Hoofdklasse D

23 november 2019 14:00

Competitiewedstrijd 9 Hoofdklasse D

Zoetermeer f.c.  J17-1 - Neptunus Schiebroek  J17-1 Uitslag 0-3

De jongens van Neptunus Schiebroek zijn niet te stuiten. Tegen subtopper Zoetermeer waren de omstandigheden op het gloedjenieuwe kunstgras prima. Het zwartekorrelgehalte was wellicht iets aan de hoge kant waardoor bij iedere trap tegen de bal een zwart wolkje gruis omhoog spatte. Het weer was wat somber en dat was de thuisspelende ploeg na afloop van de wedstrijd ook.

Met Jaap aan de vlag, Nikolaj, Laurens en Luca op de bank en een scheidsrechter die in goede vorm bleek te zijn werd er om 14.00 precies afgetrapt. Zoals bijna gebruikelijk zijn de jongens in de eerste minuten van de wedstrijd aan het aftasten. Het lijkt wel of ze de bal even laten aan de tegenpartij om grip te krijgen op het spel. Het voordeel is dan ook aan Zoetermeer, die dit echter niet in concrete kansen weet uit te drukken. Na een kwartiertje krijgt NS zijn eerste corner die niets oplevert. Een hard schot van Mariano dat wordt gekraakt door de verdediging leidt een opleving van NS op. Een combinatie op rechts brengt de bal bij Cerrano die twee man uitspeelt en vervolgens met zijn prima linkerbeen in de korte hoek afwerkt. Het staat na precies een half uur spelen 0-1! De wedstrijd is los en dat hebben de Zoetermeerders ook bedacht. Ze doen er een schepje boven op en binnen enkele minuten na de 0-1 krijgt de doorgebroken spits een kans op de gelijkmaker. Cas redt prachtig duikend met zijn linkerbeen op de halfhoge bal. De kansen volgen elkaar nu snel op. Bram komt tot twee keer toe in scoringspositie maar weet het net niet te vinden. Op slag van rust moet Cas opnieuw in actie komen. Ditmaal voorkomt hij met zijn rechterhand een zekere gelijkmaker. De rust is zeer welkom voor NS.

In de tweede helft wordt Mees gewisseld voor Luca en komt Laurens erin voor Jenayro. Met deze wissels lijkt er meer balans te komen in het elftal. Sam en Simon lopen de gaten dicht en winnen veel duels. De gevaarlijke spitsen van Zoetermeer worden aan banden gelegd en er ontstaat meer ruimte op het middenveld. Kanyé en Joshua bestrijken de linkerkant. Ze staan goed, vullen elkaar perfect aan en creëren af en toe gevaar. Beide spelers krijgen zelfs wat kleine kansjes om te scoren maar hun schoten missen scherpte. Aan de andere kant staat Kasper die zijn snelheid en kracht gebruikt om de goede linkerspits uit te schakelen. Zoetermeer zoekt met wisselspelers ook naar nieuwe impulsen om de ban te breken en de gelijkmaker te forceren, maar NS houdt alles goed dicht in de tweede helft. Voor de laatste 20 minuten komt Nikolaj in het veld voor Sam. Bram mist vandaag de scherpte in de afronding maar zoals ik al eerder schreef in voorgaande verslagen beschikt dit team over veel spelers die kunnen scoren. En als de één een iets mindere dag heeft, staat de ander op. Nu is het Luca die met een prima schot de keeper van Zoetermeer bijna weet te verschalken. Mariano staat scherp en het is een koud kunstje voor hem om de rebound in te tikken. De 0-2 knakt Zoetermeer. Het is fijn om te zien dat NS gemakkelijk overeind blijft. De beloning en één van de mooiste acties van de wedstrijd komt drie minuten voor het eindsignaal. De bal wordt over rechts door Luca opgebracht en Bram in stelling brengt. Deze is niet zelfzuchtig en ziet Mariano met alle ruimte. Deze kijkt goed en rondt rustig en beheerst af. En ofschoon men vergeet op het scorebord de 0-3 bij te schrijven doet de goed leidende scheidsrechter dat wel!  Drie belangrijke punten gaan mee naar Schiebroek.

Met nog twee potjes te gaan komt de eindstreep steeds dichtbij. In ieder geval heeft Neptunus Schiebroek zich nu officieel geplaatst voor de promotiecompetitie die in de tweede helft van het seizoen wordt gespeeld. Wat zouden de jongens zichzelf grandioos belonen door volgende weken tegen de nummer drie Excelsior ’20 en tegen nummer vijf Feyenoord sc ook de volle buit te pakken!