JO17-1 speelt één helft op niveau van koploper Zestienhoven

2e klasse 08

31 maart 2018 12:00

Abdel Saddik

Helaas moet het elftal in de tweede helft capituleren...

Het was pas de tweede wedstrijd voor JO17-1 in deze tweede competitiehelft, eind maart ! Dit helpt allemaal niet mee om in een goede vorm te komen. Max had er in de laatste trainingen alles aan gedaan om de spelers en als team klaar te stomen voor de derby tegen 16hoven. De omstandigheden waren prima, goed weer, een zonnetje zelfs, op het hoofdveld, een goede scheidsrechter, en voor het eerst een volle 16 koppige selectie; en fit: Niels ging vandaag zijn schouder toch weer eens 10 (?) minuten proberen. Denis nam de grensbewaking op zich, HCR zorgde voor een enorme applausmachine, onze tribune zat goed vol, de technische jeugdleiding was present en Rik maakte de mooiste foto’s in de eerste helft (de 2e helft stond hij in het veld).
Maar, we begonnen met een heuse teamfoto van het 16koppige team, in een nieuw wedstrijdpak gehesen, met dank aan sponsor Rob, rechtsboven op de foto (en dank aan Denis voor het een half jaar trekken aan de levering, zucht):

JO17-1 trots op nieuwe wedstrijdpakken

1e helft
16hoven kende een groot aantal bekenden voor ons, dus de rivaliteit was groot, maar toch ook de vriendelijkheid van de oude trainingsmaatjes. Max had de opstelling deels aangepast aan de bekendheid met de tegenstander én op de wisselende trainingsopkomst van een aantal spelers. Hij drukte alle spelers op het hart om te blijven combineren, van achteruit te bouwen en de flanken goed bezet te houden; vooral ook, wanneer de backs op kwamen. Direct vanaf het begin zagen we een gelijk opgaande strijd, met goed spel! Stevige maar faire duels en dus een goede opbouw. Op de as regelden Caleb, SebasK en Olivier het spel. Toch was het direct in de 1e minuut al schrikken: een vrije trap van 16hoven op de paal Het duurde tot de 12e minuut dat Neptunus Schiebroek de eerste goede kans kreeg voor de hard werkende Tomas. Het spel ontwikkelde zich (helaas) steeds meer in ons nadeel: Wij combineerden goed, maar het spel stierf voorin in schoonheid, met regelmatig tot gevolg dat 16hoven er snel kon uitkomen. Zo zag Caleb in de 16e minuut een lob over zichzelf heen op de lat stuiten.

De mooiste aanval van Neptunus Schiebroek ontstond in de 23e minuut, van achteruit snel naar voren over 5 schijven tot bij SebasH, die helaas naast het doel schoot. Even later was de inzet van Nadil te zacht om de keeper te verrassen en moest Caleb in de rebound attent redden met een ‘heupje’ buiten de zestien.
Toen werd het rond de 30e minuut even spannend. Een gele kaart voor 16hoven voor natrappen tegen Meriton. Nu kwamen er even kansjes voor JO17-1, maar 16hoven bleef de gevaarlijkste ploeg met de counter. Bij de eerste tegenaanval kon Julian gelukkig bij rennen en Caleb de gehinderde voorzet pareren.

Aan de overkant zagen we een zeldzame voorzet op Tomas in het midden die in handen van de keeper kopte. Een aantal keren konden onze midachters Julian en SebasK van achteruit dwars over het middenveld de voorhoede bereiken, maar ja, en dan… In de 40e minuut kwam Meriton ineens voor het doel, hoekschop. Maar direct vanuit de tegenaanval moest Niels achterin zijn zoveelste redding verrichten. En zo gebeurde het, dat Julian aan de handrem moest trekken. Geel en dus verder met 10 man; Tyler voor Meriton om het gat achterin op te vullen; maar dus helemaal geen aanval meer.
Ruststand 0 – 0
En deze stand was misschien niet gedacht, wel gehoopt en zeker dik verdiend! Echter, goede kansen hadden we niet gecreëerd, en, we wilden natuurlijk wel winnen (en ook de wisselspelers speeltijd geven. SebasK schoof van midachter naar rechtsvoor, Daniel kwam erin voor de goed op rechtsachter spelende Kasper en Niels ging nog eens 10 minuten (?) zijn schouder testen. Gelukkig kwam Julian snel weer terug in het veld.

2e helft
Onze aanvallende aspiraties bleken ook duidelijk in het veld en leidden direct tot een aantal mooie aanvallen, maar niet echt kansen; zeker niet vanaf de flanken (wat ging daar mis?). Intussen bleef 16hoven loeren op de counter, en nu met succes. De stevige verdediging achterin bleek verzwakt, onze verdediging werd simpel uitgekapt en Caleb onhoudbaar verslagen, 0 – 1. En vlak erna moest hij weer vol voor de bal gaan liggen.
In de 11e minuut kwam Julian naar voren voor een vrije trap vanaf 20 meter, over de verdediging heen, waar SebasK ineens opdook, maar zijn inzet kon net de keeper niet verschalken.

Waarom gebeurde dit niet vaker, ondanks het dringende verzoek hiertoe van Max ??? Toen sloeg het noodloot een aantal malen toe. Eerst moest BasH eruit met kramp, vervangen door Nayan die nu kilometers op het middenveld mocht gaan vreten. En even later schoot de inmiddels voor SebasH binnen de lijnen gekomen Rik vanaf 17 meter net naast de rechterpaal.
En, bij een zo’n aanval liet 16hoven nogmaals zien, dat de bal echt tussen de palen kan: 0 – 2.
In de 20e minuut kwam Mels dan toch Niels vervangen, die zijn 10 minuten erop had zitten ? total loss, maar wel voldaan na zolang aan de kant. In de 32e minuut moest SebasH terug voor SebasK die op zijn achilles was getrapt. En toen Ollie er ook uit moest met kramp was het klaar. 16hoven besloot in de 38e minuut met een mooie combinatie hun derde doelpunt te maken 0 – 3.

De uitslag was hiermee duidelijk, verdiend toch wel, maar geflatteerd, zeker gezien de eerste helft. JO17-1 kon het eerste half uur top niveau laten zien; het is nu aan de groep om dit uit te bouwen naar een hele wedstrijd. Komende week gaan wij en het veelkoppige en enthousiaste publiek dit meemaken!