Na lastig begin stelt JO17-1 binnen 5 minuten orde op zake tegen VFC

Scheidsrechter

Wilko Poulie

Accommodatie

Onbekend

Alleen Meriton en Max (beiden geblesseerd) ontbraken, Denis pakte de coaching op en de vicks op Olivier’s knie. Nu volgende week nog nieuwe voetbalschoenen. Dit is wel een dingetje, ook bij Mels ?! Gelukkig waren er genoeg teams in de buurt om schoenen te lenen en later moeders te laten invliegen voor de ultieme wissel naar de betoverde schoeisels. Wilko pakte de fluit en Huub en Hans Visser per helft de grensvlag. De standaard opstelling van de laatste weken ging het vandaag weer doen, met een intussen ijzersterke (en gezellige) dug-out bezetting. En later op de tribune voegden zich de kabalisten van B2 bij het feestje. Tekst en uitleg in dit verslag van Daniël en SebasK.

1e helft
Mels op mid-voor zette direct stevig druk en Tomas deed een goede onderschepping. Vervolgens zagen we overtredingen op Caleb en op Mels. De laatste (overtreding) was dusdanig wild, dat de scheids wel geel moest geven. De vrije trap van Ollie werd afgevangen. Even later gaf Bas een mooie bal op Tomas, maar de keeper hield diens inzet tegen. Adil was weer overal en onderschepte in de 14 minuut de bal: Hoekschop, hij nam hem zelf, op Ollie voor het doel, wiens kopbal met de hand werd tegengehouden: Strafschop, weer een gele kaart (rood) en de terechte penalty. Olivier schoot de bal perfect in de linkerhoek, onhoudbaar voor de goed gokkende keeper: 1 – 0.

Foto 2===

Weer even later schoot Adil op de paal. De tegenstander counterde intussen weer eens gevaarlijk, vooral hun nummer 9 bleek moeilijk maar afdoende in bedwang gehouden te worden door Julian c.s. Deze aanval ging gelukkig op de lat. Rik kwam er nu in voor SebasH, Tyler voor Adil en SebasK schoof hiermee door naar rechtshalf; opdat er op die flank ook meer lijn in het spel zou komen. Helaas werd SebasK er vervolgens vuil met een trap van achter onder zijn knie uit getrapt, einde wedstrijd voor hem; Adil kwam weer in het veld. Even later zagen we een overtreding op Bas, maar de inzet van Tomas ging net naast het doel.
Rust
Gezien de kansen aan beide kanten was de stand van 1 – 0 wonderbaarlijk, en zeker niet geruststellend, want VFC kwam er steeds gevaarlijk en in overtal uit. De reden was toch vooral eigenlijk veel balverlies voorin, op momenten dat dat verboden was: Met veel mensen voor de bal, in plaats van erachter. Gelukkig was onze verdediging weer standvastig.
2e helft
Daniël en Nayan kwamen er nu in en grepen vol overtuiging en kwaliteit hun kansen. Vlak na zijn binnenkomst kreeg Nayan de bal van Ollie, waarop hij hard en gericht in de korte hoek schoot. De keeper kon er maar net een hoekschop van maken. Daniël kwam vanaf rechtsachter geregeld over zijn flank naar voren , mede waardoor Rik lekker de ruimte kreeg en Daniël zelf gevaarlijke voorzetten kon geven. Het spel golfde verder op en neer zonder veel kansen. Totdat Bas op rechtsvoor Rik in de 11e minuut diep stuurde, de bal achterna en de tegenstander eruit sprintte, om een halve voorzet, over de keeper, én in de verre hoek in de touwen te schieten: 2 – 0.

Aan de andere kant schoot de Vlaardingse nummer 9 naast het doel van Caleb. In de 13e minuut ging Rik weer als vanouds diep, hij passte de bal op Tomas, die in een keer 3 – 0 maakte, klaar !
Toch bleef het spel boeiend, hetgeen vanaf de tribune (o.a. bevolkt door B2) goed te  horen was. Daniël gaf een goede voorzet, maar helaas buitenspel. Tomas gaf een panna en Mels kreeg een publiekswissel (voor even). Nayan bleek intussen een rots in de branding op middenveld: niet voorbij te komen en balvast. Na 10 minuten (2e helft) was Niels over zijn therapeutisch 10 minuten heen (zie vorige verslagen) en mocht Mels nu op linksachter komen vlammen. Hij had kennelijk gezien hoe Daniël op rechts de tegenstander gek maakte. Dat kon hij natuurlijk ook. SebasH onderschepte op rechtsvoor de bal, gaf de bal goed breed op Tomas, maar hij en Rik liepen elkaar in de weg.

Aan de andere kant schoot VFC nog een keer hoog over. En Caleb moest nog eens goed uit zijn doel komen. Daarna kregen we een mooie aanval. SebasH zette zijn lichaam goed in, gaf een hakje op de over hem heen stormde Daniël die een goede voorzet gaf, maar deze werd gestopt. Dan de omschakeling, tja. Caleb kon de uitbraak van VFC in de 29e minuut ter nauwer nood stoppen. Even later gaf Tomas een lob over de keeper, maar ook over de lat. Door de goede druk van Neptunus Schiebroek zagen we nu diverse goede combinaties, VFC kwam er niet meer aan te pas. Glamour voetbal lag zelfs op de loer (opgetekend uit het publiek). En toen blies de goed fluitende Wilko voor het einde van de wedstrijd.

Volgende wedstrijd 28 april, tegen Hillegersberg.