JO9-2 trotseert de wind maar buigt voor VOC

9 - 2

Neptunus-Schiebroek JO9-2

7e klasse 11

16 maart 2019 8:30

Het duel die je wist dat zou worden afgelast, ging toch door. En dus stonden de jongens van Neptunus-Schiebroek JO9-2 om half negen ’s ochtends in de stromende regen op veld 4 van VOC. Ook de ouders raakten doornat en verkleumd want tegen deze wind was geen paraplu bestand. De elementen werden zonder veel gemor getrotseerd maar de roodzwarte buurman bleek te sterk: 9-2.

Even leek het erop dat onze jongens met maar vijf spelers aan de wedstrijd moesten beginnen maar gelukkig kwamen Mohamed en Yunis er op de valreep nog aangerend. De straffe wind joeg JO9-2 in de eerste helft richting het doel van VOC, dat van alle kanten onder vuur werd genomen. Vooral Faas en Wouter zetten de doelman aan het werk, al verdwenen ook de nodige ballen over het doel, in het zijnet of op de paal. Toch was het de thuisclub die met enkele geniepige uitvallen de eerste doelpunten maakte: 2-0. Na een knappe actie van Yunis op de rechterflank zorgde Faas met links voor de aansluitingstreffer: 2-1. Daarna werd Julian, onze doelman in de eerste helft, nog een keertje verschalkt.

De kleedkamer werd dus opgezocht met een 3-1 achterstand en daarmee had Neptunus-Schiebroek zich te kort gedaan, gezien het veldoverwicht en de vele doelkansen. In de tweede helft had VOC de wind in de rug en stonden onze jongens onder druk. Het was moeilijk voetballen onder deze omstandigheden maar Neptunus-Schiebroek toonde veel inzet. Mohamed, Yunis, Dylan en Wouter, allemaal gingen ze de duels aan en probeerden ze de bal naar voren te krijgen. Wouter liet ook nog een flink aantal mooie dribbels zien. De meeste strandden nog voor de middenvelder aan een schot kon denken, maar één keer rondde hij zijn solo af met een doeltreffende schuiver. Met die fraaie actie werd het 7-2.

VOC scoorde in de tweede helft in totaal zes keer. Een paar tegendoelpunten vielen omdat Neptunus-Schiebroek de bal niet goed kon uitverdedigen. Die vervelende wind hielp daarbij natuurlijk niet. In de aansluitende penaltyreeks liet Jesse nog van zich spreken. De VOC-doelman had geen antwoord op zijn rollertje in de linkerhoek.

En zo leed Neptunus-Schiebroek JO9-2 weer een nederlaag na de mooie overwinning van vorige week (6-2 tegen TOGB). Het is een lang seizoen waarin er vaker wordt verloren dan gewonnen. Ook dat is voetbal.