14 december 2019 15:00

F. (Franklin) Berg

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

Onder barre weersomstandigheden met harde windvlagen en slagregens, waarbij menigeen zich afvraagt wat doe ik in hemelsnaam buiten, sloot Neptunus-Schiebroek het kalenderjaar met een dramatisch optreden af. De runner-up, die een goede eerste helft van de competitie kende, had hedenmiddag een totale off-day. De toeschouwers moesten lijdzaam toezien dat een wilskrachtige tegenstander zonder echt beter te voetballen met de terechte winst er vandoor ging. Het was van beide teams een zeer pover optreden, maar de minst slechtste met een betere mentaliteit wist het doel te vinden. Een collectief falen van de Rotterdammers gaf de staartploeg drie punten mee naar huis.

Met de wind in de rug kreeg Neptunus-Schiebroek alleen in de eerste minuten van de eerste helft kleine kansjes. Een kopbal van Sander Duin, schoten van Tom Kuil en Leroy van Bueren bleken wat speldenprikjes te zijn. Na een kwartier moest Ryan Lol handelend optreden bij een scherpe voorzet. De wedstrijd kenmerkte zich door veel balverlies, nervositeit en onzuiverheid. Net voor het half uur moest ex-Neptunus-Schiebroek doelman Dillan Heijnen handelend optreden na een kopbal van Faybian Hertstein. Het bleek achteraf de gevaarlijkste situatie van de thuisploeg te zijn. Op wat flinke afzwaaiers van de bezoekers na waren dit de hoogtepunten voor rust.

Heinenoord had na de rust de harde wind in de rug en begreep dat daar winst uit te halen was. Kort na de hervatting kregen zij twee hoekschoppen achter elkaar. De laatste werd onvoldoende weggewerkt en het eerste schot tussen de palen was direct raak. De fraaie uithaal was van Tomas van Riet 0 – 1. Neptunus-Schiebroek probeerde dit wel recht te zetten, maar het was slordig, gehaast en onzorgvuldig. Illustratief voor de matige concentratie en motivatie was wel de tweede treffer van de gasten. Een verre uittrap van Dillan Heijnen werd door de wind gedragen. Met een stuit kwam de bal bij Ryan Lol, die blunderend de bal door zijn handen liet glippen 0 – 2.  In de blessuretijd schoot Jordey van Dam een vrije trap via de muur nog binnen 0 – 3. Geflatteerd, maar dik verdiend. Neptunus-Schiebroek kan terugzien op een aantal fraaie overwinningen en zal ook na de winterstop met de juiste intentie dit moeten vervolgen.

Scheidsrechter Franklin Berg floot in dit sportieve treffen samen met zijn assistenten een goede wedstrijd. Hij gaf een gele kaart aan Claudio Santos Silva (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Daniël van Delft, Nick Erkelens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Chahine Lobiyed, Claudio Santos Silva, Faybian Hertstein (68e min. Mouad Fissoune), Leroy van Bueren, Tom Kuil (59e min. Tim Oosterwaal)
Niet in actie kwam: Kaz van Vliet, Makeko Koroma, Paul Hoekstra