80'

17 augustus 2019 14:30

Zaterdag 17-08-2019

Door Hijman ten Kaate

De eerste selectie van Neptunus-Schiebroek is in Hoek van Holland tegen een fellere tegenstander op een verdiende nederlaag getrakteerd. Het was duidelijk dat de automatismen in de voorbereiding nog niet aanwezig waren. In de eerste helft waren diverse spelers duidelijk aan zoeken naar de juiste positie. In de tweede helft liep dit beter en werd er voortdurend druk op de tegenstander gezet, maar de uitvallen van de thuisclub bleven gevaarlijk. Al in de vijfde minuut kwam de thuisclub op voorsprong na een goed uitgespeelde aanval 1 – 0. In de 23e minuut weigerde de leidsman de bal op de stip te leggen, nadat Tom Kuil onderuit was geschoffeld. In de 31e minuut kon hij niet anders, toen Leroy van Bueren binnen de vijf meter aangetikt werd. Sander Duin maakte vanaf elf meter geen fout 1 – 1. Ruim vijf minuten voor de rust strafte de Hoekse club balverlies af en maakte eenvoudig 2 – 1. Daarna konden zij door slordigheden de marge zelfs vergroten, maar daarin faalden zij. In de tweede helft was er slechts een ploeg die de aanval bleef zoeken. Het leverde wel een aantal kleine mogelijkheden op, maar de juiste efficiëntie ontbrak nog. Een kwartier voor tijd werd Chahine Lobiyed binnen de zestien omver getrokken, maar ook nu kon er geen strafschop vanaf. Tien minuten voor tijd profiteerde de thuisclub van een snelle omschakeling en gooide de wedstrijd definitief op slot 3 – 1.