Neptunus-Schiebroek houdt eindelijk de nul en wint met 2-0 van HBSS.

3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Het was een speelronde waar de onderste zes ploegen elkaar troffen. Nummer 7 Berkel was vrij. Dus ook de top zes streed tegen elkaar. Interim-trainer Nick Erkelens zag dat zijn ploeg tegen HBSS keurig de nul hield en zelf via Mohamed Tajdirti en Sander Duin tweemaal wist te scoren. Neptunus-Schiebroek is door de 2-0-zege voorlopig even verlost van de laatste plaats. VV Hillegersberg won het degradatieduel in Nieuwerkerk. De plaatselijke voetbalvereniging aldaar is nu in het bezit van de rode lantaarn. Bij de wedstrijd in Schiebroek keerden twee bekende gezichten terug op de Hazelaarweg. Het was voor de Neptunianen even wennen om HBSS-aanvoerder Leroy van Bueren te zien acteren als centrumverdediger. Seizoenenlang droeg hij als vaste spits het marineblauwwitte shirt en scoorde hij tientallen doelpunten. Wie ook in het verleden vele doelpunten voor de Drietanders heeft gescoord, is Claudio Santos Silva. Hij is echt teruggekeerd in Schiebroek en viel na een uur in.

In de eerste helft waren er vrij weinig kansen. Op de momenten dat HBSS de aanval zocht, probeerde de thuisclub in de tegenstoot gebruik te maken van de snelheid van Tobi Fasanya. Hij kreeg de bal op die momenten net niet lekker mee om in kansrijke positie te komen. Het enige echt gevaarlijke moment was na een half uur uit een corner genomen door Tobi Fasanya. Hij zocht het hoofd van Pieter Hofman, die de bal voor de voeten van Mohamed Tajdirti kopte. 'Mo' moest nog wel even draaien en schoot de bal voortreffelijk in het doel.

In de tweede helft wilde HBSS snel op 1-1 komen door het creëren van drie kansen in de eerste tien minuten, maar de Schiebroekers hielden braaf stand tegen de Schiedammers. De grootste kans was een afstandsschot van Butahan Saglam dat op de lat terechtkwam. Halverwege de tweede helft was er een tegenvaller. Kasra Salmanzadeh speelde als rechtsback een uitstekende wedstrijd maar moest het veld geblesseerd verlaten. Gelukkig was Makeko Koroma net hersteld van een blessure en was hij weer fit genoeg om in te vallen. Na deze wissel probeerde Tobi Fasanya aan de linkerflank de voorsprong te verdubbelen maar zijn schot ging net naast. Een kwartier voor tijd lanceerde Jeilli Moreno Claudio Santos Silva. Claudio leek de bal iets te ver door te koppen. HBSS-invaller Miloud Bel-Hassani maakte binnen de zestien een overbodige overtreding op Claudio zonder de bal te raken. Arbiter Erik de Winter wees logischerwijze naar de stip. Sander Duin liet doelman Reza Tondpour vanaf elf meter kansloos. De 2-0-voorsprong kwam niet meer in gevaar. HBSS wist in het laatste kwartier weinig te creëren. De Schiebroekse verdediging stond goed. Complimenten aan het hele team. Na drie nederlagen kon er eindelijk een mooie verdiende overwinning worden gevierd.

Volgende week is de laatste wedstrijd van het jaar 2023. Het betreft een inhaalwedstrijd bij CION. De Vlaardingers kunnen bij een zege de koppositie van Oliveo overnemen. Het zal een pittige wedstrijd worden op het natuurgras van CION. Voor komende donderdag, vrijdag en zaterdag worden droge dagen verwacht. Het veld zou er dan ditmaal wel goed bij moeten liggen.