Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 12

2334BZ
LEIDEN
tel. 071-5174083

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ook de tweede bekerwedstrijd tegen het Leidse UVS, waartegen in het verleden heroïsche duels werden uitgevochten, niet in winst kunnen omzetten. De uitstekend voetballende thuisclub was in dit treffen op alle fronten heer en meester. De Rotterdammers werden door regelmatige snelle opduikende middenvelders onder de voet gelopen. Aanvallend konden ze door onzuivere, onnauwkeurige passes zelden in de buurt van het doel komen. Het is dat doelman Angelo Spanjaart, de enige die een voldoende haalde, nog met enkele goede reddingen een grotere uitslag wist te voorkomen.

Vanaf het begin was al duidelijk dat het Leidse voetbal er volwassen en verzorgd uitzag. Dat manifesteerde zich in de vijfde minuut toen twee spelers vrij in het centrum konden doorkomen. Enrico Geus rondde alleen voor de Neptunus-Schiebroek doelman goed af 1 – 0. Het enige gevaarlijke moment van de Rotterdammers was enkele minuten later. Tim Oosterwaal probeerde met een halve omhaal te scoren, maar zijn inzet werd op de lijn uit de hoek gekopt. In de 18e minuut haalde Angelo Spanjaart spectaculair een afstandsschot van Thijs de Roy van Zuidewijn uit de bovenhoek. Enkele minuten later ging dezelfde speler hard door op de doelman en ontving daar een gele kaart voor. Twee minuten voor de rust pakte de Rotterdamse doelman een inzet van Tomas Tavilla. Vlak voor rust keurde de leidsman nog een vermeend buitenspeldoelpunt van de Leidenaren af.

Na de rust sloeg UVS direct toe. Een voorzet vanaf links werd voor de graaiende handen van Angelo Spanjaart bij de eerste paal door Jimmy Brugman binnengekopt 2 – 0. Vier minuten later zagen de toeschouwers een goede combinatie op rechts die van dichtbij door Thijs de Roy van Zuidewijn werd afgerond 3 – 0. Even voorkwam Angelo Spanjaart met een reflex verder onheil. Een walk over dreigde, maar de thuisclub ging wisselen en bond daarmee wat kwaliteit in. Het werd voor Neptunus-Schiebroek nog moeilijker toen Paul Hoekstra in de 73e minuut geblesseerd het veld moest verlaten. Alle wissels waren al gebruikt en de Rotterdammers moesten met tien man verder. Tien minuten voor het einde voorkwam de Neptunus-Schiebroek doelman weer een treffer toen een aanvaller alleen voor hem opdook. In de 83e minuut belandde een vrije trap van Issam El Hank in de Leidse muur. Drie minuten voor tijd kwam UVS via Tomas Tavilla na een vloeiende aanval op 4 – 0. In de blessuretijd wist Stefan van Diest met een rake kopbal uit een hoekschop van Nelson Costa de Brito de spreekwoordelijke eer te redden 4 – 1. Met hangende kopjes zochten de Rotterdammers de kleedkamer op.

Scheidsrechter O. Moussaoui floot een goede wedstrijd en moest in dit redelijk sportieve duel twee spelers van UVS een gele kaart voorhouden.

De volgende spelers betraden het veld: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Nicky Erkelens (60e min Franck Seuguep), Sander Duin, Massaro Latuheru, Machiel Lourens, (32e min. Paul Hoekstra), Stefan van Diest, Nelson Costa de Brito, Tim Oosterwaal (46e min Kasra Salmanzadeh), Jair Balrak (60e min Karam Bensedjed), Issam El Hank.
Reservedoelman Cas Roosendaal hoefde niet in actie te komen.