Kampverslag 2010, kamp Ahoy

Kampverslag 2010, kamp Ahoy

23 april 2010 14:30


In het weekend van 23 t/m 25 april bezocht een gedeelte van onze jeugdafdeling, kamphuis ‘Ahoy’ in Oosterhout. Het werd een weekend vol sport, spel en vooral veel plezier.

De voorbereidingen begonnen vrijdagochtend al vroeg, daar waar de boodschappen voor bijna het gehele weekend gehaald werden. Rond 15.45 uur arriveerden de eerste kampgangers bij Schiebroek’94. Drie auto’s gingen alvast vooruit om op de locatie alles in orde te maken voor de deelnemers. Zonder al te veel file arriveerde de bus om ongeveer 18.00 uur bij kamphuis ‘Ahoy’. Hier stond er voor iedereen wat te drinken klaar, evenals een banaan. Iedereen werd welkom geheten, de regels verteld en een aantal tips gegeven voor het spel dat later die avond zou gaan plaatsvinden, wie zou er goed hebben opgelet!? Nadat iedereen hun kamer had opgezocht en in orde had gemaakt werd er door een tweetal begeleiders patat gehaald en anderen zorgden voor het bakken van de snacks. Vervolgens werd er heerlijk gesmikkeld van het eten. Ondertussen werd de eetzaal aangekleed met spinnen en een heks, om de griezelsfeer wat te verhogen. Na het eten was het tijd voor vrij spel en het terrein te verkennen. De spelleiders voor deze avond gingen op zoek naar dieren voor het dierengeluidenspel. Er zouden 6 dieren (de poes, de roepieroepie, de ezel, de kip, de pauw en de zeeleeuw) in het bos gestald gaan worden en die moesten worden gevonden. Elk dier heeft een vraag welke beantwoord moest worden. Het team van Barend bleek de sterkste in het vinden van de dieren én het beantwoorden van de vragen. Bovendien waren ze ook nog de snelste! Daarmee wonnen zei het dierengeluidenspel, maar Mathijs (C), Milangela (D), Dennis S (E), Xander (E) en Thomas M. (F) moesten op zondag nog strijden op de hindernisbaan om deze eerste plaats te behouden. Terug in het kamphuis werd er een broodje knakworst gegeten. Rond de klok van half één waren de jongste deelnemers naar hun bed, bij de oudere C’tjes duurde dit nog een heel stuk langer……


De volgende ochtend ging om 7.30 uur de wekker, maar de tafel was al gedekt. De broodjes, het beleg en het "gewone" brood stonden klaar. Tegen 8.30 uur zat iedereen aan de ontbijttafel, waarna vrij spel volgde en de strijders en begeleiders zich gingen opmaken voor het voetbaltoernooi. De C-tjes gingen een stukje ‘hardlopen’ in het bos en de D, E & F werden gemixt zodat er zo eerlijk mogelijke teams ontstonden. Met veel fanatisme werd er deelgenomen aan de toernooien en niet in de minste plaats door de coaches van de diverse teams, maar wat wil je dan ook als je voor één keer mag uitkomen voor o.a. Barcelona, Real Madrid of Bayern München.Na de poulewedstrijden was het tijd voor de lunch. Bijna de gehele ochtend was de keukenploeg bezig geweest om pannenkoeken te bakken en binnen bijna een half uur waren ze allemaal op. De pannenkoeken werden dankbaar ontvangen door alle kampgangers! Inclusief de begeleiders en welke tafel was er ook weer het meest vuil…?? Na de pannenkoeken-lunch was het tijd voor de halve finales: Bayern München – Arsenal én Manchester United – Barcelona. Beide halve finales werden vrij gemakkelijk gewonnen door poulewinnaars Bayern München en Manchester United (met resp. 3-0 en 4-0). Voordat de finale gespeeld zou gaan worden werd nog eerst de wedstrijd om de 5e en 6e plaats gespeeld tussen Real Madrid en Liverpool. Welke door Liverpool met 1-0 werd gewonnen. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Arsenal en Barcelona. De Engelsen wonnen met 4-2. 3. Arsenal - coach: Ron; spelers: Lars, Xander, Angelica & Julian 4. Barcelona - coach: Dave; spelers: Bas, Dennis S, Tomas V, Thomas M & Paul 5. Liverpool - coach: Ruben; spelers: Tom, Sean-Luc, Sercan & Luuk 6. Real Madrid - coach: Barend; spelers: Arjan, Merlin, Boris, Aldo & Dennis A. De finale ging dus tussen Bayern München van de coaches Carlo & Zoë met spelers Rocky, Daan, Niels & Freek tegen Manchester United van coach John met de spelers Bradley, Milangela, Karim & Terry. De finale stond onderleiding van scheidsrechter Wilko. De spannende finale eindigde in 0-0 en dus moesten strafschoppen de beslissing gaan brengen. Nadat beide teams 4 strafschoppen hadden genomen was de stand 3-3 en dus was er nog geen beslissing gevallen. Uiteindelijk won Bayern München de strafschoppen serie met 5-4. Er werd vervolgens een drink en rustpauze ingelast.


