Oliveo en Neptunus-Schiebroek aan elkaar gewaagd: 1-1

2641AZ
PIJNACKER
tel. 015-3692141

Link naar videoverslag van Oliveo

De wedstrijd in het najaar in Schiebroek was een spectaculaire 3-4 waarbij Neptunus-Schiebroek een 3-0-voorsprong uit handen gaf. In Pijnacker was de wedstrijd saai, waarbij de kansen op de bon waren. Het was een wonder dat er aan beide kanten toch nog gescoord werd. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Toch was op Sportpark De Groene Wijdte enige teleurstelling waarneembaar bij de thuisploeg vanwege de late gelijkmaker van Karam Bensedjed in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Karam was heel alert in de rebound nadat Sander Duin als stormram om de 1-1 te forceren eerst op de paal had geschoten. Sander Duin was niet geheel fit en begon op de bank. Hij viel na een uur in omdat Pieter Hofman zich moest laten vervangen. Oliveo liet vrij snel na de 1-1 Dewi van Wichen invallen die in de eerdere confrontatie in het najaar als invaller de stand omboog van 3-2 naar 3-4. In de laatste (zevende) minuut van de extra tijd zag hij zijn doelpoging maar net over de lat suizen. Bijna was hij opnieuw de matchwinner. Een derde invaller om te benoemen was Bas Houtschilt die Ton Rekelhof liet debuteren. Hij kan terugkijken op een goede invalbeurt. Verder nog een speciale vermelding voor Freek van 't Land die na zijn afscheid vorig seizoen opeens in de basis stond als centrale verdediger vanwege personele problemen en een prima wedstrijd speelde.

Terug naar de situatie van voor de 1-1 van Karam Bensedjed. Beide ploegen presteerden het om niet een keer op doel te schieten voor rust. De harde wind zal daarbij een grote rol hebben gespeeld. De eerste doelpoging aan Schiebroekse zijde in de tweede helft liet niet lang op zich wachten. Jeilli Moreno vuurde binnen vier minuten een schot af die Martijn Taal keerde. Daarna was het lange tijd wachten op de volgende kans. Halverwege de tweede helft was er een actie van rechtsback Gerald Lagrand en zowaar een schot op doel namens Oliveo. Het was wel gelijk raak. Zelfs het thuispubliek was verrast met het doelpunt. Oliveo wilde daarna achterin de boel op slot houden om de 1-0 uit het vuur te slepen. De Drietanders wisten voorin aanvankelijk niets af te dwingen en leken voor de derde wedstrijd op rij niet bij machte te zijn om tot scoren te komen. Hoe meer het einde van de wedstrijd in zicht kwam hoe meer de Neptunianen gingen jagen op 1-1. Het lukte uiteindelijk toch. Twee minuten na de 1-1 vloog nog bijna een vrije trap vanaf 40 meter van Mohamed Tajdirti in de kruising maar Martijn Taal had die bal onder controle.

De lastigste serie wedstrijden is nu achter de rug. Verliezen van SC Monster is geen schande omdat SC Monster toch wel een klasse apart is op dit moment. Een punt in Nieuwerkerk en Pijnacker is een goed resultaat. De komende wedstrijd voor Neptunus-Schiebroek is 4 mei om 15:00 uur aan de Hazelaarweg tegen DHC. DHC staat weliswaar laag geklasseerd maar DHC verloor in de tweede competitiehelft die nu acht wedstrijden onderweg is pas een keer. DHC verslaan zal wel moeten om kans te houden om boven de streep te eindigen. Als het meezit, is de wedstrijdselectie dan weer op peil.

Jullie zijn van mij een videoverslag gewend. Bij Oliveo wordt van elke wedstrijd een fraai videoverslag gemaakt. Ik heb mij daarom beperkt tot het schrijven van het wedstrijdverslag.