3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Na wat ongelukkig verlopen wedstrijden leek ook de wedstrijd tegen hekkensluiter S.V. Slikkerveer ongelukkig te gaan verlopen. In de eerste 70 minuten verzuimden de mannen van Manuel Vissers de vele kansen niet te benutten. Uiteindelijk werd de langdurige 0-1-achterstand omgebogen in een keurige 3-1-winst.

Binnen een minuut hadden de Schiebroekenaren op voorsprong moeten staan. Een hoekschop van de gasten kwam terecht bij Jazzley van Heyningen die met een splijtende dieptepass de sprintende Remco Wuister vrij voor doelman Patrick Werkhoven zette. Bas Mulder zat hem op de hielen en kon de bal nog net een tikje geven op zijn eigen keeper. De Drietanders bleven gevaarlijk in de openingsfase. Vanaf de rechterzijde belandde een schot van Jeanpierre van der Linden onverwacht op de lat. Was het een bewuste doelpoging of een beoogde voorzet? In de twaalfde minuut verwerkte Chahine Lobiyed een voorzet van Ronald Capelle verkeerd. Aaron Plaizier pakte het cadeautje uit door simpel de 0-1 binnen te tikken. De achterstand kon snel worden weggepoetst. Jeanpierre van der Linden zag zijn schot gekeerd worden na een goede pass van Jazzley van Heyningen. De rest van de eerste helft werd er aan beide zijden erg slordig gespeeld. Beide ploegen kregen nog twee goede mogelijkheden. Patrick Werkhoven moest handelend optreden op een schot van Chahine Lobiyed en Jeanpierre van der Linden zag zijn schot naast gaan. Aan de andere kant voorkwam Pim Bruinink een schot op doel van Ronald Capelle en schoot Ryan van Dongen in kansrijke positie vlak voor rust wild over.

De hele tweede helft is S.V. Slikkerveer niet meer bij machte geweest om een kans te creëren. Het was eenrichtingsverkeer. De kansen van de Rotterdammers werden steeds groter. Het begon met een zweefduik van Jeanpierre van der Linden op aangeven van Chahine Lobiyed die net naast ging. Na een kwartier kreeg Jazzley van Heyningen van Tijn van Eil de kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Patrick Werkhoven redde met zijn voet. In de rebound zag Jazzley zijn schot van de lijn worden weggekopt door Johnny van Vugt. Patrick Werkhoven werd halverwege de tweede helft op de proef gesteld door Nelson Costa-de Brito en Jeanpierre van der Linden. Het was slechts uitstel van de verdiende 1-1. Remco Wuister troefde de uitblinkende Patrick Werkhoven af door de indirecte vrije trap van Nelson Costa-de Brito binnen te koppen. De marineblauwwitten gingen op jacht naar de zege. Tien minuten voor tijd eindigde een rush op rechts van Jazzley van Heyningen voor de voeten van Remco Wuister die de 2-1 op het scorebord bracht. Het mooiste doelpunt kwam vlak voor tijd op naam van Jazzley van Heyningen. Hij pikte de bal op de middenlijn op en ging solerend koelbloedig af op de 3-1.

Volgende week moet V.V. Spirit thuis gaan winnen van Alexandria '66 om in de titelrace te blijven. Als dat niet lukt, dan kan de amateurtak van Sparta op de Hazelaarweg kampioen van de 2de klasse F worden. Neptunus-Schiebroek kan de spanning in de titelstrijd terugbrengen door minimaal gelijk te spelen. Het kan wel degelijk. De Neptunianen waren in Terbregge dichtbij een punt.