ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Over de allerlaatste wedstrijd van seizoen 2021-2022 valt niet zo veel te vertellen. Het was een matige wedstrijd tussen de twee onderste ploegen. Heinenoord was wat feller en gretiger. Zij moeten nog een reeks nacompetitiewedstrijden in. Het gevoel van een overwinning kan net het steuntje in de rug betekenen. De overwinning was dan ook verdiend. De wedstrijd verdiende wel een bijzondere middag, want er werd afscheid genomen van Paul Hoekstra, die vanwege zijn leeftijd op een lager niveau gaat voetballen. Ook voor verzorger Ronald van der Laan en elftalleider Hijman ten Kaate was het de laatste wedstrijd in dergelijke functies bij de Rotterdammers.

In de eerste tien minuten zochten beide elftallen naar aanvallende mogelijkheden. Kort erna kreeg Heinenoord een aantal hoekschoppen, die veelal in de scrimmage voor het doel smoorden. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Neptunus-Schiebroek wat meer grip op de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werden ze niet. In de 20e minuut kopte Stefan van Diest op ’t juiste moment een voorzet over de achterlijn. Uit de hoekschop die volgde, kwam de bal uiteindelijk bij Ilyas Oulad Ali, die via de binnenkant van de paal voor de voorsprong zorgde 0 – 1. Kort na het half uur werd Elroy Wijngaarde voor buitenspel teruggefloten. De thuisclub kon maar moeilijk de bal zuiver naar elkaar spelen. De gasten gingen dan ook met een verdiende voorsprong rusten.

In de tweede helft waren er drie wissels aan de Rotterdamse kant. Dat leverde aanvallend wel meer voetbal op. Maar Heinenoord had good-old Tom den Boer binnen de lijnen gebracht en die draaide zich in de 50e minuut goed vrij en schoot 0 – 2 binnen.
Even later had Elroy Wijngaarde de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij schoot zwak in. In de 56e minuut een Rotterdamse aanval over veel schijven, waarbij Chahine Lobiyed met een hakje Paul Hoekstra wist te bereiken, die fraai 1 – 2 maakte. Maar ongeveer vijf minuten later kon Tom den Boer de marge weer vergroten, ook deze inzet trof doel 1 – 3. In de 68e minuut gaf Andy Furtado Dias de bal aan Elroy Wijngaarde die binnen de zestien 2 – 3 op ’t bord zette. Neptunus-Schiebroek probeerde er nog een gelijkspel uit te halen, maar de power ontbrak deze middag. In de 73e minuut schoot Djim Kammerman te zacht in en kon Cas Roosendaal gemakkelijk redding brengen. De wedstrijd ging zoals het hele seizoen als een nachtkaars uit.

Scheidsrechter Ron Wolf floot een redelijke wedstrijd. Hij gaf een gele kaart aan aanvoerder Stefan van Diest.