2681HN
MONSTER
tel. 0174-245723

Link naar videoverslag

Pluvius was deze zaterdag weer nadrukkelijk aanwezig met als gevolg dat de wedstrijd moest worden verplaatst van het echte gras van het hoofdveld naar het kunstgras van een van de bijvelden. Neptunus-Schiebroek is spelen op kunstgras gewend maar dat heeft niet tot resultaat geleid. Sportclub Monster won overtuigend met 3-0. Aanvallend konden de Drietanders bijna geen vuist maken. Achterin werd weinig weggegeven, maar als Sportclub Monster een kans creëerde, was het wel gelijk een grote met het gevolg dat de weinige kansen wel werden benut. De uitslag van 3-0 is daarmee conform wedstrijdbeeld.

De thuisclub, spelend in het klassiek Engelse claret-blue zoals Aston Villa, was van begin af aan de dominante ploeg. Toch duurde het een kwartier voordat de eerste kans tot stand kwam. Dat was wel meteen raak. Uit een inworp van Keke Stam gaf Jesper Warbout voor op Jordi van Maanen die de 1-0 in de linkerhoek kon schieten omdat Sander Duin hem ongedekt liet. Vijf minuten voor rust verdubbelde SC Monster bijna de score. Jesper Warbout kopte de bal uit een voorzet van Kirill Slutskyy tegen de lat. Daartegenover stond één goede kans van Neptunus-Schiebroek. Willem-Jan Bosch moest gestrekt gaan om een fraai schot van Paul Hoekstra tot corner te verwerken.

Na rust geen continu inzakkend Neptunus-Schiebroek meer. De intentie was om op jacht te gaan naar de gelijkmaker maar hier kwam binnen vier minuten al een einde aan. Bij een korte corner dacht Jeilli Moreno de bal kort te kunnen doortikken naar Mohamed Tajdirti. Bo Olsthoorn anticipeerde op de slordige pass. Op hoge snelheid en met nauwkeurige passes counterde SC Monster naar 2-0 waarbij Youri Riepe de assist van Kirill Slutskyy binnentikte. De Schiebroekenaren bleven ook na de 2-0 in de aanval. Na zes minuten kwam Willem-Jan Bosch voor de tweede keer in actie bij een kopbal van Kasra Salmanzadeh uit een voorzet van Roland van Deelen. Halverwege de tweede helft trok centrumverdediger Sander Duin ten aanval. Zijn schot werd geblokt door Willem-Jan Bosch. In de rebound schoot Kasra Salmanzadeh over terwijl de doelman uit positie was. Negen minuten voor tijd was de tweede messcherp uitgevoerde counter van SC Monster. Een onzuivere pass van invaller Tobi Fasanya leidde 13 tellen later tot de uiteindelijke eindstand van 3-0. Opnieuw was Bo Olsthoorn de aanstichter en gaf Kirill Slutskyy de assist. Jordi van Maanen rondde de flitsende aanval af. Na de 3-0 leek alleen Marco Smits er nog zin in te hebben. Hij voorkwam met een schitterende redding een doelpunt van invaller Andreas Harinxma.

Door de 3-0-nederlaag is Neptunus-Schiebroek gezakt naar de twaalfde plaats. Concurrent V.V. Nieuwerkerk wist met 1-0 te winnen van Verburch. Volgende week komt koploper Oliveo uit Pijnacker naar Schiebroek.