Scheidsrechter

Ebink

Accommodatie

Onbekend

Een zwak, onsamenhangend spelend Neptunus-Schiebroek is door de Oegstgeestse vierdeklasser uit de beker geknikkerd.

De gasten combineerden vooral in de eerste helft goed en kwamen meer dan terecht op voorsprong.

In de tweede helft zetten de Rotterdammers meer druk naar voren, maar zij wisten het door in te zakken slim uit te spelen. Waar de Rotterdammers in de enkele kansen faalden, besliste zij met een treffer in blessuretijd verdiend de overwinning. Het werd in de tweede helft uiterst onvriendelijk in en buiten het veld, dat vooral veroorzaakt werd door het schandalige partijdige vlaggen van clubgrensrechter Jack van de Poel.

In de eerste tien minuten lieten de gasten zien dat zij elkaar gemakkelijk in de combinatie vonden. In de vierde minuut moest doelman Ryan Lol een schot van Joep van Tulder hoekschop stompen. Drie minuten later kopte Elroy Wijngaarde op de bovenkant van de lat van zijn eigen doel. In de 12e minuut kopte Leroy van Bueren een vrije trap van Daniël van Delft naast de paal. Kort daarvoor kon hij, een achter hem geplaatste voorzet van Mike Janssen, geen goed gevolg geven. Na een kwartier schoot Abel Bormans tegen de paal, die kort erna het veld verliet. Halverwege de eerste helft speelde Elroy Wijngaarde te kort terug en invaller Danny Wenink strafte dit foutje direct af 0 – 1. Vier minuten later kopte Bob den Hollander in kansrijke positie rakelings naast. Na een half uur redde doelman Peter Messemaker met zijn voet een inzet van Mike Janssen. Enkele minuten later deed de doelman hetzelfde bij de eerste paal na een schot van Roland van Deelen. In de 35e minuut moest Ryan Lol snel zijn doel uit om een verdedigingsfout te herstellen. De ruststand was dan ook terecht.

In de tweede helft speelde Neptunus-Schiebroek meer op de helft van de tegenstander en kreeg het wel enkele mogelijkheden om gelijk te komen. Dat was niet bij de vrije trap van Sander Duin, die direct na de aftrap gemakkelijk door Peter Messemaker gevangen kon worden. In de 51e minuut had invaller Faybian Hertstein de voorzet van dichtbij moeten inkoppen, maar hij ging jammerlijk naast. Kort erna schoot Bob den Hollander van dichtbij in kansrijke positie over. Na een uur zag scheidsrechter Ebink niets in de valpartij van Faybian Hertstein binnen de beruchte lijnen. In de 70e minuut stopte de Oegstgeestse doelman wederom met zijn voet een schot van Stefan van Diest. Drie minuten voor het einde had Mike Janssen alsnog de gelijkmaker kunnen maken, maar hij raakte op enkele meters van het doel de bal verkeerd en gaf de doelman de gelegenheid het rollertje uit de benedenhoek te tikken. In de blessuretijd schoot de doelman ver uit en Nicky Erkelens liet zich de bal ontfutselen door de jagende Danny Wenink, die met zijn tweede treffer zijn ploeg definitief een ronde verder schoot 0 – 2. Al met al een teleurstellende middag voor de Rotterdammers.

Scheidsrechter Ebink gaf in dit treffen een gele kaart aan Rens van der Spek (FC Oestgeest).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Sander v.d. Velde (81e min. Machiel Lourens), Sander Duin, Nicky Erkelens, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Daniël van Delft ( 46e min. Faybian Hertstein), Roland van Deelen (66e min. Chahine Lobiyed), Leroy van Bueren, Mike Janssen

Niet in actie kwamen: Massaro Latuheru, Volkan Unlu, Angelo Spanjaart