Onbekend

18 januari 2020

Hoofdklasse B Promotie poule

Feyenoord SC JO17-2 - Neptunus - Schiebroek JO17-1 2-3

De laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft was de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Plichtmatig en passieloos werd met 1-3 verloren. De jongens vonden het prima, want plaatsing voor de promotiepoule was toch al bewerkstelligd. De staf en andere belangstellenden vonden het een aanfluiting. Een stilteprotest van ondergetekende was het gevolg. Blij verheugd was diezelfde ondergetekende dat de eerste wedstrijd van dit jaar tegen hetzelfde Feyenoord gespeeld mocht worden. In het hol van de leeuw, die een prachtig nieuw onderkomen heeft gekregen op Varkenoord, konden de jongens laten zien dat de 1-3 thuis inderdaad een vergissing was en dat Neptunus Schiebroek gewoon de betere ploeg is.

Net na tienen, koud, met een zacht, edoch zeer fris windje en in een schraal zonnetje floot de scheidsrechter de wedstrijd aan zoals dat zo mooi heet. Er waren veel meegereisde supports die zagen dat op het fonkelnieuwe kunstgras, met iets te zachte ballen en in de schaduw van Feyenoord - PSV van de J013 onze jongens niet bang hoefden te zijn voor dit Feyenoord.

Ofschoon de thuisspelende ploeg iets beter was dan NS kregen ze in het eerste kwartier geen kansen. De twee elftallen gingen redelijk gelijk op. Vanuit het niets was er ineens een Feyenoords schot op de lat wat een waarschuwing betekende voor de Schiebroekers. De verdediging, die bestond uit Luca op rechts, Kanyé op links en het centrale duo Cerrano en een onverstoorbare Simon stonden echter goed en het bleek ook één van de weinige serieuze kansen voor Feyenoord in de eerste helft. Een paar minuten nadat de lat werd getest kreeg Nikolaj een goede kans. Zijn schot verdween echter net naast het doel. Bram op zijn beurt kon een voorzet van Dennie net niet verzilveren: via de paal naast. NS werd steeds dreigender. De wedstrijd werd echter vooral op het middenveld uitgevochten. Sam, Nikolaj, Dennie en Jenairo leverden de broodnodige strijd. Bram en Mariano verstoorden de opbouw van de Feyenoorders. Aan beide kanten werden slechts enkele corners gewonnen en daar was NS nog het meest dreigend mee. Via het hoofd van Bram werd nog een kans gemist. Vlak voor het rustsignaal werd een verre uittrap van Cas goed aangenomen door Mariano, die zich vrijspeelde en met een bekeken lob de ver voor zijn doel staande keeper van Feyenoord verschalkte. Eigenlijk kwam de 0-1 totaal uit het niets vallen maar onverdiend kon deze stand ook niet genoemd worden.

De tweede helft begon direct dreigend. Ik vermoed dat er stevige woorden zijn gevallen in de kleedkamer van Feyenoord want de jongens kwamen met een andere mentaliteit het veld op. Binnen de minuut was er een corner voor Feyenoord die echter niets opleverde. Met dat Feyenoords enthousiasme ontstonden er voor Neptunus Schiebroek ruimtes. Bram en Mariano kregen een kans om de score te verdubbelen. Dennie benutte de ruimte op links prima, terwijl Jenairo meer moeite had op rechts. Het was dus logisch dat de 0-2 vanuit een voorzet van Dennie kwam. Laag trok hij de bal voor zodat Bram alleen maar tegen de bal hoefde aan te lopen. Door de benen van de keeper verdween de bal in het net. Direct erna werd de moegestreden en lichtgeblesseerde Dennie vervangen voor Mees en weer een paar minuten later kwam Laurens voor Jenairo en Joshua voor Kanyé.

Na een minuut of twintig in de tweede helft plukte Cas prima de bal weg voor de voeten van een doorlopende Feyenoorder. Cas, die bij een corner ook al in de rug werd gelopen bleef aangeslagen liggen maar kon gelukkig verder. NS heeft alles onder controle en komt zelfs op de 0-3. Helaas wordt dat doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel.

Met nog een kwartier te gaan lijkt er niets aan de hand, maar dit team maakt het graag op de één of andere manier altijd spannend. Simon blokt al glijdend een schot af waarmee hij een zekere 1-2 voorkomt. Als Simon echter het veld moet verlaten vanwege een blessure, lijkt het of de organisatie wegvalt. Na gerommel en slordig balverlies op rechts kan Feyenoord de aansluitingstreffer maken. Maar nog binnen dezelfde minuut wordt een door Cerrano genomen hoekschop door Bram feilloos tegen de touwen gekopt. Met de 1-3 zal het toch wel beslist zijn, maar toch weet Feyenoord, middels een diepe bal door het centrum de spits te bereiken. Hij verschalkt Cas, waardoor de laatste (extra) minuten nog billen knijpend moeten worden uitgezeten. Als Cas nog een bal net onder de lat vandaan haalt en de opvolgende hoekschop niets meer oplevert volgt het fluitje van de prima leidende scheids. De eerste 3 punten van de promotiedivisie zijn binnen!