ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

De afstand tussen de hoofdvelden van Neptunus-Schiebroek en V.V. Hillegersberg is hemelsbreed slechts 1,2 km. Dan kunnen we wel spreken van een echte derby. Zoals het hoort bij een derby was het druk op het zonnige terras en op de tribune. In de zomer van 2022 trokken nog veel spelers van Schiebroek naar Hillegersberg. Deze zomer was het andersom. Daarentegen heeft Philippe Berchoux die jarenlang een bekend gezicht was op de Hazelaarweg de hoofdmacht van V.V. Hillegersberg onder zijn hoede genomen. Dat deed hij al aan het einde van vorig seizoen toen hij een wonder verrichtte door zijn team te behoeden voor degradatie in de play-offs.

Het mooiste is om een derby vol kansen te zien maar die waren schaars. De aanvallers waren te onmachtig en de verdedigingen waren goed neergezet. Waar de Drietanders voor rust nog wat goede kansen wisten te creëren, bleven die uit in de tweede helft. De bezoekers stichtten voor rust weinig gevaar maar ondernamen na de thee drie goede pogingen om het duel winnend af te sluiten.

Na een kwartier belandde een schot van Marlon Almeida vanaf rechts op de lat. Het was niet duidelijk of het een bewuste doelpoging was. Aannemelijker was dat hij het hoofd van Marchiano Deekman probeerde te bereiken. Laatstgenoemde viel halverwege de eerste helft geblesseerd uit. In de 21ste minuut bereikte Pieter Hofman met een splijtende dieptepass Nelson Vieira Tavares da Veiga die de bal meegaf aan Sander Duin. Rafhyson Henriques verkleinde zijn doel, waardoor Sander Duin naast schoot. Rond het half uur ontving Sander opnieuw een voorzet van Nelson. Hij kopte ditmaal net naast. Vlak voor rust moest Rafhyson Henriques geheel gestrekt gaan om een hard schot van Breuklin Almeida tot corner te verwerken. In de extra tijd probeerde Pieter Hofman uit een corner de doelman op een listige wijze te passeren.

Na rust duurde het heel lang voordat de eerste echte kans te noteren viel. Dat was halverwege de tweede helft een vrije trap van Gijs Elsen die uiteenspatte op de lat. Daarna was het weer lange tijd rustig. In de slotfase kregen de gasten nog twee mogelijkheden. Een doeltrap van Rafhyson Henriques kwam terecht bij de sprintende Vladimiro Vaz Canté die net iets eerder bij de bal kwam dan Marco Smits. Het schot van de spits belandde op het doel. Een moment later was Vladimiro Vaz Canté weer alerter dan Marco Smits. Hij moest zich eerst nog omdraaien en schoot maar net naast.

De 0-0 was een terechte uitslag. Voor beide ploegen is het fijn dat het eerste punt binnen is na de eerste verloren competitiewedstrijd. De enige club in 2D zonder punten is Verburch uit Poeldijk. Dat is de volgende tegenstander van Neptunus-Schiebroek. Om 14:30 uur zal het fluitsignaal bij de Westlandse vereniging klinken. VV Hillegersberg ontvangt een half uur later het Delftse DHC.