Capelle JO17-1

Groep 1 03

7 september 2019 10:00

KNVB

De selectie (Cas, Kasper, Mees, Simon, Nikolaj, Sam, Bram, Mariano en Jenayro) is aangevuld met twee spelers die van Zestienhoven zijn overgekomen (Cerrano en Laurens), twee spelers uit de ‘C ‘ (Joshua en Kanyé) en twee spelers uit de 17-2 (Luca en Dennie) Op papier lijkt het erop dat er een sterke groep staat, en dat is ook hard nodig ook om in de hoofdklasse te kunnen presteren. Daarmee is de J17-1 het hoogst spelende team van onze vereniging! Het leidt er onder andere toe dat er uit de bekerkoker mooie clubs voor de jongens rolden: Capelle, Alexandria en Slikkerveer zijn achtereenvolgens de tegenstanders!

Na een ietwat rommelige voorbereiding vanwege blessures en afwezigen kon vandaag eindelijk het hek open voor de eerste om-t-echie-partij. Uiteraard onder de bezielende begeleiding van Philippe en Bas, die voor dit seizoen een ietwat andere speelstijl voor ogen hebben.

Iets na tienen blaast de scheidsrechter de wedstrijd aan tegen groenwitten uit Capelle. Een waterig zonnetje wordt afgewisseld met pittige buien, De tribune is goed gevuld met een toeschouwersschare uit Capelle, maar de onzen laten zich zeker niet onbetuigd, Eef vlagt kundig als assistent-scheids, de dug out is gevuld met wisselspelers.

Direct zet NS druk op Capelle waardoor het voor de laatkomers van meer dan 8 minuten jammer is dat ze twee doelpunten missen. Met twee minuten op de klok mist Mariano nog een goede kans uit een corner, maar een minuut later scoort Bram op aangeven van Sam. Capelle is nog niet bekomen van de vroege achterstand als de keeper voor de tweede keer moet vissen. Mariano rond met een bekeken schot over de keeper heen af. Het voorbereidend werk van Bram en Sam is tot in de perfectie uitgevoerd! Als een doorgebroken Sam weer 7 minuten later koelbloedig 1 op 1 met de keeper had weten af te ronden had de wedstrijd al gespeeld kunnen zijn. Helaas vergeet hij te scoren zodat Capelle in de wedstrijd kon blijven. Het moet gezegd worden dat Capelle tot de 2-1 helemaal niets te vertellen had. Het doelpunt uit een vrije trap kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Via een hoofd verdween de bal in het net voor een onverdiende aansluitingstreffer. En in plaats van dat onze jongens scherper de duels aangingen bleek de verdediging ineens kwetsbaar want uit een corner drie minuten later wordt de 2-2 ingekopt. Onnodig en zonde. Aan het einde van de eerste helft komt er weer wat kleur op de NS smoelen. Dennie vergeet een geniale actie af te ronden. Na vier man gepasseerd te hebben schiet hij met zijn gouden linker pootje net over. Jenayro, die nog wat zoekende is op zijn nieuwe positie, breekt knap door en trekt voor op Mari die de bal net niet in het doel krijgt. Toch zijn deze acties de voorbode op betere tijden. Dennie bereidt op links voor en Mari schiet een bal die de keeper onvoldoende kan verwerken. Een attente Sam scoort in de rebound en komt daarmee op het scorebord. 3-2! Zo wordt de rust gehaald. Er is alle reden op te vertrouwen op een goede afloop!

In de tweede helft is Luca gewisseld voor Jenayro en enkele minuten na het begin komen Joshua en Kanyé voor Dennie en Cerrano. We hebben een nieuwe linkerkant! Een verre uittrap brengt Bram een schietkans. Hij haalt hard uit en raakt de paal. De terechte 4-2 wordt gemist op centimeters… Capelle is anders uit de rust gekomen. Ze zetten iets hogere druk en daarmee brengen ze NS in de moeilijkheden. Na een minuut of 16 leidt dat tot goed combinatiespel en een schot dat laag in de hoek verdwijnt. ipv 4-2 wordt het dus gewoon 3-3. Toch lijkt er geen vuiltje aan de lucht (behalve enkele stevige en felle buien dan) als Kanyé prachtig met het hoofd scoort. Goed werk van Luca, Mari en Sam vooraf leiden weer tot de voorsprong. En dan gaat het ineens helemaal mis. Er wordt hotseknotsvoetbal gespeeld, duels gaan verloren, pijntjes en blessures en er is een Capelle dat net wat fysiek steviger speelt dan wij kunnen hanteren. Ondanks een gele kaart voor de bezoekers blijven ze drukken en wordt er 2 keer gescoord uit rommelige situaties waarin NS-fouten zich opstapelen. En zo gaat de eerste wedstrijd van het jaar onnodig verloren met 4-5.

Ik heb mooie acties gezien, veelbelovend voetbal, mooie combinaties en gretige jongens. Voordat de competitie begint is er ook nog veel werk te verzetten. Omgaan met standaardsituaties, verdedigen met een overmijnlijkmentaliteit en koelbloediger afronden kunnen zomaar onderwerpen zijn voor de volgende trainingen…..

Maandag wordt bekerwedstrijd twee gespeeld in en tegen Alexandria.