ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De Rotterdammers liepen wederom tegen een nederlaag op, dat zeker in deze wedstrijd niet nodig was geweest. De thuisclub was zeker niet de mindere, maar de gasten waren koelbloediger. Daarbij wisten zij op het juiste moment met lichte overtredingen de leidsman te bespelen. Het zorgde bij Neptunus-Schiebroek voor de nodige irritatie.

Zoals verwacht zette Nieuwenhoorn net als in de heenwedstrijd in de eerste minuten veel druk naar voren. Dat leverde een aantal hoekschoppen op. In de vijfde minuut maakte Cas Roosendaal met zijn voet een inzet van Christiaan Dabaghian onschadelijk. Neptunus-Schiebroek probeerde met een snelle omschakeling gevaar te stichten aan de andere zijde. In de 9e minuut pakte Cas Roosendaal knap een schuiver van Delano Cohen uit de benedenhoek. Na een kwartier omzeilde spits Dimitri Gomes Almeida de buitenspelval en alleen voor de Rotterdamse doelman wist hij met een boogbal de score te openen 0 – 1. In de 24e minuut was de uitblinkende Christiaan Dabaghian op links er vandoor, maar zijn voorzet was te scherp voor de inkomende aanvallers. Net voor het half uur werd Elroy Wijngaarde door Stefan van Diest de diepte ingestuurd. Hij ging alleen op doelman Ünal Bayka af, maar schoot jammer genoeg in het zijnet. In de 34e minuut maakte Melvin Winterberg achter de rug van de scheidsrechter een smerige overtreding op Stefan van Diest. De leidsman was vreemd genoeg niet gediend van het commentaar van de Rotterdamse aanvoerder. In de 40e minuut werd Paul Hoekstra op het middenveld aangetikt. Ook nu weigerde leidsman Toonen zoals bij meerdere overtredingen te fluiten. Net voor de rust werd Nieuwenhoorn opgejaagd. Zij verspeelden daardoor de bal achterin. Jair Balrak kon oppikken en de doelman omspelen. Zijn teruggelegde bal werd door Elroy Wijngaarde binnengeschoten 1 – 1.
Dat was gezien de wederzijdse pogingen een terechte tussenstand.

Na de rust probeerde Neptunus-Schiebroek met wat wind in de rug meer de aanval te zoeken. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden. Zo ging een schot van Elroy Wijngaarde over. In de 55e minuut was de aanvaller weg op links, maar belandde zijn voorzet net achter de opkomende Jair Balrak. Drie minuten later kwam Cas Roosendaal goed zijn doel uit om Christiaan Dabaghian het scoren te beletten. In de snelle counter botsen de doorgebroken Elroy Wijngaarde en de ver uit zijn doel komende Ünal Bayka tegen elkaar. Beiden konden na behandeling weer verder spelen. Net na het uur schoot Freek van ’t Land vanuit een rebound naast het doel. Even later was hij te gretig op de passeerbeweging van Jeffrey Burger, die makkelijk ging liggen. Scheidsrechter Ed Toonen besloot naar de stip te wijzen. Melvin Winterberg maakte het klusje af 1 – 2. In de 68e minuut kwam Cas Roosendaal wederom snel zijn doel uit om met een sliding de snelle Christiaan Dabaghian af te stoppen. Een kwartier voor tijd speelde Sander Duin de bal onvoldoende weg en profiteerde Nieuwenhoorn in tweede instantie. Eerst wist de Rotterdamse doelman de inzet nog te stoppen, maar in de rebound schoot invaller Lukas Hamann 1 – 3 binnen. Kort erop kreeg de doelpuntenmaker zijn tweede gele kaart voor het wegtrappen van de bal. Nieuwenhoorn moest naar achteren en roeide alles met lange ballen weg. In de 83e minuut ging de goed spelende Machiel Lourens door op links. Zijn voorzet bereikte het hoofd van Sander Duin die de spanning nog terug bracht 2 – 3. Toch was het drie minuten voor tijd dat Christiaan Dabaghian die na een lange haal van achteren prachtig de bal onder controle kreeg en alleen voor Cas Roosendaal de wedstrijd besliste 2 – 4. Ondanks de inzet werden ook nu geen punten gehaald.

Scheidsrechter E.M. Toonen floot een zwakke wedstrijd. Hij was meer met het commentaar op het veld bezig dan de spelregels te hanteren. Hij gaf geel aan verzorger Ronald van der Laan en Nelson Costa-de Brito (Neptunus-Schiebroek, beiden voor commentaar) en Merijn Wolters (Nieuwenhoorn). Lukas Hamann (Nieuwenhoorn) kreeg rood na twee keer geel. Zijn assistenten R. van Diest en R. Hess waren beter op dreef.