9 september 2019 20:00

9 september 2019

Bekercompetitie Groep 1-03

Alexandria J17-1 - Neptunus - Schiebroek  J17-1  2-0

Twee wedstrijden in drie dagen. Een betaald voetbalspeler zou in de weigerstand gaan maar onze jongens gingen er vol voor! En hoe! Tegen tweededivisionist Alexandria heb ik precies dat gezien waarvan ik zaterdag in mijn verslag zei dat er nog werk aan de winkel is. De boodschap is over gekomen want de over-mijn-lijk-mentaliteit werd volop ten toon gespreid. Pas in de laatste paar minuten moesten de jongens zich gewonnen geven.

Met drie geblesseerden en dus maar twee wisselspelers ging NS de strijd aan. Er werd bijna een half uur te laat begonnen omdat de KNVB scheidsrechter meende dat de wedstrijd om 20.45 begon in plaats van 20.00 uur. Onder leiding van een angstig fluitende jeugdscheids werden de eerste 20 minuten afgewerkt aleer de rijzige figuur uit ‘Zeist’ opdook….

Maar toen was het wedstrijdbeeld al duidelijk. Alexandria viel aan en NS verdedigde, kranig met een enkele kans op een uitbraak. Met af en toe een (zeer) pittige overtreding van beide kanten was de partij redelijk in balans. Naarmate het rustsignaal dichterbij kwam kreeg Alexandria meer overwicht, maar tot hele grote kansen leidde dat overigens niet. Een afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel, aangegeven door de al weer zeer stabiel vlaggende Eef, en een bal op de paal was alles wat de roodwitten konden afdwingen en dat mogen onze jongens als een zeer groot compliment beschouwen.

De NS toeschouwers verkneukelden zich langzaam steeds meer omdat de wedstrijd toch wel een groot David en Goliath gehalte met zich meedroeg. Dat verkneukelen nam in de tweede helft alleen maar toe. Met twee wissels (Mariano voor Joshua en Nikolaj voor Kanyé) zou NS misschien zelfs wel aan wat kansen kunnen komen. Zou er een verrassing in zitten?

Misschien was er sprake van onderschatting bij Alexandria. Men had tenslotte Slikkerveer vorige week met 13-0 verslagen). Misschien konden ze niet beter. Feit was dat onze snelheid en onverzettelijkheid vooralsnog onoverkomelijk waren voor ze. Met iets meer geluk en koelbloedigheid had NS zelfs één of twee kansen tot doelpunt kunnen promoveren, maar dat zou wel ernstig tegen het wedstrijdbeeld zijn gegaan. Alexandria bleef met alle macht drukken. Een gele kaart voor beide kanten en een toenemende onrust bij de Alexandrianen zorgde voor spannende koppies. Hoe groot was dan ook de opluchting en het feest toen in de 72e minuut eindelijk de welverdiende 1-0 op het scorebord kwam. Niet veel later maakte een knap schot einde aan de aspiraties van NS. De ban was gebroken en NS moest oppassen dat er in de laatste vijf minuten niet meer doelpunten zouden volgen. Maar met dezelfde inzet en kracht bleven onze jongens verdedigen zodat ze na 80 minuten met opgeheven hoofd het veld mochten verlaten.

Deze wedstrijd geeft aan dat er nog veel meer in het vat zit. Ik moet aan alle spelers, zonder uitzondering, een groot compliment maken!  Aankomende zaterdag is de laatste bekerwedstrijd tegen Slikkerveer. Het zou mooi zijn als de punten dan meegenomen kunnen worden. Als dan een week later de competitie begint en het elftal weer compleet is kan dit een heel mooi seizoen worden!