9 november 2019 15:15

09 november 2019

Competitiewedstrijd 7 Hoofdklasse D

Hillergersberg JO17-1 - Neptunus Schiebroek JO17-1 Uitslag 0-5

Op een voor ons doen laat tijdstip speelt de JO17-1 hun uitwedstrijd bij de buren in Hillegersberg. Gezien de ranglijst moet dit een te winnen potje zijn, maar er gebeuren soms rare dingen in de hoofdklasse. Zo verloor koploper BVCB vorige week totaal onverwacht van nummer laatst VFC Vlaardingen, waardoor NS de eerste plek in de hoofdklasse over kon nemen. De jongens zijn dus gewaarschuwd. Met drie afwezigen en invaller Sietse uit de J17-2 spelen de jongens op het tweede kunstgrasveld tegen de geel/blauwen onder toeziend oog van vele meegereisde (groot)ouders en onze grensrechter van dienst: Jaap.

NS heeft in de eerste 15 minuten van de 1e helft het betere van het spel, maar Hillegersberg laat zich zeker niet overklassen. Grote jongens in de verdediging en in de aanval houden de bal ver van het eigen doel waardoor NS maar weinig kansen krijgt. Het spelbeeld is wat rommelig en de scherpte in de passing is nog afwezig. Dan krijgt NS, eigenlijk volkomen uit het niets, een penalty als Sam gevloerd wordt in de zestien. Mariano legt aan, maar de in het oranje gestoken keeper redt. Het blijft 0-0! Toch heeft het tot gevolg dat NS beter gaat spelen. Er komen kansen uit vrije trappen en uit corners. In de 23e minuut breekt Cerrano door op links. Met zijn linker zet hij perfect voor op de bol van Bram die onberispelijk de 0-1 op het bord kopt. De ban is gebroken. Hillegersberg blijft echter goed tegenpartij bieden alhoewel ze nooit echt gevaarlijk worden. Vijf minuten na de 0-1 onderschept Bram een breedtepass. Hij kan vrij doorlopen en rondt koelbloedig af voor de 0-2. Nog geen minuut later schiet Cerrano net voor langs. Het begint er op te lijken dat NS op stoom komt. Dan valt er toch nog een bal door de NS-verdedigingslinie. Een moment van onachtzaamheid en een te late tackle van Mees leidt tot een strafschop voor Hillegersberg. Sommige ouders tellen de 1-2 al, maar dat past niet in het straatje van Cas die de penalty uit de hoek duikt. Als vervolgens Cerrano met een prachtig afstandsschot de score met één doelpunt uitbreidt gaan de jongens met 0-3 aan de thee.

In de tweede helft komt Kasper erin voor Bram. Dat betekent dat Mariano diepe spits wordt en graag bediend wil worden door onze snelste jongens. In de 8ste minuut gaat Jenayro ouderwets langs de lijn en levert een perfecte voorzet af: Mariano rondt af voor de 0-4. Het lijkt weer een monsterscore te worden als Kasper enkele minuten later prachtig met een droog schot de 0-5 aantekent. Het is toch wel erg mooi om te zien dat dit team over zoveel scorende spelers beschikt. Hillegersberg blijft tegenpartij bieden en laat het koppie niet hangen. Echter, zij zijn onmachtig om een goede eindpass te geven waardoor ze nooit gevaarlijk worden. Het lijkt wel of met het verdwijnen van het daglicht ook de motivatie van NS wat afneemt. We eindigen zoals we begonnen, slordig in de passing waardoor er veel balverlies ontstaat. Sietse mag in de laatst 15 minuten opdraven voor de moegelopen Jenayro. De verdediging (Laurens, Kanyé, Mees en Luca) laten geen steken meer vallen en Sam, Cerrano en onze aanvoerder Nikolaj vormen een prima blok op het middenveld waardoor de wedstrijd zonder tegendoelpunten naar het einde kan worden gebracht. NS gebruikt zijn efficiëntie goed om de drie welverdiende punten mee naar Schiebroek te nemen zodat de koppositie in de hoofdklasse D behouden blijft.

Volgende week spelen de jongens om 10.30 de belangrijke wedstrijd thuis tegen TOGB.