chocomel klaar gezet voor de mensen. DJ Anthony had een disco voor ons in petto, waar vele hun laatste energie eruit gooiden met dansen. Als gevolg daarvan was iedereen binnen no time weg in dromenland.

De volgende drukke dag begonnen we met een heerlijk ontbijtje want er stond een zware sportdag op het programma. Dankzij diverse sponsors waren er luchtspeeltoestellen gekomen waar veel activiteiten zijn op uitgevoerd. Met name het levend voetbal spel werd fanatiek door iedereen meegedaan. Ook was er een enorme pop, waarbij de bal door de gat bij het stropdas er doorheen moest, wat soms lukte en soms ook niet. Ook werden de andere toestellen goed gebruikt.

Die middag begonnen we aan voetgolf, waarbij een je een parcours van twee kilometer af moest leggen, gemaakt door Jon Hertstein & Ron Hagenstein. Op de baan zaten holes net als bij golf, maar je moest je voet gebruiken om te scoren.

Dit jaar werd er opvallend met alle activiteiten goed en fanatiek mee gedaan door alles en iedereen. Zelfs de lokale hond Trix deed mee. Na alle inspanning die in de ochtend was gegeven was er een rustmoment gepland in de middag. Maar ja, er was weer een ADHD-ertje genaamd Ron Verschuuren die als gewoonlijk weer teveel energie had. Tezamen met een paar kinderen van de harde kern van Schiebroek gingen ze in het koude water stoeien en probeerde ze tevergeefs Ron Sparrow van zijn vlotje te gooien.

Ook Frank kwam er na twijfeling van een eeuw net als een echte Tarzan erin. Na een poosje wat het etenstijd. Er stond PATAT en veel snack op het menu wat binnen no time op was. Maar de dag was nog niet om, er was nog één laatste spel op het programma ‘’de voetbal spooktocht’’.  Eén voor één ging een groep een route volgen met onderweg 10 vragen. Bij ieder goed antwoord kreeg je een letter. Al die letters bij elkaar moesten uiteindelijk een woord vormen dat de vloek op het lokale voetbal team moest opheffen. Het team had die vloek zogenaamd gekregen nadat ze het bos toegetakeld hadden. Daardoor was het gedoemd voor eeuwig als zombies en spoken de bossen van Esbeek te terroriseren.

Uiteindelijk vond iedereen dit spel door Ron Hagenstein bedacht heel cool en geweldig en ook een beetje stiekem eng. Zo eng zelfs, dat er een paar jonge ventjes zich angstig verschuilden bij de haard en daar veilig bleven. Maar niet onze kleine noch grote jongen man Esray die net 6 was en het voortouw nam van zijn groep en elke spook en zombie trotseerde. Maar bij spook Helle vonden de meeste dat de vloek mocht blijven want ze kregen van zombie Helle lekkernij.

Die avond nam iedereen nog wat te eten en te drinken daarna gingen de oogjes dicht en snaveltjes toe. 

Na het ontbijt hadden we op deze stralende zondag morgen nog twee leuke prijzen uit te delen voor de kampkanjers 2017, één voor de kleinere en één voor de grotere kinderen. Esray werd bij de kleinere kinderen uitgekozen door de kampleiding wegens zijn grote inzet en vrolijkheid. Bij de grotere kinderen was het wat moeilijker. Iedereen was daar fanatiek en goed bezig maar uiteindelijk werd de gehele groep de prijs toegekend.

Daarna werd er nog een kort voetbal toernooi gehouden onder leiding van onder anderen: Anish, Dennis, Lennart en Anthony. Ondertussen werd het kamphuis door de overige leiders spic en span gemaakt voor de oplevering want de bus kwam eraan.

De bus kwam wat eerder voor de harde kern van Feyenoord in Esbeek om gezamenlijk in de kantine van Neptunus-Schiebroek de wedstrijd Excelsior-Feyenoord te bekijken. Na de 3-0 overwinning voor Excelsior waren de gevoelens gemengd. Maar iedereen kreeg als herinnering ten aandenken van kamp 2017 een medaille.

Helle bedankt voor het goed georganiseerde en leuke en gezellige kamp, doe het volgend jaar maar weer Helle. Het was weer TOP. Iedereen die als leider meeging bedankt voor het mede mogelijk maken van dit weekend, wij hopen natuurlijk dat iedereen zowel kind als leider weer meegaat voor een top kamp 2018 .

TOT VOLGEND JAAR !

EN WIJ WILLEN ALLE SPONSERS BEDANKEN ,NAMENS DE KIDS EN LEIDING . . .
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!