Datum

26 oktober 2019 12:30

Accommodatie

Onbekend

En zo geschiedde, op een mooie zaterdagochtend, dat de nog ongeslagen koploper Leonidas een ongenadig pak op de broek kreeg van onze jongens. Er was een verlate start vanwege een uit de klauwen gelopen, en dus uitgelopen wedstrijd tussen het tweede van Leonidas en Maense, waardoor de wedstrijd meer dan een half uur later begon. Gelukkig scheen het zonnetje op het verder troosteloze terrein van Leonidas. Uw reporter nam voorzichtig plaats op de gammele tribune en prepareerde zich voor een wellicht spannende wedstrijd. Van een wedstrijd die om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse gaat mocht namelijk wel enige spanning verwacht worden.

Met een licht geblesseerde Mees en een afwezige Simon konden Philippe en Bas beschikken over een steeds beter in vorm komende selectie. Met een van zelfvertrouwen overlopende keeper, die in een tussenweekse bekerwedstrijd van het tweede nog een glansrol vervulde, en een groep veelzijdige voetballers die soms op een voor hun vreemde plek speelden maar hongerig waren naar een positief resultaat, werd er afgetrapt. Kanyé, Laurens, Nikolaj en Luca vormden de verdediging, Sam, Dennie, Cerrano en Jennairo speelden op het middenveld en het onvolprezen duo Bram en Mariano doken in de spits op. Kasper, Joshua en Mees zaten op de bank.

De eerste paar minuten was het aftasten geblazen. NS had een licht overwicht maar niets wees erop wat komen ging. Nog niet…  Toen de duels op het middenveld gewonnen werden kwamen er kansen. De relatief kleine Leonidassers hadden steeds meer de handen vol en na een minuut of tien werd het spelbeeld steeds duidelijker. Na een minuut of 15 vond Mariano het genoeg. Dennie veroverde de bal, speelt op Mariano die zich vervolgens vrijkapt. Met een prachtige boogbal vanaf de rand 16 verdween de bal over de keeper in het kruis. Een beauty! En dus de verdiende 0-1. De tweede volgt heel snel en de derde weer drie minuten later zodat de 0-3 na 20 minuten op het bord prijkt.

De coach van Leonidas grijpt in en wisselt twee spelers. Er komt meer fysiek in de ploeg en het kost even tijd voordat NS zich hierop kan instellen. Even nog richt Leonidas zich op als ze de 1-3 maken. Na goed benutten van de ruimte weet de thuisclub door het centrum heen te breken om Cas kansloos te laten. Iets later redt Cas goed op een lastige terugspeelbal. De rust wordt daarna redelijk makkelijk gehaald. Maar als Leonidas had gescoord zou het zomaar weer een wedstrijd kunnen worden.

Bas en Philippe hebben hun voorwerk uitstekend gedaan! Ze hebben wedstrijden bekeken en feilloos de zwakke punten van Leonidas gevonden. En dat betaalde zich uit in de tweede helft. Met Joshua voor Kanyé en met later Kasper en Mees in het veld voert NS Leonidas naar de slachtbank. Maar liefst zes keer (!) wordt er nog gescoord. Het ene doelpunt nog mooier dan het andere. De assists komen vrijwel allemaal van de voet van Dennie, die weergaloos speelde en uiteraard daarmee de titel Man of the Match verdient. Zelf vond hij het net 1x. Een ziedend schot in het linker kruis waarvan de keeper slechts gehoord heeft vermoed ik. Sam scoorde middels een fijne solo waarbij hij de ene na de andere Leonidasser verbouwereerd achter zich liet. In totaal scoren Mariano 4 en Bram 3 keer. 7 doelpunten door het spitsenduo! Het is wel eens minder geweest.

De galavoorstelling werd geleid door een prima scheids en bijgestaan door een goed vlaggende Eef die een relatief makkelijke middag had. De uitslag van deze wedstrijd leidt ertoe dat NS nu tweede staat in de hoofdklasse D. Met de wedstrijden tegen Rotterdam United en Hillegersberg in het vooruitzicht zou het geen probleem moeten zijn deze tweede plaats te behouden en wie weet wat er nog mogelijk is als BVCB nog eens een puntje laat liggen….