Joram Simons

12 oktober 2019
Competitiewedstrijd 4 Hoofdklasse D
Neptunus Schiebroek J17-1 – VFC J17-1 Uitslag 3-0

Na de onnodige zeperd tegen BVCB van vorige week konden de jongens onder 17 zich weer herstellen tegen de Vlaardingse Voetbal Club. Philippe en Bas hadden de hele week gehamerd op slordigheden en het gebrek aan discipline die een week eerder nog de winst hadden gekost. De verschillen in de hoofdklasse zijn niet zo heel groot. Ondanks dat VFC na drie wedstrijden laatste in de stand stond, konden de jongens best een beetje voetballen. Ze hadden immers al een enkele goede tegenstanders gehad. In de eerste helft waren de twee teams qua kansen redelijk aan elkaar gewaagd. Het was mede aan Cas te danken dat de nul voor NS behouden bleef. Van de kansen die NS kreeg kon er maar 1 verzilverd worden. Na een onwennig kwartiertje speelde Bram op Mariano, die Sam vrij zette voor de goal. De 1-0 was nog niet een zwaar verdiende voorsprong, maar gaf wel aan dat er ruimtes lagen die benut moesten worden.

Met in het centrum Simon en Mees, die na zijn liesblessure weer een hele wedstrijd speelde, en Kanye en Joshua op de flanken werd er redelijk verdedigt. Er schort echter nog te veel aan de communicatie waardoor er enkele hachelijke situaties konden ontstaan. Zonder Niko en Laurens die op studiereis naar Rome waren, kon er evengoed vrij gevoetbald worden. Het middenveld dat bestond uit Cerrano, Sam, Dennie en Luka probeerde zo goed als mogelijk de twee spitsten, Bram en Mariano te bereiken. Waar voorheen veel op snelheid werd gemikt wilden de mannen nu vooral voetballende door de linies van VFC snijden. Er ontstonden naarmate de eerste helft vorderde steeds meer leuke combinaties. Helaas was de eindpass vaak net te onzuiver zodat er maar met 1-0 voor NS de rust werd gehaald.

In de tweede helft moest er meer gescoord worden om de winst veilig te stellen. Er is steeds meer overwicht wat leidt tot een fraai kopdoelpunt van Bram uit een voorzet van Dennie. En dan zijn er nog 30 minuten te spelen. Jenairo komt Joshua vervangen. En direct erna komt de 3-0 op het bord. Wederom trekt Dennie voor, Bram kopt en de nu afgeslagen bal wordt door Sam ingetikt. Dit lijkt een veilige marge te zijn, maar zoals wel vaker worden de jongens een tikkie gemakzuchtig. Dit leidt tot veel balverlies, slechte passes en soms nare overtredingen over en weer. Halverwege komt Kasper erin voor Mariano, die licht geblesseerd is aan zijn rug. De snelheid van Kasper zorgt voor enkele kansen maar helaas wordt er in de afronding niet goed genoeg gemikt. Waar NS de wedstrijd rustig had moeten uitspelen verliezen sommige jongens toch het overzicht. Dennie en Cerrano zijn het doelwit van enkele nare overtredingen. De gele kaarten worden eerlijk verdeeld door de scheidsrechter 1-1. Dezelfde scheidsrechter floot ok, maar had geen oog voor het grensrechters vlagsignaal (bedankt Jaap!) In de laatste tien minuten moest Cas nog serieus in actie komen om de nul te houden, maar uiteindelijk bleven de drie punten welverdiend in Schiebroek. Met 9 punten uit vier wedstrijden doen de jongens gewoon bovenin in de Hoofdklasse mee. Volgende week is het herfstvakantie. 26 oktober staat de wedstrijd bij buur Leonidas op het programma. Ook daar is alle steun in de vorm van aanmoedigingen weer van harte welkom!