Accommodatie

Onbekend

VOC J17-1 - Neptunus Schiebroek J17-1
Uitslag 1-4

Ik moet VOC een compliment maken. Uit de ene kans die ze kregen in de eerste helft wisten ze in 27ste minuut de totaal onverdiende 1-0 te maken. Effectiviteit ten top. 1 kans, 1 doelpunt. De hooghartige ‘5-0 geluiden’ die vooraf werden geuit bleken uiteindelijk een sprookje. Er was maar 1 team dat wilde voetballen in de eerste helft en dat was Neptunus Schiebroek (NS). Het was een helft waarin VOC alleen maar poogde te ontregelen door onnodig hard te spelen (of was het lompigheid) of door na de voorsprong, tijd te rekken. NS was op alle fronten beter behalve dus in het afronden van de kansen. En waar dan uiteindelijk één van de vele kansen van NS wel werd verzilverd vlagde de VOCgrens voor een discutabel buitenspel. Mariano, Sam, Cerrano en Bram kregen legio kansen maar de goal wilde gewoon niet vallen. En dan ga je de rust in met een zeer onrechtvaardig gevoel.

De wind was weliswaar een factor om rekening mee te houden en natuurlijk moest in de tweede helft het eerste NS doelpunt vroeg vallen maar daarna zou het toch allemaal wel goedkomen? De meegereisde fanschare vond van wel! NS speelde met enige regelmaat VOC helemaal zoek, duels werden gewonnen, strijd werd geleverd en de wil om te winnen was gewoon vele malen groter. Met een bijna volledig fit team (alleen Mees ontbrak nog vanwege een liesblessure) had NS de opdracht gekregen om in de tweede helft gewoon door te gaan waar ze in de eerste helft mee waren begonnen: Keihard werken en de ruimtes goed benutten. En zonder uitzondering deed NS precies dat! En in de tweede helft kwam het verdiende resultaat.

NS liet direct van zich horen. Met de wind mee zetten zij meteen druk op het VOC doel. Vroeg in de tweede helft werden drie wissels in gebracht: Luka, Dennie en Joshua kwamen erin. Vrijwel direct erna kwam de ene na de andere mooie voorzet van links. De VOC keeper, die beter was in tijdrekken dan in ballen vast houden, loste een hoge cornerbal die vervolgens, via een VOC-borstbeen, het doel werd ingelopen. Hoe de bal erin moest maakte niet uit, de ban was gebroken! Het stond 1-1!

De scheidsrechter liet veel toe, misschien zo af en toe teveel. Hij was zich overduidelijk niet bewust van de extra spanning die op deze ultraderby stond. Daarbij waren beide teams de eerste speelronde als winnaar uit de bus gekomen, dus het ging ook nog eens om de koppositie. Veel spelers kennen elkaar al jaren, zitten bij elkaar op school en weten dat ze bij een verliesbeurt dit de hele week zullen moeten aanhoren. De partij werd zo af en toe grimmig. In de 57e minuut breken Mariano en Bram samen uit. Mari weet prima af te ronden en trekt ter viering van de 1-2 en op straffe van geel zijn shirt uit. De langverwachte voorsprong was daar! Nu was het belangrijk om geconcentreerd te blijven. En dan is een nuttige overtreding af en toe ook op zijn plaats. In die zin won NS ook de wedstrijd 3-1. NS geeft niets weg en dat leidt ertoe dat Cas nauwelijks iets te doen heeft. De 1-3 liet uiteindelijk veel te lang op zich wachten. Wederom is het duo Bram/Mariano dodelijk. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd komt de mooiste voorbij. De kroon op het werk! Dennie trekt puntgaaf voor uit een vrije trap en Bram kopt de bal in de kruising waarbij de keeper kansloos blijft. Als de scheids direct erna had afgefloten was er een hoop ellende bespaard gebleven. Opstootjes, naschoppen, duwen en trekken en oververhitte discussies zorgen voor een naar einde. NS had genoeg te vieren, VOC kon overduidelijk hun frustraties niet de baas. Na overleg tussen grens (Jaap) en scheids besloot de laatste af te fluiten toen iedereen al dacht dat de wedstrijd al was afgelopen.

Na afloop van de wedstrijd werd er door de in groten getale opgekomen (groot)ouders en fans van NS in de gezellige kantine van VOC een extra drankje genuttigd op het vieren van deze meer dan verdiende overwinning op de buur. Volgende week wacht de ontmoeting met BVCB. Hopelijk kunnen onze jongens een voorbeeld nemen aan het eerste en ook daar de 3 punten pakken!