Tweede bekeroverwinning van dit seizoen op TOGB 1

3 - 2

TOGB 1

16 april 2019 20:00

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek trof als koploper van de tweede klasse zaterdag de koploper van de tweede klasse zondag, die al met ruime voorsprong afgelopen weekend kampioen van de afdeling werd. Beide ploegen hadden elkaar al in het begin van het seizoen getroffen. De wedstrijd in de poule voor de KNVB beker werd door de Rotterdammers met een ruime score gewonnen. Ook nu bleef de winst bij de thuisclub, dat op basis van een goede eerste helft en de serie kansen ook wel terecht was. De gevierde man was Mike Janssen, die met een hattrick een belangrijk aandeel had.

In de eerste minuten kreeg de ploeg uit Berkel een serie hoekschoppen op rij, die met kopballen voor het nodige gevaar zorgde. Toch was het Neptunus-Schiebroek dat in de 3e minuut bij de eerste de beste aanval direct al de score opende. Het lukte Daniel van Delft om een voorzet terug te leggen op de inkomende Mike Janssen die eenvoudig 1 – 0 kon binnen schieten. Daarna was het TOGB dat in de 6e minuut een grote kans kreeg, maar R. Gerritsma schoot ruim naast. Even later kopte M. La Cruz bij een van de goede voorzetten over. Na tien minuten was het gevaar van de gasten geweken en was het vooral Sander Duin die met goede passes op de flanken voor de nodige aanvallende impulsen zorgde. Zo kopte hij zelf in de 12e minuut net over het doel en kwam Daniel van Delft in de 19e minuut een teenlengte te kort om te scoren. Net binnen het half uur schoot Faybian Hertstein iets te laat op het doel en werd zijn poging geblokt. Een minuut later keurde de leidsman een doelpunt van Faybian Hertstein ten onrechte voor buitenspel af. In de 35e minuut vond Sander Duin rechts van het centrum aanvoerder Stefan van Diest, die sterk aan de bal bleef en op links Mike Janssen vond, die zijn tweede treffer liet aantekenen 2 – 0. Ook daarna bleef Neptunus-Schiebroek op jacht gaan naar meer en kon Volkan Unlu glijdend net niet bij de bal. Vooral het afjagen op de laatste linie bood nog enkele mogelijkheden. De rust werd dan ook verdiend met een voorsprong bereikt.

In de rust waren er een aantal wijzigingen in de Rotterdamse formatie en kwam het voetballende gedeelte er minder uit. TOGB zette wel meer druk, maar kon alleen tijdens hoekschoppen en vrije trappen voor enig gevaar zorgen. Echte uitgespeelde kansen kreeg de ploeg niet. Neptunus-Schiebroek kreeg ook veel minder mogelijkheden dan in het eerste bedrijf. In de 50e minuut gaf Tom Kuil een goede steekpass op Mike Janssen, maar diens voorzet kwam niet bij een medespeler. Enkele minuten later kreeg TOGB een makkelijk gegeven vrije trap, die hoog over werd geschoten. Een kwartier voor het einde maakte Sander Duin een schot in de doelmond onschadelijk. Aan de andere kant had Volkan Unlu pech dat zijn kopbal uit een hoekschop via de lat en paal uit het doel kwam.

Het leek op een eenvoudige zege af te stevenen, maar in de 82e minuut ging een schot van M. La Cruz aangeraakt door een verdediger alsnog in het doel 2 – 1. Daarna was het de tijd uitspelen, maar het werd alsnog een bizar einde, omdat scheidsrechter Toonen besloot om veel blessuretijd bij te tellen, terwijl er in de tweede helft geen verzorger in het veld was verschenen. Zo kon Ryan Lol in de 83e minuut nog ten kostte van een hoekschop redding brengen, maar uit deze situatie wist TOGB in een scrimmage toch het net te vinden 2 – 2. Een strafschoppenserie dreigde de beslissing te moeten gaan spelen.

Maar daar was wederom Mike Janssen, die uit een voor het doel geslingerde vrije trap voor de derde maal de bal tegen de touwen werkte 3 – 2.

Op deze wijze bereikte Neptunus-Schiebroek de laatste acht van de regio competitie.

De 1/4 finale wedstrijden zullen op 7 of 14 mei gespeeld worden.

Scheidsrechter Toonen had in de eerste helft weinig problemen, dat werd in de tweede helft moeilijker voor hem. De duels werden wat steviger en was er meer strijd. Hij moest wat gele kaarten trekken, zonder dat dit verdere consequenties had.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde (46e min. Tom Kuil), Nick Erkelens, Sander Duin, Massaro Latuheru (19e min. Sven v.d. Berg), Stefan van Diest, Daniel van Delft, Volkan Unlu, Mike Janssen, Faybian Hertstein (46e min. Leroy van Bueren)

Niet in actie kwam: Angelo Spanjaart