7 april 2018 14:30

S.J.P.M. van Lith

Klik hier voor de samenvatting.

Door Hijman ten Kaate

Eigenlijk verdiende deze matige wedstrijd geen winnaar. Waarschijnlijk was de omslag naar het warmere weer er mede debet aan, dat de beide ploegen een matte indruk maakten. De eerste helft was duidelijk voor de thuisclub, maar dat kwam mede door de handbalverdediging die de gasten hanteerden. Het was dan ook niet gemakkelijk om daar doorheen te komen. Dat spelbeeld veranderde in de tweede helft toen Alexandria’66 een extra aanvaller in bracht. Het werd meer een gelijkwaardige partij met kansen voor beiden.

Het duurde dan ook tot de elfde minuut voordat doelman Tyresse v.d. Lee in actie moest komen om een voorzet te pakken. Na ruim een kwartier ging Jurano O’Brien op de rand van buitenspel achter de bal aan, maar door tijdig uitkomen van doelman Angelo Spanjaart, kon hij afgestopt worden. In de 21e minuut werd Daniël van Delft goed aangespeeld, maar kon hij binnen de zestien de bal onvoldoende onder controle krijgen om gevaar te stichten. Net binnen een half uur spelen gaf Tom Houtschilt hard voor, maar kon Leroy van Bueren zijn voet er niet tegenaan krijgen. Even later schoot Nigel van Engel van afstand hard over de lat. In de laatste seconde voor rust schoot Sjors te Duits nog hard voorlangs, waarmee de gehele eerste helft kon worden geïllustreerd.

Direct na rust ging een schot van invaller Chris Lever voorbij het doel. Aan de andere kant kwam Alexandria’66 goed door en werden inzetten twee keer geblokt. In de 57e minuut ging een schot van Jurano O’Brien rakelings langs de paal. Net voorbij het uur snelde hij door het centrum en kon slechts met een overtreding op de rand van de zestien worden gestopt. De vrije trap van Romano Niamut stuiterde via de onderkant van de lat weer het veld in. Even later kreeg Chris Lever vrij voor het doel de score te openen, maar hij schoot hoog over. In de 67e minuut leed Freek van ’t Land op de helft van de tegenstander balverlies en stormde invaller Lester Pires aan de rechterkant het veld over. Sander Duin kon hem ook niet afstoppen en zo kon hij door de bal onder doelman Angelo Spanjaart schuiven 0 – 1 voor de gasten op het scorebord zetten. Tien minuten later gaf Chris Lever de bal kort voor op Paul Hoekstra. De intikker trof geen doel omdat doelman Tyresse v.d. Lee zonder dat hij het wist de bal tegen zich aan kreeg. In de 82e minuut weigerde scheidsrechter van Lith ondanks vele protesten te fluiten voor een handsbal binnen de zestien van de gasten. Twee minuten later moest Angelo Spanjaart een schot hoekschop stompen. Even later schoot Leroy van Bueren in het zijnet. In de blessuretijd haalde de Alexandria’66 doelman nog staande een gevaarlijke bal uit de kruising. Aan de andere kant voorkwam Angelo Spanjaart een nieuwe treffer van Lester Pires. Gezien het wedstrijd verloop had een gelijkspel meer op zijn plaats geweest. Door de overwinning gingen de gasten over de gastheren heen in de rangschikking.

Scheidsrechter van Lith liet veel voetballen en gaf geel aan Sjors te Duits (Neptunus-Schiebroek) voor commentaar en aan Jair Silva (Alexandria’66) voor tijdrekken.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Freek van ’t Land, Stefan van Diest (85e min. Mike Janssen), Daniël van Delft, Paul Hoekstra (79e min. Julian v.d. Geest), Sjors te Duits, Leroy van Bueren, Tom Houtschilt (46e min. Chris Lever)

Niet in actie kwamen: Sander v.d. Velde, Ryan Lol