3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

De wedstrijd tegen V.V. Spirit was er een met twee gezichten. Jazzley van Heyningen en Nelson Costa de Brito zorgden met 2-0 voor een comfortabele ruststand maar V.V. Spirit gaf vlak voor rust al wat waarschuwingen. Na rust hadden de gasten volledige controle over de wedstrijd. De Ouderkerkers hadden aan zeven minuten voldoende om driemaal tot scoren te komen en de drie punten mee naar huis te nemen.

In de tweede minuut kopte Neptuniaan Remco Wuister uit een corner van Nelson Costa-de Brito op doel. Doelman Patrick Bom had moeite om deze tot corner te verwerken. Even later schoot aan de andere kant Freek van 't Land bijna in eigen doel. Daarna bleef het tot de 24ste minuut rustig. Opeens was daar een magistrale voorzet van Lionel Rosalia die door een perfecte aanname en bekeken schot door Jazzley van Heyningen werd bekroond met een doelpunt. De Schiebroekse ploeg had lange tijd niets te vrezen. Richting de rust werden de gasten tot drie keer toe gevaarlijk: een scherpe voorzet van Lukas Bos die door iedereen werd gemist, Ruben Slooff die in de handen van Cas Roosendaal kopte en Chahine Lobiyed die op de doellijn de bal wegtrapte. Als de ene ploeg de kansen niet benut, dan doet het andere team het wel. Op slag van rust werd Remco Wuister de diepte ingestuurd. Hij hield de bal goed bij zich. Via Jazzley van Heyningen kwam de bal terecht bij Nelson Costa-de Brito. Met een schijnbeweging zette hij Anton de Koning op het verkeerde been om daarna nauwkeurig de bal in de rechterhoek te schieten.

De druk van de tien minuten voor rust voerden de geelhemden direct na rust verder op. Het werd al snel duidelijk dat de eerste tegentreffer zou gaan vallen. Cas Roosendaal werd op de proef door Robbin Brouwer. Enkele minuten later reageerde hij knap op de inzet van Kevin Kriek. De rebound was voor Mohamed Tajdirti die tot zijn opluchting tegen de paal schoot in plaats van in eigen doel. Uiteindelijk kon Pim Bruinink aan de penibele situatie voor heel even een einde maken. Invaller Timme van Hof gaf een listige steekpass op Cristian de Jong die op tijd werd doorzien door Cas Roosendaal. De 2-1 kon niet uitblijven. Na een kwartier in de tweede helft liet Pim Bruinink zich aftroeven en kopte Ruben Slooff een voorzet van Robbin Brouwer binnen. De derde serieuze poging tot het maken van een eigen doelpunt was drie minuten later alsnog succesvol. Tijn van Eil kreeg bij een corner de bal op ongelukkige wijze tegen zich aan. V.V. Spirit ging vol door voor de winnende treffer. Lukas Bos zag eerst nog een schot gered worden door Cas Roosendaal maar laatstgenoemde had geen antwoord op zijn tweede doelpoging. Gezien de kansregen werd gevreesd voor een grote uitslag maar V.V. Spirit speelde de wedstrijd rustig uit. De Drietanders probeerden nog wel op gelijke hoogte te komen maar waren machteloos.

Over twee wedstrijden gezien heeft V.V. Spirit echt laten zien hoge ogen te gooien voor promtie naar de eerste klasse met verzorgd aanvallend dominant voetbal gekoppeld aan team'spirit'. Het is op zich geen schande om van deze ploeg te verliezen. Alleen drie tegentreffers in zeven minuten mag niet gebeuren. Volgende week wacht Alexandria 66. Voor de winterstop won Neptunus-Schiebroek daar overtuigend van. Alexandria 66 zal bij de Rotterdamse derby mogelijk dubbele revanchegevoelens hebben gezien de 3-2-nederlaag bij degradatiekandidaat V.V. Strijen waar onze jongens vorige week nog zo moeizaam van wonnen.