3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

De confrontatie tussen Neptunus-Schiebroek en VVGZ leverde veel emoties op: zeven doelpunten waarvan een uit een strafschop en een afgekeurde goal. Het eindresultaat was een 3-3-gelijkspel waar de Drietanders tevreden mee kunnen zijn. Bij VVGZ is de overtuiging aanwezig om de kleine achterstand op Sparta, Spirit, Heinenoord en Nieuwerkerk nog in te lopen en te strijden om promotie. De gasten waren daarom dominanter en creëerden net iets meer kansen. De les van deze wedstrijd is wel dat er feller verdedigd zal moeten worden.

In het najaar kwam VVGZ thuis al snel op een 1-0-voorsprong. Dat had ditmaal ook zomaar gekund. Aron Nobel strafte een verdedigende fout van Freek van 't Land niet af en schoot over. Halverwege de eerste helft kwamen de eerste twee serieuze kansen voor de Schiebroekse ploeg en beide keren verzilverde Remco Wuister de kansen. Eerst rondde hij een fraaie steekpass van Chahine Lobiyed af en daarna kopte hij uit een corner van Nelson Costa-de Brito raak. De comfortabelere marge werd binnen drie minuten gehalveerd. Slordig balverlies van Jazzley van Heyningen stelde Ioldi Soares de Brito in staat om de 2-1 in de rechterhoek binnen te schieten. VVGZ ging op jacht naar de gelijkmaker voor rust maar het was Jazzley van Heyningen die in de extra tijd dichtbij de 3-1 was met een schot op de paal.

Vlak na rust kwam al de volgende grote kans op 3-1. Nelson Costa-de Brito zag zijn uithaal katachtig gered worden door doelman Dennis de Wit. Even later kwam VVGZ op gelijke hoogte. Serkan Tanriseven kon vrij raak koppen uit een voorzet van Aron Nobel omdat Ivanildo Misidjan en Mohamed Tajdirti niet meeliepen. De Zwijndrechtse Geluksvogels wilden erop en erover gaan en dat leek snel te slagen. Ioldi Soares de Brito wilde zijn tweede treffer aantekenen maar Cas Roosendaal redde fraai. VVGZ zette de aanval voort. Koppend stelde Aron Nobel spits Thom Kraaijeveld in staat de 2-3 binnen te schieten. Arbiter Giovanni Jaggan volgde in deze wedstrijd trouw de vlagsignalen van beide grensrechters. Clubgrensrechters vlaggen al snel voor buitenspel. Waar in de eerste helft ten onrechte Neptunus-Schiebroek een kans op 3-0 werd ontnomen, ging ditmaal een streep door de 2-3 waar niets mis mee leek te zijn. Twaalf minuten voor tijd scoorde invaller Jaap Swank alsnog de 2-3. Cas Roosendaal keerde een schot van Serkan Tanriseven. De aanval ging voort. Niemand lette op Jaap Swank die de afvallende bal eenvoudig raak kon schieten. VVGZ ging op zoek naar een ruimere marge maar Cas Roosendaal bracht alert redding op een schot van Serkan Tanriseven. Manuel Vissers was terecht van mening dat bij een 2-3-achterstand in de slotfase meer risico's genomen moesten worden om nog kans te maken op een 3-3. Verdediger Freek van 't Land maakte om die reden plaats voor aanvaller Andy Furtudo Dias. Even daarvoor was Jair Balrak al voor nieuwe aanvallende impulsen ingevallen. Andy Furtudo Dias en VVGZ-verdediger Mike Roodhorst botsten bij een voorzet van Remco Wuister binnen de zestien tegen elkaar op. Scheidsrechter Giovanni Jaggan was van oordeel dat Mike Roodhorst de botsing te verwijten viel en wees naar de stip. Jair Balrak nam de strafschop en benutte deze beheerst. Met de afgekeurde 2-3 in het achterhoofd was heel VVGZ furieus. In de slotminuten schreeuwden de gasten tweemaal luidruchtig om een strafschop. Eenmaal bij vermeend aangeschoten hands en in de laatste minuut van de extra tijd raakte Ioldi Soares de Brito licht uit balans. Opnieuw hebben de Schiebroekers laten zien dat ze thuis moeilijk zijn te verslaan.

Volgende week wacht de derde trip naar de Hoeksche Waard. De eerste wedstrijd van het seizoen werd winnend afgesloten bij FC Binnenmaas en enkele weken geleden speelden de Neptunianen een puike partij bij SV Heinenoord. De komende tegenstander is VV Strijen dat in de laatste twaalf wedstrijden slechts één schamel punt wist te behalen. SVS won de burenstrijd met Alexandria '66 en is 'de gele kanaries' op één punt genaderd. Onze club staat rotsvast op een zevende plaats.