ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Het was de 25ste regendag op rij maar toch verliep de zaterdagmiddag zowaar zonnig en helemaal voor Neptunus-Schiebroek. Bij V.V. Nieuwerkerk blijft het nog even flink onweren. De gasten waren vorig seizoen nog heel dicht bij promotie naar de eerste klasse maar zijn dit seizoen onverwacht zwak begonnen. Er zijn bij de Dorresteiners een aantal afwezigen waaronder oude bekende Stefan van Diest die jarenlang met trots het marineblauw-witte shirt heeft gedragen. Ivanildo Misidjan droeg dat shirt vorig seizoen nog. Hij zat nu geblesseerd op de tribune.

Vorige week werd het echte gras van CION nog afgekeurd. Dat kwam Neptunus-Schiebroek niet ongelegen. In de ochtend van de wedstrijddag kwam het teleurstellende bericht dat Brian Roquas met pijn in zijn hart tot de conclusie was gekomen dat er onvoldoende chemie tussen hem en de spelersgroep is. Zo is de functie van trainer bij Neptunus-Schiebroek vacant geworden. Wie bij de wedstrijd aanwezig was, zag twee uitstekende belangstellende trainers op de tribune, maar het is voorlopig nog ongewis wie de trainer gaat worden. Nick Erkelens was als speler teruggekeerd bij zijn club Neptunus-Schiebroek, maar nog steeds geblesseerd. Hij debuteerde op verzoek van het bestuur als interim-trainer en werd geassisteerd door de voormalige goalgetter Vincent Velt. In de voorgaande zeven wedstrijden (4x competitie en 3x beker) werd 1x gelijk gespeeld, 2x nipt verloren en eindigden de andere vier duels in een grote nederlaag. Na het matige spel in de eerste helft zag het er opnieuw somber uit. Na de rust zag iedereen een heel ander Schiebroeks elftal. De spelers kwamen met positieve energie uit de kleedkamer. Het was de tegenstander afjagen en aanstekelijk aanvallend enthousiast voetbal. Iedereen ging voorop in de strijd. Het resultaat was een overwinning. De wedstrijd doen kantelen en drie punten halen, beter kon Nick Erkelens als interim-trainer niet beginnen. Het mooie is ook dat de zelf opgeleide Mahdere Tesfey de matchwinner was en dat Mohamed Tajdirti ook uit eigen jeugd een van de uitblinkers was. Het chagrijn van de voorbije weken heeft plaatsgemaakt voor blije gezichten. Het eerste elftal is toch het vlaggenschip van iedere vereniging.

De eerste helft was het aanzien aan de zijde van de Drietanders niet waard. Er viel slechts één doelpoging te noteren en dat was al in de derde minuut. Mohamed Tajdirti veroverde de bal en gaf een splijtende dieptepass op Jeilli Moreno die koelbloedig de trekker overhaalde en al vroeg voor een Schiebroekse voorsprong zorgde. Verder kwamen er maar weinig ballen aan. De roodzwarte gasten waren zeer dominant maar wisten relatief weinig kansen te creëren. Als het lukte, was Marco Smits zeer alert. Dat was al het geval toen Stefan van der Vlegel in de eerste minuut van dichtbij uithaalde. Na acht minuten had hij een katachtige reflex op het schot van Marijn Langhorst. Toch moest hij na iets meer dan een half uur de bal uit het net halen. Uit een corner kopte Menno Homan hoog richting de kruising. Max Bronswijk kon die bal net niet wegkoppen om de 1-1 te voorkomen. Gelukkig hadden de Nieuwerkerkers het overwicht niet uitgedrukt in een voorsprong.

Na rust was het wedstrijdbeeld heel anders. De Rotterdammers waren fel en speelden met opgestroopte mouwen. Tot echte kansen leidde dit in eerste instantie niet. Na iets meer dan een kwartier strafte Jeilli Moreno nonchalant balverlies af en lanceerde hij Mahdere Tesfey. Laatstgenoemde troefde in zijn duel Kevin Kamerbeek af en schoot overtuigend de 2-1 binnen. In plaats van gelijk angstig in te zakken koos de thuisclub voor de aanval om met een 3-1 gelijk de genadeklap te geven. Dat lukte niet. Pieter Hofman ondernam met een kopbal uit een voorzet van Jeilli Moreno de eerste poging en daarna was het Sander Duin die uit een corner rakelings over kopte. Toen de slotfase aanbrak, probeerden de gasten nog op gelijke hoogte te komen.  Als er een schot op doel was, bracht Marco Smits keurig redding. Arbiter Wim Roozeboom floot af toen invaller Tobi Fasanya op de counter alleen op de doelman afging maar daar maalde niemand om. De overwinning werd bejubeld. De spelersgroep kan volgende week met een goed gevoel naar de kust om aan te treden tegen Sportclub Monster.