Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

In ijzersterke tweede helft buigt JO17-1 de achterstand tegen hoofdklasser VOC om naar 6-5 winst

Onbekend

De winterstop had duidelijk iedereen goed gedaan. Oefenwedstrijdje? Echt niet, tegen VOC, dat gaat altijd ergens over. Vorige aflevering in 2018 had Neptunus Schiebroek kansloos verloren. Philippe had de tactiek van de tegenstander goed geanalyseerd en vertaald naar de juiste aanwijzingen. En het winterzonnetje, het goede veld en het weer massaal opgekomen publiek boden een goede basis voor een sportieve revanche. Hoe te spelen tegen een hoofdklasse team dat met 3 verdedigers achterin constant druk en overtal naar voren wil creëren? Vanuit onze eigen kracht dus, goede afspraken voor de dekking, bij 1 tegen 1 goed opletten voor achtervang, meeverdedigen van ons middenveld, en in de aanval in de startblokken: Op snelheid zijn Jenayro, Mariano en Kasper samen niet te kloppen. En Ewoud verzorgde perfect de grensbewaking én de sportiviteit in het veld (‘joost’).

Het zou een perfecte teamprestatie gaan worden!

1e helft

De voorspellingen van Philippe kwamen direct al helemaal uit. Ondanks onze vier verdedigers achterin kwamen we regelmatig in ondertal te staan op de vleugels. In de 7e minuut kon zo een VOC-er vrij voor doel aannemen en van dichtbij kansloos voor Cas de 1 – 0 binnen schieten. Dit leek een geval van ‘niet opletten’, maar eigenlijk ging het ook om handelingssnelheid. Was dit de awakening? Niet echt, maar ondanks het overwicht van VOC haalde Jena in de 20e minuut de achterlijn, gaf perfect voor naar de  tweede paal, waarop SebasK Nico in stelling bracht: 1 – 1. Zo !

Helaas bleek de vreugde van korte duur. Alweer liep Neptunus Schiebroek binnen de zestien onder een voorzet door, in plaats van de allenige aanvaller te dekken; dit is wel een dingetje: 2 – 1. Gelukkig kwam twee minuten later Sam op de juiste plaats, en tijd en bewegingssnelheid de vijandelijke zestien binnen stormen: 2 – 2. Helaas besloot onze achterhoede in de 30e minuut toch maar weer eens onder de bal door te springen: 3 – 2.

Rust

Het enige dat vanwege privacy en vertrouwelijkheid kan worden gedeeld: Er vond in de kleedkamer een goed gesprek plaats. Want achterin ging het nog niet jofel. Over het rendement van de aanval niets dan lof. En , hard werken deed iedereen, daar lag het niet aan. Het duel mocht vaker worden gewonnen; Paul zou dit voor komen doen: “VOC-er X mocht niet meer scoren “. En, Paul moet je minstens 2x voorbij, zoals weer zou blijken.

2e helft

Wanneer iemand in de rust goed had geluisterd, was het…. Inderdaad: Mariano schoot de bal bij de eerste gelegenheid met een boogje tussen de te ver voor zijn doel staande keeper en de lat in het doel: na 5 minuten was het dus weer gelijk: 3 – 3. Het spel ging vervolgens veel meer gelijk op, dan in de eerste helft. De VOC aanval zat grotendeels ‘in the pocket’. Beide teams bleven vol op de aanval spelen, met Neptunus Schiebroek meer vanuit de counter. Toch ging het twee keer mis. Eerst een knulligheid achterin, en toen een perfecte hoge bal onhoudbaar voor onze keeper in de verre hoek: Zo was het ineens 5 – 3  achterstand; in de 17e minuut, dus nog alle tijd!

Het spel bleef constant dreigend aan beide kanten. Maar nu was het na 2 minuten Nico op SebasK op Mariano en dan natuurlijk 5 – 4, de belangrijke snelle aansluitingstreffer. En weer drie minuten later passte Nico op Sam, die van buiten de zestien hard in de verre hoek de 5 – 5 binnen schoot !

Hoe goed vandaag iedereen in zijn enthousiasme zat bleek even later, toen Mees besloot naar voren op te stomen en Jena op rechts aan te spelen; gestopt van achteren, dus vrije trap. Adil mikte perfect op het bolleke van Mariano voor het doel: 5 – 6 !

Echt waar, onze koppende spits! Het ging echt gebeuren. Bij en tegen VOC. En na 8 minuten blies de goed fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De handen werden sportief geschut en de stemming was in onze kleedkamer meer dan uitbundig (bij jong én oud), en natuurlijk bij de intussen nog meer gegroeide supportersschare.

Dit belooft iets voor de tweede competitiehelft !