BVCB geeft les in effectiviteit in afwerking en wint geflatteerd met 4 – 2

Accommodatie

Onbekend

Bij winst op de nummer 2 zou Neptunus Schiebroek gaan meedoen in de top. Bij verlies zou het vergetelheid in de middenmoot worden. Dit perspectief schetste Max vooraf voor het op scherp zetten van de mannen. Afwezig waren Tomas, Rik (geblesseerd), Nayan. Aanvulling kwam met Nahom en Elmar van B2. Gelukkig viel er dus te wisselen in het warme weer van Bergschenhoek. Want de trainingsopkomst van de laatste weken voorspelde niet veel goeds voor de scherpte en conditie van een aantal spelers.

1e helft

Mels begon op linksvoor als vervanger van Tomas; verder was de opstelling als beproefd. Max paste de tactiek aan aan het weer: bij balverlies inzakken. Het spel begon rommelig, met het betere spel van Neptunus Schiebroek. Maar BVCB staat bekend om zijn efficiënte aanval. Julian stond dan ook in de mandekking. In de 10e minuut kon hij de bal nog net over de lijn werken, waarna de aanvaller over zijn liggend been viel. Penalty, zei de scheids; hij zag dit als enige in de verre omtrekken van Rotterdam, Nederland, heel Europa eigenlijk. En, dan hebben we Caleb ! Hij ranselde de half hoog ingezette trap naar rechts springend uit zijn doel. Helaas besloot een BVCB aanvaller tot een lucky schot langs/door iedereen heen naar de verre paal, waar niemand stond: 1 – 0 , rot begin en tegen de veldverhouding in.

Drama? Nee toch! 3 minuten later gaf SebasH, die vandaag een heel actieve wedstrijd speelde, een voorzet op maat op Ollie, die geplaatst links onder de gestrekte keeper binnen schoot: 1 – 1.

Drinkpauze

In de 21e minuut gaf Julian een hoekschop weg, maar kopte deze zelf uit de 16 meter weg. Max riep direct dat iedereen naar voren moest; dus dat deed iedereen, inclusief Caleb. Mede hierdoor kon de rebound van BVCB hoog zwevend over iedereen heen in het doel landen: 2 – 1.

Aan de andere kant schoot Adil vanaf 20 meter gevaarlijk op het doel, maar de lange keeper kon de bal nog net over de lat tikken. Weer een minuut later trapte Julian een prima vrije trap over de verdediging naar de vooruitsnellende Adil; maar zijn hoofd miste op 8 meter voor het doel net de bal. Meriton werd onderuit getrapt, gele kaart voor de dader, dus spelen tegen 10 man. Maar dat snapten onze mannen niet, gezien het gerommel en de vele hoge ballen, zucht! Nog een droomkans kregen we voor de dweilpauze. Ollie passte op SebasH, die drie acties maakte, terug naar Ollie speelde op de 11 meter, die vervolgens het luchtruim in plaats van het doel koos. Direct erna schoot BVCB nog maar eens rakelings over de lat boven Caleb.

Rust.

Max: ‘wij delen de lakens uit, maar voorin moet het rustiger aan de bal, en beter lopen zonder bal; vooral op links.’ En achter moest Caleb, bovenop wat SebasK al constant deed, beter coachen. Want het ging in het midden regelmatig maar net goed.

2e helft

Elmar kwam erin voor Mels: sterk lichaam inzettend, niet van de bal te krijgen, maar nog onwennig met de ruimte en de snelheid. ‘Het gaat hier echt sneller dan bij B2’ .  Direct in de 2e minuut zagen we een interceptie van de opkomende SebasK, die passte op Meriton die net naast het doel schoot; even later een mak schotje loste en nog eens op een voorzet van Niels. (net Ajax? Dat doen die Spartanen beter !). In de 7e minuut, we zaten in een heel sterke fase van Neptunus Schiebroek, zagen we een goede uitbraak van onze mannen, Meriton op Elmar, maar weer een zwak schotje (brinta?). Meriton rommelde nog een paar goede kansen weg en Ollie schoot vanaf 20 meter rakelings naast het doel. In de 13e minuut zagen we weer een mooie aanval, beginnend met een schijnbeweging van Ollie (haktrap van achteren naar voor het lichaam) en passte op maat op SebasH op rechtsvoor, die hard op de toch echt op de grond liggende keeper knalde. Vervolgens een prachtige pass van Ollie op dezelfde SebasH, die nu goed over de keeper maar net naast het doel lobde.

Kijk, en wanneer niemand hem dan erin wil schieten, krijg je de deksel… Dat gebeurde dus in de 27e minuut. Daniël had even een vakantie momentje, waardoor BVCB onhoudbaar langs Caleb kon schieten: 3 – 1. (en dan ligt het eigenlijk niet eens aan de verdediging, wanneer je je voorin niet beloont).

Tyler kwam voor Niels, SebasK en Ollie eruit, Nahon ook erin en Mels terug voor Elmar, nu meer op midden voor extra druk naast Meriton (doelpunten aub) . Dat betekende achterin: 1 op 1. Niet zo erg, wanneer iedereen oplet, maar ja, de opletters zaten aan de kant (blijkbaar). Vrije trap van BVCB, Caleb kon nog een van zijn vele pareeracties showen, maar de rebound ging erin: 4 – 1.

Voor de statistieken kwam SebasK weer binnen de lijnen voor de verkrampte BasH, waarna de bal ineens binnen de vijandelijke 16 meter belandde. Nu vond Meriton eindelijk het net: 4 – 2 eindstand.

De moraal: voorin veel te onzuiver, wel goed veldspel, met veel opkomende backs , kaatsen tot voorbij de middenlijn. Dat belooft op zich veel goeds voor de volgende wedstrijden… Mits de heren voorin eens gaan scoren !!

Maar nu eerst komend weekend naar de Norhalne Cup in Denemarken. JO17-1 gaat internationaal !