16 november 2019 10:30

Competitiewedstrijd 8 Hoofdklasse D

Neptunus Schiebroek  J17-1 – TOGB  J17-2  Uitslag 5-2

Hazelaarweg, 10.30. Niet te koud, prima voetbalweer.

De opa’s zitten klaar met de video, Marcel oefent zijn vlag nog eens, Philippe en Bas kijken tevreden naar hun fitte selectie en de scheids fluit, precies op tijd, de belangrijke wedstrijd tegen TOGB aan. De eerste van de vier finales is begonnen!

TOGB begint sterk aan de bal, ze weten de richting naar Cas goed te vinden. De eerste corner is na een slordige 2 minuten al een feit. Het lijkt of Neptunus Schiebroek nog wakker moet worden. Nadat in de 7e minuut de bal op de paal komt lijken onze jongens wakker geschud.  Toch duurt het tot de 13e minuut eer de eerste kans voor NS voorbij komt. Kanyé legt een vrije trap op het hoofd van Bram. De keeper mist de lage bal compleet zodat de onverdiende 1-0 op het bord komt. Niet veel later is het aan Cas om bij een vrije trap in de fout te gaan. Met zijn lengte kan hij makkelijk de hoge bal pakken. De bal glipt echter door zijn handen en stuit via de paal weer het veld in waar het voor een TOGB-er makkelijk is het laatste zetje richting goal te geven. We staan weer gelijk na twee onnodige doelpunten.

Vanaf nu begint het spelbeeld wat te kantelen. NS gaat beter combineren en krijgt meer grip op het spel van TOGB. Dat resulteert in de 22e minuut tot de 2-1: Jenayro wordt aan de rechterkant weggestuurd. Hij speelt zijn man vakkundig uit en levert een picobello voorzet af. Bram komt maar weer ns met één van zijn fameuze kopballen voor de dag: via de grond en onhoudbaar voor de keeper. Een minuut of tien later komt Sam in de gelegenheid om de 3-1 op het bord te zetten. Hij kopt, na een voorzet van Kanyé, net naast. Vervolgens golft het spel wat op en neer. Er zijn weinig kansen. Het enige wapenfeit komt vlak voor de rust nog van TOGB, dat na een afgekaatste bal uit een vrije trap over schiet.

Na de rust komt Dennie Jenayro vervangen. Bij de aftrap poogt Mariano de wat kleine keeper ineens te verschalken. In het verleden is hij daar wel eens in geslaagd, vandaag gaat de bal ruim over. Voordeel is wel dat er direct hoog druk gezet kan worden. Ik vermoed dat er in de rust pittige woorden zijn gevallen want er komt een ander Neptunus Schiebroek voor de dag. Duels worden vroeger aangegaan en veelal gewonnen, de passing is beter verzorgd en er wordt (iets) meer gepraat. Het initiatief ligt duidelijk bij NS dat corners en vrije trappen verdiend. De soms ietwat warrige scheids laat veel toe in de duels maar fluit snel op duwfouten.

In de 6e minuut van de tweede helft opent Laurens prachtig op Cerrano, die Mariano in staat stelt om te scoren. Helaas gaat de bal net over. Niet veel later mist Dennie ook het doel. Maar het duurt slechts enkele minuten eer het toch raak is. Een prachtige voorzet van Dennie wordt met het hoofd afgerond door Sam. Het staat 3-1! Direct erna wisselt TOGB.

Mariano vergeet hij te scoren als hij diep wordt aangespeeld. Hij raakt de bal net iets te veel op de wreef in plaats van op zijn buitenkant. Even later weet TOGB vanuit het niets de aansluitingstreffer te maken.  Een combinatie door het midden waarin de tegenstanders wat veel ruimte krijgen wordt goed afgerond langs de uitkomende Cas. Simon komt in het veld voor de moegestreden Mees. NS worstelt nu  om de voorsprong te behouden. TOGB krijgt kansen in de vorm van vrije trappen. Gelukkig is Cas intussen wakker. Hij verwerkt de ene na de andere bal. De tien onzekere minuten worden beëindigd door Mariano die een diepe bal van Bram prima afrond. De marge is weer twee. Als Cas zijn bijna 2 meters nog eens uitstrekt om te redden en er meer ruimtes ontstaan komt het besef dat de punten binnen zijn!  Een laatste vrije trap van Nikolaj op Dennie die zijn tweede assist aflevert op Bram leidt tot de 5-2!  Dan zitten de 80 minuten erop en kan NS zeer tevreden zijn met de drie welverdiende punten. Het collectief en de werklust heeft vandaag overwonnen!

Volgende week is Zoetermeer de volgende tegenstander. Iedere week kan er een stap gezet worden naar het kampioenschap in de hoofdklasse D. Met nog drie wedstrijden te gaan waarin waarschijnlijk evenveel overwinningen nodig zijn hopen we weer op voldoende steun!