Ondertussen had er bij de C een 4 vs 4 wedstrijd plaatsgevonden, waar Danny, Sedat, Mathijs & Jeroen wonnen van Seryllio, Yael, Sjoerd & Mike. Coach Matty bracht zijn team (eerst genoemde) naar de grote finale tegen het Bayern München van Carlo & Zoë. De fantastische finale waarbij iedereen op het puntje van zijn stoel zat kon gaan beginnen! De teams verzamelden zich en onder de Champions League tune betraden ze het veld. Bayern München nam al snel een 2-0 voorsprong, maar de C-tjes kwamen terug en namen zelfs een 2-3 voorsprong. De pupillen maakten gelijk, maar keken weer tegen een achterstand aan toen de C-tjes een 3-4 voorsprong namen. Seryllio had Jeroen vervangen en scoorde het winnende doelpunt, althans dat dacht iedereen. Angelica kwam Rocky vervangen die écht niet meer verder kon en maakte de 4-4. De laatste minuten kwamen zette de pupillen alle hulptroepen in en werd de winnende 5-4 gemaakt, diep in de blessure tijd. Scheidsrechter Wilko werd bedolven onder de protesten, maar tevergeefs het einde van de wedstrijd was daar en Bayern München won het kamp Ahoy 2010 voetbaltoernooi!!!Met dank aan de C-tjes, chapeau mannen!!!

Kamp Ahoy 2010


Nadien volgde nog de wedstrijd tussen de begeleiding en de C-tjes. In een 8 tegen 8 duel ging de eerste helft nog redelijk gelijk op, maar in de tweede helft (2x 20 minuten) namen de begeleiders afstand en werd de eindstand 6-2. Daar sloeg toch de vermoeidheid toe! Het was tijd voor wat rust, de spanning even loslaten, even ontspannen, genieten van het prachtige mooie weer, even douchen of toch nog even voetballen en hutten bouwen. De barbecue werd rond 17.00 uur aangezet en vervolgens werd er weer lekker gegeten en genoten van het blijvende mooie weer. De hamburgers, kippenpoten, worstjes & kebab smaakten prima bij de hongerige deelnemers en begeleiders. Tijdens de barbecue vond de prijsuitreiking plaats van het voetbaltoernooi, de winnaars van Bayern München werden bekroond met een beker en een medaille. Tevens had er tijdens het toernooi een puntentelling plaatsgevonden voor de beste speler van het toernooi. Het werd een nek-aan-nekrace. De tweede plaats werd uiteindelijk gedeeld door Angelica en Thomas M, die beide een medaille mochten ophalen en de eerste plaats was voor Terry, die een beker en een oranje supporters shirt in ontvangst mocht nemen!! Ontspannen werd er toegeleefd naar het avondspel. In de tussentijd werd er opgeruimd en werd het kampvuur aangestoken. De voorbereidingen voor de avond werden getroffen en aan de griezels werd het spel uitgelegd. Tegen de tijd dat het donker werd kregen ook de teambegeleiders uitleg. De groepen zouden worden gedropt in de nabij gelegen woonwijk en moesten met enkele raadsels de griezels gaan zoeken in het bos. Het lukte de griezels aardig om wat mensen aan het schrikken te krijgen en hier waren ook enkele begeleiders het slachtoffer van…… De F-jes van Dave zijn groep waren het snelst en hadden ook alle griezels in de juiste volgorde gevonden! Om klokslag twaalf uur was het spel teneinde en in het kamphuis werd er nog een saucijzenbroodje gegeten en was het rond half één weer tijd om naar bed te gaan. Ondanks enkele ontsnappingspogingen was het ook bij de vermoeide C-tjes al redelijk op tijd stil geworden.


