23 november 2019 14:30

W. Roozeboom

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

Op een zwaar te bespelen grasveld in Ockenburgh te ’s-Gravenhage leed Neptunus-Schiebroek tegen het fysiek sterke Die Haghe zijn eerste nederlaag van het seizoen.
In de eerste helft leek dat er totaal niet op en hadden de Rotterdammers met het betere veldspel en de handvol uitgespeelde kansen met meerdere doelpunten de rust in moeten gaan. Maar dat gebeurde niet: het bleef doelpuntloos.
Na de rust kwam de thuisclub nog feller uit de startblokken dan daarvoor en wonnen door die inzet en strijd steeds meer beslissende duels. De Rotterdammers hadden daar geen antwoord op en van de persoonlijke fouten profiteerde de Haagse middenmoter optimaal.

Neptunus-Schiebroek kwam goed uit de startblokken. Direct al in de tweede minuut vergat Claudio Santos Silva de bal breed te leggen op de volledig vrijstaande Tom Kuil. In de tegenaanval ontliep Sami Aoulad Said de buitenspelval, maar alleen voor de Rotterdamse doelman schoot hij via de buitenkant van de paal naast. Na een kwartier liep Paul Hoekstra goed door, maar doelman Bas Drost wist met zijn voeten net op tijd de voorzet weg te halen voor de vrijstaande aanvallers. Nog geen minuut later haalde Robin Laming op het laatste moment een voorzet van links voor de voeten van Daniël van Delft weg. Daarna kregen we even een fase waarin er wel overwicht van de Rotterdammers was, maar geen echte kansen ontstonden. Tot in de 27e minuut Tom Kuil in het centrum werd vrij gespeeld. Zijn inzet werd door doelman Bas Drost met een goede reflex gestopt. In de herkansing schoot de aanvaller tegen de paal. De terug in het veld springende bal werd door Claudio Santos Silva wild over geschoten. In de 36e minuut gaf Daniël van Delft vanaf rechts hard en scherp voor. Claudio Santos Silva lukte het niet om de prima voorzet vol op het hoofd te nemen. Net voor rust kon Ryan Lol vrij eenvoudig een poging van aanvoerder Mitchell de Bas uit de hoek halen. Zonder de terechte voorsprong zochten de Rotterdammers de kleedkamer op.

Na de rust begon de thuisploeg direct de aanval te zoeken. Zij gingen goed door nadat zij via een kluts in het bezit waren gekomen. In eerste instantie werd de inzet van Gino Mulder nog geblokt, maar in tweede instantie kon Robin Laming in buitenspelpositie de bal van dichtbij intikken 1 – 0. Neptunus-Schiebroek moest nog meer komen en daar kon de volop counterende ploeg met twee snelle buitenspelers volop van profiteren. Zo liet Machiel Lourens in de 54e minuut zich door Gino Mulder makkelijk van de bal zetten en diens voorzet werd door Sander de Jong van dichtbij binnen geschoten 2 – 0. Drie minuten later werd er wederom zwak ingegrepen en wist ook Sami Aoulad Said te scoren 3 – 0. Neptunus-Schiebroek probeerde nog van alles, maar het was te gejaagd en te onnauwkeurig tegen voor iedere bal vechtend Die Haghe. Een minuut voor tijd profiteerde ze van balverlies en weer werd de bal van de zijkant scherp voorgegeven en kon Mark Okhuizen 4 – 0 op het scorebord zetten. In de allerlaatste minuut moest doelman Bas Drost eigenlijk voor de enige keer in de tweede helft redding brengen bij een schot in de benedenhoek. De Rotterdammers hadden vandaag vooral in de tweede helft geen antwoord op de strijdlustige Hagenaars en verloren, enigszins geflatteerd, verdiend dit treffen aan het begin van de tweede periode.

Scheidsrechter Wim Roozeboom had in dit treffen veel moeite met de constant verbaal aanwezige spelers. Hij waarschuwde regelmatig, maar deelde geen kaarten uit.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens , Sander Duin, Nick Erkelens (64e min. Chahine Lobiyed), Stefan van Diest, Machiel Lourens, Daniël van Delft, Paul Hoekstra (64e min. Faybian Hertstein), Claudio Santos Silva, Tim Oosterwaal, Tom Kuil (46e min. Leroy van Bueren)
Niet in actie kwamen: Kaz van Vliet, Mouad Fissoune, Massaro Latuheru