2912TL
NIEUWERKERK AD IJSSEL
tel. 0180-313812

Link naar videoverslag

In uitwedstrijden kwam Neptunus-Schiebroek dit seizoen minder sterk voor de dag dan op de vertrouwde Hazelaarweg. In Nieuwerkerk speelden de Drietanders een uitstekende partij bij de nummer 3. Dat had beloond moeten worden met een overwinning. Vooral in het eerste half uur na rust werden de gastheren van Dorrestein met de rug tegen de muur gezet. Een ten onrechte afgekeurd doelpunt, de reservedoelman Roy Spierings met een paar voortreffelijke reddingen en de lat stonden een goed resultaat voor de Schiebroekers in de weg.

Het was een klein kwartier wachten totdat de wedstrijd op gang kwam. Stefan van der Vlegel speelde de vrijstaande Rick Kramer op links aan met een schuine dieptepass. Hij schoot de bal langs Tomas Fernandes op de paal. Nieuwerkerk bleef in de aanval maar niet voor lang. Jazzley van Heyningen was alert door de bal op eigen helft te veroveren. Hij stelde zichzelf via Remco Wuister en Nelson Costa-de Brito in stelling. Menno Homan kon een kansrijk schot op doel ternauwernood blokken. De eerste helft gaf verder het beeld van een gelijkopgaande wedstrijd met wat kleine kansen over en weer. Drie minuten voor rust leken de Neptunianen op voorsprong te komen. Een prachtige dieptepass kwam op maat aan bij Jazzley van Heyningen die min of meer vrij voor de doelman werd gezet. Jazzley zag dat Remco Wuister er nog beter voor stond door hem op het juiste moment aan te spelen. Het leek een goede keuze. Remco rondde de aanval beheerst af. Hij bleef maar net achter de bal toen hij de voorzet ontving. Jazzley gaf de voorzet toen hij de grens van het zestienmetergebied net gepasseerd was. Op dat moment stond Remco op het punt om die grens te gaan passeren. De neutrale arbiter Harry Hamer had dat zelf moeten zien en had niet moeten afgaan op het oordeel van zijn partijdige assistent Guido Molendijk die zijn vlag ten onrechte omhoog had gestoken.

Na rust gingen de marineblauwwitten een half uur lang alsnog dominant op jacht naar de 0-1. Dat leverde een behoorlijk aantal kansen op. Lionel Rosalia stuitte als eerste op de doelman. Even later schoot Jazzley van Heyningen rakelings naast. De volgende doelpoging van Jazzley van Heyningen werd gekeerd door Roy Spierings. Deze doelman had moeite om hoge kopballen van Jair Balrak en Remco Wuister te keren. De grootste kans was voor Remco Wuister die koppend de lat trof. Na ruim een half uur wist Nieuwerkerk onder de druk van de gasten vandaan te komen. Er is een voetbalwet dat als de vele kansen aan de ene kant niet worden benut de eerste de beste kans aan de andere kant dan meteen raak is. Dat was het geval. Invaller Marijn Langhorst gaf op links voor en Stefan van der Vlegel tikte de bal binnen. Neptunus-Schiebroek was van slag en verspeelde al snel na de aftrap de bal. Philippe den Hartog gaf Rick Kramer een opgelegde kans om de wedstrijd met 2-0 gelijk op slot te gooien maar hij schoot iets te wild over. De thuisploeg wist de voorsprong goed te verdedigen. De Rotterdammers probeerden nog wel een gelijkmaker te forceren maar echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd. Door de gelukkige 1-0-zege nam V.V. Nieuwerkerk de koppositie van S.V. Heinenoord over in de stand om de tweede periode. Met de derde plaats lonkt voor de Dorresteiners de nacompetitie voor promotie.

De twee zaterdagen rust lijkt het team van Manuel Vissers goed te hebben gedaan. Het geboden spel biedt zicht op een mooi einde van het seizoen. Voor het volgende seizoen is er ook positief nieuws te melden. Nick Erkelens en Sander Duin die in 2019 als basisspelers promoveerden naar de eerste klasse, keren weer terug en gaan de verdediging versterken.