Onbekend

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft zich na een slechte generale doordeweeks goed herpakt door in de openingswedstrijd van de competitie drie punten in Rotterdam te houden.
Het was een moeizame en gelukkige overwinning, maar qua voetballend vermogen enigszins verdiend. De tegenstander had eigenlijk maar een patroon: de ballen vanaf de rechterkant cross op de linkerspits te gooien. Er was wel dreiging, maar doelman Angelo Spanjaart groeide uit tot de beste speler.

Voor de wedstrijd was er een emotioneel eerbetoon aan onze ernstig zieke assistent-scheidsrechter Gerard van Dijk. Een eervol applaus viel hem meer dan dat terecht ten deel. Alle spelers, begeleiders en arbitraal trio vormden een mooie line-up. Menig traantje werd weggepinkt. Gerard bedankt!

De eerste gevaarlijke situatie in de wedstrijd ontstond al in de tweede minuut. Issam El Hank schoot rakelings langs de paal zonder dat de doelman een hand kon uitsteken. Kort erna moest Laurens Cruz met een hamstringblessure het veld verlaten. Na ruim een kwartier schoot Jessie Oostrum op doel, maar doelman Edward de Groot wist de bal stompend tegen te houden. In de rebound schoot hij via een verdediger naast. In de 18e minuut was er een heerlijke combinatie tussen Claudio Santos Silva, Issam El Hank en Jessie Oostrum te aanschouwen, waarbij de laatste afdrukte voor de 1 – 0. Drie minuten later speelde Franck Seuguep de bal te kort op Jessie Oostrum. De bal werd door de rechtervleugelverdediger direct voor gebracht. Sander Duin wist de voorzet niet te onderscheppen en vallend kopte aanvoerder Sjoerd Slob de gelijkmaker binnen 1 – 1. Daarna werd het bij de thuisclub wat onrustig. De bal kwam nauwelijks nog bij een medespeler en Nieuw Lekkerland kon het initiatief overnemen. Halverwege de eerste helft probeerde Jonathan Vonk met een omhaal te scoren, maar Angelo Spanjaart pakte zijn inzet. Aan de andere kant werd Issam El Hank binnen de zestien naar de grond geduwd, maar er werd niet voor gefloten. In de 35e minuut maakte Niels Brekelmans een schandalige overtreding van achteren, maar ook hier vond de leidsman niets aan de hand. Vlak voor rust schoot Jesse de Raad een hoekschop hoog over. Een terechte tussenstand.

In de tweede helft hadden de Rotterdammers al binnen vijf minuten op voorsprong kunnen staan, maar Machiel Lourens wist zijn hoofd niet tegen een strak genomen hoekschop te zetten. Even later werd Issam El Hank vastgehouden terwijl hij diep wilde gaan. De assistent zag dit, maar mocht helaas daar niet voor vlaggen. In de 54e minuut speelde Stefan van Diest zich knap vrij in de zestien. Hij verscheen alleen voor de doelman. In plaats zelf te scoren bereikte zijn afspeelbal geen medespeler. Na een uur zocht Nieuw Lekkerland meer en meer de aanval. In de counter schoof Sven Schilders de bal rakelings voorlangs. In de 73e minuut tikte Angelo Spanjaart een verdwaalde bal net over de lat. De thuisclub had geluk dat na een actie van Claudio Santos Silva Stefan van Diest geheel onnodig door Jesse de Raad onderuit werd gehaald. Sander Duin benutte de elfmeter 2 – 1. Nieuw Lekkerland bracht twee extra aanvallers in de ploeg en zette Neptunus-Schiebroek met de rug tegen de muur. In de counter benutte de gastheren te weinig de mogelijkheden. Zo wilde Claudio Santos Silva de bal lopend over de doellijn brengen, terwijl hij een medespeler voor het uitzoeken had. Neptunus-Schiebroek had nog geluk dat de leidsman af floot voor een opstootje, terwijl een Nieuw Lekkerland aanvaller oog in oog met de Neptunus-Schiebroek doelman kwam. Met man en macht hielden de mannen van Ben Spork stand.

Scheidsrechter A. Grevelingen floot een ongelukkige wedstrijd. Hij gaf geel aan Jesse de Raad en Niels Brekelmans (Nieuw Lekkerland).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Nicky Erkelens, Laurens Cruz (5e min. Massaro Latuheru), Franck Seuguep, Stefan van Diest, Machiel Lourens (68e min. Paul Hoekstra), Jessie Oostrum (82e min. Tom Kuil), Issam El Hank, Claudio Santos Silva