De volgende ochtend werd om 8.00 uur iedereen wakker gemaakt, maar ook nu was de tafel al gedekt, de eieren gekookt en de croissantjes warm gemaakt. Wat is dat toch heerlijk wakker worden… Voordat er aan de ontbijttafel werd aangeschoven werd er bij de F, E & D al ingepakt en de kamer opgeruimd. Er werd lekker gegeten en na het ontbijt was er dus nu tijd voor vrij spel en werd er door enkele begeleiders een hindernisbaan uitgezet waarbij elk onderdeel eerst door elk team gedaan werd. Hierbij mocht ook iedereen jeugdvoorzitter Wilko bekogelen met waterballonnen, wat natuurlijk het hoogtepunt was! Toch wel goed bedacht! In dezelfde teams als vrijdagavond (excl. de C-tjes) werd er gestreden om de eerste plaats. Tussen het gatenschieten en het appelhappen door werden er nog tosti’s uitgedeeld, want het was weer tijd om wat te eten. De teams van Barend (eerste op vrijdag) en Carlo (laatste op vrijdag) eindigde na een enerverende strijd op een gedeelde tweede plaats. Maar de winnaar was het team van Matty met de deelnemers Bradley, Sercan, Angelica en Aldo! Na het dankwoord van Wilko voor deelname aan dit kamp en ook alle begeleiders die werden bedankt voor hun inzet, werd de prijsuitreiking gedaan door Zoë. Ondertussen was de bus gearriveerd en was het tijd om de spullen te pakken en richting de bus te gaan. Terug bij Schiebroek’94 (om 14.45 uur, eerder dan gepland) werd om 15.30 uur de laatste deelnemer (Sercan) opgehaald en was het kamp 2010 ten einde.


Het was weer een geslaagde editie, die niet mogelijk was geweest zonder de deelnemers: Dennis Albers, Julian Falkenstein, Paul Wiggerts, Aldo Broere, Luuk ter Haar, Thomas Mijnsbergen, Terry Nolte, Freek Visser, Boris Faber, Angelica Hoogmoed, Karim Lamiri, Daan Michilsen, Niels Stiebing, Tomas Visser, Sercan Alniak, Xander Hoogbruin, Marilijn Hoogmoed, Dennis Snoeck, Tom Houtschilt, Arjan Kagei, Lars Nederlof, Bradley Nijdam, Rocky Verschuuren, Bas Gundlach, Sean-Luc de Lange, Milangela Varela, Sjoerd Kolner, Yael Vliegen, Jeroen van de Boogaard, Mathijs Bronswijk, Mike Hoogendoorn, Seryllio Leune, Danny van der Molen & Sedat Sahin.


Met dank aan de begeleiders: Linda Nederlof, Helle Verschuuren, Helene Hoogmoed, Jonny Hertstein, Tessa Kilian, Ruben Mijnsbergen, Dave Falkenstein, Freek van ‘t Land, Matty Häupler, Jörgen Teijn, Eric Bronswijk, Zoë Faber, Ron Verschuuren, Carlo Nijdam, Barend Snoeck & Renee Bronswijk.

Graag allemaal tot volgend jaar als we er weer een feest van gaan maken!

Wilko Poulie, Jeugdvoorzitter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!