2685SM
POELDIJK
tel. 0174-246136

Link naar het videoverslag

In Poeldijk stond een stevige wind. Verburch had die wind in de eerste helft niet alleen mee maar de thuisclub gebruikte de wind met name in de eerste 17 minuten om Neptunus-Schiebroek weg te blazen. In hoog tempo scoorden de Westlanders viermaal. De opdracht daarna was alleen nog maar om met een gebroken zelfvertrouwen de schade te beperken. De pupil van de week had vooraf nog voorspeld dat de wedstrijd in 10-0 zou eindigen. Als het een beetje tegen had gezeten, dan had dat nog werkelijkheid kunnen zijn. Verburch stond voor de wedstrijd als enige nog op nul punten en heeft een mooie sprong naar plaats 10 kunnen maken met een positief doelsaldo. Vorige week heeft Neptunus-Schiebroek nog keurig de nul achterin weten te houden en waren er bovendien maar weinig kansen weggegeven aan V.V. Hillegersberg. In Poeldijk was het een complete gatenkaas. Wat een schril contrast. Volgende week staat er geen competitewedstrijd op het programma. Dat geeft Brian Roquas de gelegenheid om in twee weken de defensieve organisatie weer op orde te krijgen. In deze wedstrijd zijn veel fouten gemaakt en fouten geven de gelegenheid om ervan te leren. Het chagrijn van deze wedstrijd moet snel worden weggespoeld. Het is zaak om met een positief vizier toe te leven naar de thuiswedstrijd tegen VFC.

In de zesde minuut gaf Riley Hees een splijtende dieptepass op Vince van der Knaap die wegsprintte bij Machiel Lourens. Marco Smits kwam een beetje weifelend zijn doel uit. De bal vloog over hem heen het doel in. Drie minuten later ontving Marco Smits een terugspeelbal van Machiel Lourens. In plaats van de bal direct links naar Roland van Deelen te passen, treuzelde hij en nam de twijfel over de voortzetting toe. Miquel van Dijk profiteerde daarvan en schoot simpel de 2-0 binnen. Opnieuw duurde het slechts drie minuten voor de volgende treffer. Pim Doesburg verloor zijn kopduel van Vince van der Knaap die doorsprintte om de voorzet van Yarno Houtenbos tot doelpunt te promoveren. Het vierde doelpunt van Verburch was een knap staaltje teamwork. Waar de Drietanders heel slordig in balbezit waren, was het spel van de oranjehemden verzorgd. Geconcentreerd goed kijkend ging de bal over tien schijven rond zonder tussenkomst van een Schiebroeks been. Aanvoerder Revy Verbeek was het eindstation. Hij schoof de voorzet van Max Spilker keurig in het doel. Gelukkig duurde het tot de 40ste minuut voordat Verburch weer toesloeg. Yarno Houtenbos tikte een voorzet van Miquel van Dijk binnen.

Na rust leek Verburch serieus de jacht te willen openen op de dubbele cijfers. Marco Smits wierp zich van dichtbij voor een schot van Vince van der Knaap. Even later was Pieter Hofman in principe een fractie te laat met het openzetten van de buitenspelval. Miquel van Dijk had een vrije doortocht voor 6-0 maar het vlagsignaal voor buitenspel werd gehonoreerd. Even later was Pieter Hofman alsnog duidelijk te laat met naar voren stappen. Revy Verbeek mocht wel alleen op Marco Smits afgaan. Hij was niet zelfzuchtig door het overhalen van de trekker over te laten aan Vince van der Knaap. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat. Revy Verbeek scoorde in de rebound alsnog zelf. Na een uur spelen kreeg Revy Verbeek onbedoeld de bal van dichtbij op zijn elleboog. De vrije trap die volgde werd schitterend met effect langs de muur binnengeschoten door Sander Duin. Vier minuten voor tijd werd de eindstand op 7-1 bepaald door invaller Senna van Deene op aangeven van Vince van der Knaap.