Groep 1 08

29 augustus 2020 17:15

M.M. de Witte

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

De eerste officiële wedstrijd voor de beker verliep moeizaam voor de thuisploeg. Niet dat zij de mindere waren, maar de automatismen moeten nog duidelijk zichtbaar worden. Er waren vooral de eerste helft aardig wat mogelijkheden om te scoren. Maar het stug, hardwerkend voetballende COAL was zelfs in staat om af en toe wat tegengas te geven. Vooral de op links spelende Anes Beslija zorgde voor flink wat dreiging. Het feit dat er lang gewacht moest worden op de openingstreffer lag dan ook vooral in de eindpass. Vaak werden op dat laatste moment verkeerde keuzes gemaakt of werd de individuele actie te ver doorgevoerd. Al in de derde minuut werd Stefan van Diest knap vrij gespeeld, maar zijn schot ging hoog over. In de tiende minuut kwam Tom Kuil een teenlengte te kort om de score te openen. Aan de andere kant kwam COAL gevaarlijk door. Even later moest doelman Amel Avdic, na een vloeiende aanval, een schot van Chahine Lobiyed onschadelijk maken. Halverwege wist de doelman met zijn vingertoppen een voorzet van Jessie Oostrum van richting te veranderen. Even later werd een schot van Tom Kuil geblokt. Na ruim een half uur schoot Claudio Santos Silva recht op de vuisten van doelman Amel Avdic, de rebound hobbelde naast. In minuut 38 was het eindelijk raak. Claudio Santos Silva stuurde Jessie Oostrum de diepte in en met een geplaatst schot wist hij het net te vinden 1 – 0. Zo hobbelde de wedstrijd naar de rust.

In de tweede helft werd het mede door de vele wissels rommelig. Neptunus wilde aanvallen en COAL koos vooral voor de snelle omschakeling. Kort na rust wachtte Angelo Spanjaart te lang en schoot tegen een aanvaller op. De voorzet in de korte hoek wist hij met zijn benen onschadelijk te maken. In de 50e minuut gaf de mee opgekomen Laurens Cruz een prima voorzet, die Tom Kuil eenvoudig in de hoek had moeten schuiven. De aanvaller besloot om diverse tegenstanders uit te spelen en zijn inzet werd geblokkeerd. De rebound werd door Claudio Santos Silva voor een leeg doel overgeschoten. Halverwege het tweede bedrijf kwam COAL er razendsnel uit, maar de lob van Yasin Soyturk ging over. Even later was de ingevallen spits Sanin Stupac gevaarlijk en miste bij de tweede paal net de scherpe voorzet. Na zeventig minuten spelen vond Paul Hoekstra op links Massaro Latuheru. Zijn voorzet kon door Tom Kuil bij de tweede paal binnen worden gelopen 2 – 0. Tien minuten voor tijd ging Laurens Cruz met de laag hangende zon onder de bal door en kon Sanin Stupac alleen voor de doelman verschijnen. Hij maakte geen fout 2 – 1. COAL dacht dat er nog meer in zat, maar verder dan een schot van Haris Kahrovic dat langs de paal vloog, kwam het niet. De eerste overwinning onder de nieuwe trainer was een feit.

Scheidsrechter Martin de Witte floot een redelijke wedstrijd en hield het spel kort. Hij gaf geel aan Haris Kahrovic, Jeremy Lynch, Sijenterlique Boaventura, en Anes Beslija (allen van COAL).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens (68e min. Tomas van Riet), Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest (68e min. Paul Hoekstra), Franck Seuguep Tchuisseu,  Jessie Oostrum (57e min. Karam Bensedjed), Chahine Lobiyed (57e min. Massaro Latuheru), Tom Kuil, Claudio Santos Silva