Onbekend

02 november 2019

Competitiewedstrijd 6 Hoofdklasse D

Neptunus Schiebroek JO17-1 – Rotterdam United JO17-1 Uitslag 12-1

Tijdens de warming up gutste de regen uit de hemel. Naarmate de tijd verschoof naar het middaguur leek de lucht met ieder doelpunt te klaren totdat uiteindelijk de zon begon te schijnen. Aan het einde van de wedstrijd stond er 12-1 in het boekje van de scheidsrechter. En ziehier, een mooie gelijkenis met het wedstrijdverloop, ware het niet dat qua weer er een flinke donderslag aan het einde van de wedstrijd had moeten vallen. Want in het kolommetje naast de score stond het kaartenoverzicht: twee x geel en drie x rood.

We klagen wel eens over scheidsrechters die té coulant zijn waardoor wedstrijden uit de hand dreigen te lopen. Deze scheids had besloten om de voetbalregels precies te hanteren. Hij was consequent en duidelijk. En ofschoon het de wedstrijd er niet naar was bleken waarschuwingen van de scheids onvoldoende voor een aantal spelers die hun kop verloren en soms verbaal te bijdehand waren. Weten waar de grens ligt hoort bij het volwassen worden.

Met twee laatkomers, die dus op de bank begonnen startte de wedstrijd enkele minuten later dan gepland. In de basis stonden wederom tien spelers en 1 keeper: Cas, Mees, Simon, Luca en Kanyé, Nikolaj, Dennie, Laurens en Kasper en Mariano en Jenayro. Deze jongens hielden Bram, Cerrano, Joshua en Sam op de bank.

Rotterdam United (RU) stond laag op de ranglijst en al snel bleek waarom. In de eerste helft slaagden zij er nauwelijks in om fatsoenlijk over de middenlijn te komen. Grote jongens met weinig voetballend vermogen als team. En zoals de eindstand ook doet vermoeden heeft dit team niets in de hoofdklasse te zoeken. De stand had nog veel hoger kunnen uitvallen als er zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. Mede door het grote kwaliteitsverschil liepen bij hen de frustraties soms hoog op.

Een speciale vermelding mag het tweede doelpunt hebben. Een slim geplaatst schot in de rechter onderhoek betekende voor Kanyé zijn eerste doelpunt van het jaar. De 3-0 stond al snel op het bord. Het scoreverloop was identiek aan dat van vorige week toen er met 1-9 werd gewonnen van Leonidas want RU maakte uit de enige kans die ze de hele wedstrijd kregen vlak voor rust de 3-1. Cas redde op de goede kopbal uit de corner, nog maar was kansloos toen de rebound hoog in het dak van het doel werd geramd. Met twee gele kaarten (Laurens voor vasthouden en een RU-er voor gevaarlijk spel) werd er gerust.

Als deze wedstrijd inderdaad een kopie zou zijn van vorige week zou het allemaal wel goed komen. Bram wisselde van plaats met de wat ongelukkig spelende Jenayro. In 20 minuten werd in de tweede helft de score van 3-1 naar 7-1 getild. Inmiddels was een speler van RU eraf gestuurd voor schelden. Dat maakte het allemaal nog iets eenvoudiger. Het middenveld werd versterkt met Sam en Cerrano en met dat Mariano de tiende treffer voor zijn rekening nam was RU gereduceerd tot negen man omdat er van de spelers van RU er de brui aan gaf en voortijdig wilde douchen. Nog twee keer mocht de keeper van RU vissen eer er afgefloten werd. Direct na het fluitsignaal ontstond er een handgemeen tussen Dennie en een RU speler. De scheidsrechter trok voor beiden direct rood waardoor een glorieuze wedstrijd een heel naar staartje kreeg. Het betekent dat er een flink aantal wedstrijden geen beroep gedaan kan worden op het gouden linkerbeen van Dennie. De enige troost bleek pas enkele uren na de wedstrijd toen werd vernomen dat de directe concurrent BVCB drie punten meegaf aan VFC Vlaardingen waardoor NS nu trots bovenaan de ranglijst prijkt!

Volgende week spelen de jongens tegen laagvlieger Hillegersberg, maar gezien het resultaat van BVCB moet geen enkel team worden onderschat!