Neptunus-Schiebroek laat zege glippen in de tumultueuze slotfase in Slikkerveer.

2982CM
RIDDERKERK
tel. 0180-415295

Link naar videoverslag

S.V. Slikkerveer had voor aanvang van de wedstrijd pas twee van de negen competitiewedstrijden niet verloren en had een doelsaldo van -19 opgebouwd. Een ploeg die graag bovenin wil meestrijden en ver van de degradatiestreep verwijderd wil blijven, behoort drie punten te pakken in Ridderkerk ondanks de afwezigheid van de basisspelers Dylan Vyent, Nelson Costa-de Brito en Nayron Mathilda. Het heeft daarbij weinig zin om alleen te wijzen naar het zwakke optreden van arbiter Ricardo Mulder. De eerste helft was de slechtste helft van het seizoen en het is juist aan de arbiter te danken dat de schade bij rust geen 2-0 maar 1-0 was. In het eerste half uur van de tweede helft was gelukkig wel te zien dat het elftal potentie heeft om alsnog bovenin mee te gaan draaien. De 1-0 werd omgezet naar een voorsprong die verder uitgebouwd had moeten worden. Het was een domper dat vlak voor tijd mede door een arbitrale fout de gelijkmaker viel en dat de scheidsrechter daarna verzuimde een strafschop aan de Rotterdammers te geven. De grootste teleurstelling voor beide ploegen was dat een akkefietje tussen Ryan van Dongen en Lionel Rosalia door de scheidsrechter werd bestraft met het tonen van de rode kaart.

De hele eerste helft wist Neptunus-Schiebroek niet één keer dreigend te worden. De thuisclub had ook moeite met het creëren van kansen. Dat lukte pas na 27 minuten. Een schot van Ryan van Dongen werd keurig door Cas Roosendaal tot corner verwerkt. Even erna stelde Cerezo Fung-A-Wing Ryan van Dongen in staat de score te openen. Tijn van Eil was alert door zijn schot net op tijd te blokken. Na twee waarschuwingen viel kort erna alsnog het tegendoelpunt. Ronald Capelle gaf de bal op maat aan Mitchell Drogt die de bal slap maar raak intikte. Jazzley van Heyningen wist de voorzet er niet uit te halen, Freek van 't Land verloor zijn duel en Cas Roosendaal leek de bal nog te kunnen keren. Het geheel zag er defensief niet goed uit. De mindere fase was nog niet voorbij. Binnen de minuut stuurde Cerezo Fung-A-Wing schijnbaar op tijd Sander Hazebroek de diepte in die beheerst de 2-0 binnenschoot. Volgens Gerard Vermeulen was het buitenspel en zijn vlagsignaal werd gehonoreerd.

Er moet het een en ander tijdens de rust in de kleedkamer zijn gezegd. In de tweede helft werd de treurige vertoning van de eerste helft gelukkig niet voortgezet. Na zeven minuten hadden Tijn van Eil, Ivanildo Misidjan, Angelo Semil, Chahine Lobiyed met een vernuftig hakje en Pim Bruinink met de voorzet vanaf links allen een aandeel in de fraaie 1-1 van Fabio Monteiro Rodrigues. Het was prachtig positiespel in optima forma zoals we dat met name aan het begin van het seizoen vaker hebben gezien. Daarna waren er twee gevaarlijke corners waarbij Freek van 't Land tot twee keer toe dichtbij de 1-2 was. Halverwege de tweede helft bracht Manuel Vissers Remco Wuister in. Hij stond nog geen twee minuten op het veld of het was al raak. Hij werd daarbij op maat bediend door Lionel Rosalia. De Schiebroekse Drietanders leken door te denderen naar een grotere voorsprong. Remco Wuister wilde een voorzet van Jairzinho Balrak binnenkoppen maar werd op het moment van koppen in het zestienmetergebied omver geduwd door Ryan van Dongen. Arbiter Ricardo Mulder zag er geen strafschop in. Het duurde bijna drie kwartier voordat de thuisclub eindelijk weer eens op doel schoot. Cas Roosendaal tikte het afstandsschot van Damion Janssen tot corner. Twaalf minuten voor tijd kreeg Jairzinho Balrak van Remco Wuister een opgelegde kans om de voorsprong te vergroten. Hij kwam net niet uit met zijn linkerbeen waardoor de bal langs de verkeerde kant van de paal ging. Slikkerveer mocht proberen om een gelijkmaker te forceren en de marineblauwwitten wilden op de counter meedogenloos toeslaan. Een corner van de roodhemden kwam bij Jazzley van Heyningen terecht die Angelo Semil aanspeelde. Hij stuurde Remco Wuister de diepte in. Laatstgenoemde is geen zelfzuchtige spits en vond dat de doorsprintende Jazzley er beter voor stond. Zijn voorzet was echter net iets te scherp om erbij te komen. Zonde, net niet uitgespeeld. Met nog vijf minuten officiële speeltijd schopte Ryan van Dongen naar Lionel Rosalia waarna heel even wat gestoei plaatsvond. Normaal wordt zoiets opgelost met twee gele kaarten maar leidsman Ricardo Mulder besloot tot ieders verrassing beide spelers weg te sturen met een rode kaart. Met 10 tegen 10 was Cerezo Fung-A-Wing de eerste met een doelpging. Hij zag zijn schot net overgaan. Het was weer een waarschuwing voor Neptunus-Schiebroek. Enkele minuten later stond het alsnog gelijk. Een schot van Romain van Bruggen was zonder aanraking van de rug van scheidsrechter Ricardo Mulder nooit bij Boy van Reede aangekomen. Daardoor ontstond een veelbelovende aanval. De spelregels schrijven voor dat in zo'n geval het spel met een scheidsrechtersbal moet worden hervat. De arbiter was blijkbaar niet goed op de hoogte van deze spelregel en liet de aanval doorgaan. Neemt niet weg dat Freek van 't Land en Fabio Monteiro Rodriques zich onnodig lieten aftroeven door een alerte Mitchell Drogt die zijn tweede treffer binnenschoot. De middag had nog erger kunnen worden afgesloten. Invaller Chevillio Halden was zelfs dichtbij de 3-2. Vlak voor tijd was Remco Wuister nog gevaarlijk binnen de zestien. Hij kapte en daarbij werd zijn rechtervoet gehaakt door Johnny van Vugt. Arbiter Ricardo Mulder wuifde ook deze duidelijke strafschop weg. Neptunus-Schiebroek voelde zich uiteindelijk het meest benadeeld.

Op 21 januari is de herstart van de competitie tegen rodelantaarndrager SVS. De Capellenaren komen dan naar de Hazelaarweg. Een week later wordt de eerste seizoenshelft afgesloten bij koploper Sparta.