3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Waar vorige week nog kansloos met 1-0 werd verloren in Berkel tegen een ploeg uit het rechterrijtje, werd ditmaal de nummer 2 Westlandia thuis overtuigend dik verdiend met 3-1 verslagen. Door de 3-1-zege steeg Neptunus-Schiebroek van de onderste plaats 13 naar play-offplaats 11. Westlandia is gepasseerd door VFC dat met liefst 6-0 won van ... CVV Berkel.

Net als in Berkel viel er in het eerste kwartier niets te beleven. Het was aftasten totdat Pim Doesburg opeens een vrije schietkans kreeg die hij iets te wild over schoot. De rust keerde direct terug in de wedstrijd. Het was weer een kwartier wachten op de volgende kans die opnieuw voor de Drietanders was. Uit een vrije trap van Jeilli Moreno kopte Pieter Hofman over het doel. In de 36ste minuut was het wel raak. Jeilli Moreno plaatste vanaf de linkerflank de bal perfect op het hoofd van Mahdere Tesfey die uitstekend afrondde. Twee minuten later had Westlandia met tien man verder moeten spelen. Rick van Schie was te laat met een tackle en kwam met twee vooruitgestoken benen in op Machiel Lourens. Rick kwam goed weg met de gele kaart van arbiter Groenen en Machiel kon de wedstrijd gelukkig verder hervatten. Vlak voor rust was pas het eerste gevaar van Westlandia met uiteindelijk een hard schot van Vince Olsthoorn dat ver naast ging.

Westlandia-trainer Theo Verbeek zal in de rust waarschijnlijk zijn onvrede richting zijn spelers hebben geuit over het vertoonde spel in de eerste helft zonder dreiging. Het was in elk geval opvallend dat zes minuten na de rust al een voorzet van Mike Vijverberg werd ingekopt door Tim van der Voort die het kopduel van Pieter Hofman won. Zo kwamen de Naaldwijkers met de eerste poging op doel op gelijke hoogte. Tim van der Voort wilde erop en erover en schoot drie minuten later weer raak. Zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het was niet goed te zien of hij echt buitenspel stond. Halverwege de tweede helft gaf de goed invallende Tom Houtschilt een pass op de vrijstaande Tobi Fasanya. Tobi schoot de bal raak in de korte hoek en zette daarmee de Schiebroekse ploeg op een 2-1-voorsprong. Bij zijn uithaal schoot de kramp in zijn benen. Twaalf minuten later moest hij zich laten vervangen door Karam Bensedjed. Karam werd zeven minuten voor tijd de diepte ingestuurd door Claudio Santos Silva. Oog in oog met doelman Tim Janssen schoot Karam de 3-1 keihard binnen. Vlak voor tijd probeerde Tim van der Voort aan de andere kant zijn tweede treffer te maken. Zijn genomen vrije trap ging richting de linkerkruising op de lat. Doelman Marco Smits zat er nog bijna met zijn vingertoppen tegenaan.

In de slotfase schoot bij een aantal Neptunianen de kramp erin. Dat is een teken dat de ploeg diep is gegaan om de tegenstander huiswaarts te laten keren naar de glazen stad zonder punten. Zij verdienen allemaal de complimenten maar die zijn er ook voor de clubgrensrechter Igor Delfgaauw van Westlandia. Menig assistent-scheidsrechter zou bij de 2-1 en 3-1 de vlag omhoog hebben gestoken. Bij de 2-1 ging Tobi Fasanya keurig op tijd de diepte in, maar Karam Bensedjed stond bij de 3-1 gelijk of mogelijk zelfs een centimeter buitenspel. Was het maar waar dat iedereen zo eerlijk vlagde als Igor Delfgaauw. Sportiviteit behoort hoog in het vaandel staan. Daardoor bevat het videoverslag twee fraaie doelpunten.

Volgende week is er een inhaalprogramma. Westlandia komt 24 februari pas weer in actie. Neptunus-Schiebroek ontvangt middenmoter Vitesse Delft dat door de grote brand bij een botenloods in Poeldijk niet in actie kon komen bij Verburch.