Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Rommelige oefenwedstrijd van JO17-1 bij 16Hoven eindigt toch nog in een 3 – 3 gelijkspel.

Onbekend

Het was lenteachtig weer, en dat in eind februari, aan het begin van de krokusvakantie. Wat zou dit betekenen voor onze spelers? Of lag het aan Philippe die het nodig vond om als pep-talk Feyenoord als voorbeeld op te voeren; van wat? Terwijl er toch 13 gretige spelers en een slaperige N op de bank zaten voor de tactische en morele aanwijzingen. Ondanks het oefenkarakter van de wedstrijd was de opdracht natuurlijk om goed spel te laten zien. Er kon worden door gewisseld en de coaches hadden enkele creatieve opstellingen verzonnen. Zo begon Bram op het middenveld en zou enkele malen verschuiven van positie. De begeleiding was verder optimaal, met Eef als ervaren vlaggenist (verstandiger en beter dan de scheids, oef) en Onno als fotomaker. Het spel kon beginnen.

1e helft

Gewaarschuwd, of niet; na 9 minuten keek Schiebroek tegen een 0 – 1 achterstand aan. 16Hoven zou vandaag alleen maar de bal de voren trappen, net als nu, en achteraan rennen. Gelukkig kon JO17-1 na 5 minuten alweer gelijkmaken, doordat SebasH  op assist van Nico perfect op mid voor de keeper opdook en deze kansloos liet: 1 – 1. Helaas, na 20 minuten bedacht onze mid-achter, in plaats van naar buiten te passen, te gaan draaien, met de bal dus in de voeten van de tegenstander: 1 – 2.

In het eerste halve uur hadden we aan onze kant eigenlijk best wel mooi combinatiespel gezien en was Neptunus Schiebroek speltechnisch de betere ploeg. Maar toen was het klaar.

Rust

2e helft

Hadden de gesprekken in de kleedkamer geholpen? 16Hoven zat nu lekker in hun spel. Wat gingen we daaraan doen? De mouwen werden opgestroopt, maar ja, wat gebeurde er. Vanaf de kant waar de zon scheen, viel de langzaam zwevende hoge bal over onze keeper bij de tweede paal in het doel. En nu was het met 1 – 3 zelfs 2 punten achterstand.

Toch was het spel niet onaardig om te zien en ging heen en weer. En zo kon het gebeuren, dat Danny op linksvoor perfect de bal laag voor doel schoot, waar SebasH er nog overheen maaide, maar Nico achter hem met een schuiver doelpuntte: 2 – 3 en de aansluitingstreffer.

Na 30 minuten was Jenayro weer terug in het veld gekomen om even later Bram te bedienen. Hij kon zo midvoor hard de 3 – 3 binnen schieten. En dan moet het ook nog mee zitten. Op een corner kwam Anne goed inlopen en kopte de bal schier onhoudbaar links in; ware het niet, dat de ingevallen keeper al vliegend deze toch perfecte inzet nog wist te keren. Helemaal verdiend zou de winst misschien niet zijn geweest en iedereen het, gezien het tempo in het veld, blijkbaar goed zo. En de geblesseerde Mariano bekeek dit allemaal vanuit de dug-out een beetje gelaten. Positief puntje was dat de invallers van B2 een goede wedstrijd speelden, en, natuurlijk de 3 gescoorde doelpunten.

Volgende week op zaterdag om 13.15 staat de uitwedstrijd op het programma tegen Slikkeveer in Ridderkerk.