2921AT
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
tel. 0180-512397

Door Hijman ten Kaate

Na een afwezigheid van een paar jaar was er weer een treffen tussen de Krimpenaren en de Rotterdammers. Ditmaal wel vriendschappelijk als voorbereiding op de herstart van de competitie. Ook in deze wedstrijd waren er een aantal afwezigen: positief geteste en blessuregevallen. Gelukkig konden we ook dit keer weer een beroep doen op debuterende junioren. Zo maakten Danny Vos en Nicolai Netten in de tweede helft hun opwachting in de hoofmacht. Zij lieten een goede indruk achter. Het was niet het allerbeste weer om te voetballen. De harde wind met af en toe windvlagen op een zwaar en niet al te best natuurgrasveld, maakte verzorgd voetbal nauwelijks mogelijk.
Vooral Neptunus-Schiebroek had daar in de eerste helft moeite mee. DCV stoorde vrij snel en het zorgde voor onzuiver spelen en veel balverlies. Na de rust ging dat veel beter en werden er af en toe leuke combinaties op de mat gelegd. Ook werd de bal sneller veroverd . Helaas waren er maar weinig doelrijpe mogelijkheden te zien.
De spelhervattingen zorgden nog voor het meeste gevaar. DCV nam al vrij snel een voorsprong door een benutte strafschop in 6e minuut. Net voor het half uur kwamen zij door een uitgespeelde aanval zelfs op 2 – 0. Aan de andere kant waren er kleine kansjes voor de Rotterdammers. Toch wist Mariano uit een hoekschop van Chahine de aansluitingstreffer te maken 2 – 1. Na de rust was er veelvuldig balbezit voor de Rotterdammers. Slechts met een enkele uitval kon DCV in de buurt van het andere doel komen. Toch duurde het uiteindelijk tot de 86e minuut voordat de gelijkmaker op het bord stond. De voorzet van links van Sander werd door Stefan van dichtbij binnengekopt 2 – 2. Een terechte deling in de redelijk sportieve treffen. Hoewel Nick en Stefan nog geel kregen voor een pittige overtreding.

De volgende spelers maakten weer wat wedstrijdminuten: Steven, Elroy, Nick, Freek, Sander, Lourens, Stefan, Paul, Volkan, Chahine, Mariano, Tom, Issam, Nicolai en Danny