Capelseweg 31
2907XA
CAPELLE AAN DEN IJSSEL
tel. 010-4511125

De laatste wedstrijd van het seizoen stond voor Neptunus-Schiebroek vooral in het teken van de laatste wedstrijd van Freek van 't Land die clubman in hart en nieren is. Het hele seizoen heeft hij centraal achterin gestaan maar ditmaal posteerde Manuel Vissers hem op het middenveld waar hij ooit is begonnen. Dat heeft geholpen bij zijn prachtige afscheidswedstrijd. Na een klein uur spelen haalde hij net buiten de zestien keihard uit en joeg hij de bal op magnifieke wijze in de rechterkruising. Zijn doelpunt werd bejubelend gevierd. Lange tijd leek Freek de matchwinner te worden. Manuel Vissers gunde hem een minuut voor tijd een publiekswissel. Zijn ploeggenoten vormden al applaudisserend spontaan een erehaag voor hem. In de laatste minuut van de extra tijd bracht Jeanpierre van der Linden de eindstand op 0-2.

Het was een saaie eerste helft. De verwachting was dat SVS vanaf het startsein vol op de aanval zou gaan spelen. Als concurrent Hillegersberg zou verliezen, dan zou winst een negende plaats voor SVS opleveren en vrijstelling voor de eerste ronde van de play-offs in de strijd om degradatie. De werkelijkheid was dat doelman Tomas Fernandes de hele eerste helft met rust werd gelaten door SVS. De Schiebroekenaren dicteerden het spel maar het ontbrak aan scherpte voorin om gevaarlijk te worden. De grootste kans was acht minuten voor rust toen Nelson Costa-de Brito Andy Furtado Dias vrij voor doelman Tyrell Richardson zette maar hij schoot tegen hem op. Een tiental minuten daarvoor was hij ook niet scherp toen hij te laat was om een voorzet van Chahine Lobiyed binnen te schieten. Verder viel er nog een kans halverwege de eerste helft te noteren toen Jazzley van Heyningen Jeanpierre van der Linden oog in oog zette met Tyrell Richardson die alert reageerde en zich goed breed maakte om het gevaar af te wenden.

Het eerste wapenfeit in de tweede helft was zowaar van SVS. Georginio Dieterich zag zijn schot over gaan. Na iets meer dan tien minuten gingen de Drietanders serieus druk zetten op het doel van SVS met een reeks van gevaarlijke corners. Eerst werd een schot van Jeanpierre van der Linden van richting veranderd door een van de verdedigers die bijna in eigen doel schoot. Daarna verkeek Tyrell Richardson zich bijna op een kopbal van Freek van 't Land. Bij de volgende corner reageerde diezelfde Tyrell alert op een schot van Nelson Costa-de Brito door deze over te tikken. Bij de daaropvolgende corner belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Freek van 't Land die heerlijk uithaalde. Hij zag zijn schot in volle vaart in de rechterkruising vliegen.
Vier minuten later had de wedstrijd gelijk op slot gegooid kunnen worden. Tyrell Richardson wist een schot van Nelson Costa-de Brito uit een combinatie met Jazzley van Heyningen te keren. In de rebound had Andy Furtado Dias alerter moeten reageren. Halverwege de tweede helft viel de tweede doelpoging van SVS te noteren, maar nog niet op doel. Jeroen de Lely werd op links aangespeeld en hij schoot naast. De volgende twee kansen waren voor de gasten die in hun fraaie Rotterdamse uittenue speelden. Eerst stelde Nelson Costa-de Brito Andy Furtado Dias in staat te scoren maar Tyrell Richardson wist redding te brengen. Daarna mikte Jeanpierre van der Linden in de uiterste linkerhoek maar miste zijn schot voldoende vaart om Tyrell Richardson te passeren. Een kwartier voor tijd kopte verdediger Stefan van der Staal namens de Capellenaren uit een corner net over. SVS ging wel steeds meer op de aanval spelen. De Neptunianen hielden achterin vrij makkelijk stand en wilden profiteren van de geboden ruimte. Zo ontstond er een situatie van vier aanvallers tegenover twee Schollevaarse verdedigers. Nelson Costa-de Brito dacht langs een van die twee heen te glippen maar werd net voldoende uit zijn evenwicht gebracht. Jazzley van Heyningen zag daarop zijn vrije trap gekeerd worden. In de extra tijd werd Jeanpierre van der Linden bediend door invaller Mahdere Tesfey en schoof hij de 0-2 beheerst binnen.

Voor SVS wachten nog zenuwslopende wedstrijden met een kleine hoop op lijfsbehoud. Voor Neptunus-Schiebroek zit het seizoen erop met uiteindelijk een keurige zevende plaats. Het was voor de club jammer dat de robuuste verdediger Dylan Vyent vanwege zijn werk niet meer kon voetballen op zaterdagmiddag. De technisch vaardige Angelo Semil raakte ongelukkig geblesseerd in de uitwedstrijd bij SV Heinenoord. Zo raakte de Schiebroekse formatie tijdens het seizoen nog enkele goede spelers onderweg kwijt. Met wat meer geluk was plaatsing voor de play-offs om promotie mogelijk geweest.
Maar het belangrijkste was om nooit in degradatiegevaar te verkeren. Die missie is met glans geslaagd. Vooral dank aan trainer Manuel Vissers en ook aan Walter Lassche voor de formatie van het team. Voor volgend seizoen is Piet van Veen druk bezig een goede ploeg samen te stellen. Er is alle vertrouwen dat dat gaat lukken, waarbij het zal helpen dat Neptunus-Schiebroek in de regio Rotterdam nog altijd een naam met uitstraling is. De nieuwe trainer Brian Roquas zal daarna gaan proberen om Neptunus-Schiebroek voor de tweede klasse te behouden.