3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Met veel zelfvertrouwen arriveerde Verburch in Schiebroek want de laatste vijf wedstrijden werden immers gewonnen en het onderlinge treffen eerder dit seizoen in Poeldijk eindigde in 7-1. Neptunus-Schiebroek maakte een einde aan die zegereeks en was met 3-2 heel mild voor de gasten. Twee ballen vlogen tegen de lat en verder verzuimden de Drietanders nog andere grote kansen te benutten. De wedstrijd had in 7-1 kunnen eindigen. Het werd tegen het einde van de wedstrijd zelfs nog spannend toen Verburch met een man minder vlak voor tijd de 3-2 scoorde.

Na anderhalve minuut lanceerde Claudio Santos Silva met buitenkant rechts Tobi Fasanya op maat. Hij gaf voor op Karam Bensedjed die hard uithaalde. Doelman Dylan Kuiper behoedde zijn ploeg voor een vroege achterstand. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Het thuispubliek vreesde direct voor weer een grote nederlaag. In Poeldijk begin oktober ging Verburch namelijk ook als een razende van start. Een ingooi van Terence van den Berg kwam terecht bij Vince van der Knaap die in één keer verrassend hard uithaalde met 0-1 tot gevolg. In de 11de minuut ging Tobi Fasanya met succes jagen op de defensie van de Westlanders. Hij onderschepte de bal, snelde richting doel, schoot over en zag over het hoofd dat Karam Bensedjed klaar stond om een eventuele voorzet binnen te schieten. Vijf minuten later werd Karam Bensedjed de diepte ingestuurd door Claudio Santos Silva. Hij schoot eerst nog op Dylan Kuiper, maar in de rebound schoot hij de gelijkmaker beheerst in de linkerhoek. Na een klein half uur greep Kasra Salmanzadeh bij een sprint naar zijn hamstring. Hij moest zich laten vervangen door Max Bronswijk. Na dit slechte nieuws volgde al snel goed nieuws voor de marineblauwwitten. Pieter Hofman was nu degene die Karam Bensedjed in de diepte aanspeelde. Karam kreeg ruimte maar die verdween tot hij inhield. Toch hield hij perfect het overzicht door de bal heel zuiver in de rechterhoek te plaatsen. Even daarvoor schoot hij nog wild over uit een voorzet van Claudio Santos Silva. Dan is het lekker om de 2-1 te scoren na die gemiste kans. Tot aan de rust waren er over en weer nog wat kansen. De Schiebroekse voorsprong bij rust was zeker terecht.

De eerste helft was al aantrekkelijk om naar te kijken. De amusementswaarde van de tweede helft lag nog hoger. Vanaf de aftrap ging het Poeldijkse elftal op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Marco Smits ging de fout in. Zijn pass kwam terecht bij Miquel van Dijk, maar hij herstelde zich door het schot van Miquel van Dijk tot corner te verwerken. Drie minuten later bood Tobi Fasanya vanaf links Karam Bensedjed de gelegenheid voor het maken van een hattrick maar zijn schot ging naast. De volgende grote kans was weer voor de thuisploeg. Vanaf rechts bediende Jeilli Moreno de opkomende Machiel Lourens, die op de lat schoot. Aan de andere kant was rechtsback Terence van den Berg met een indraaiende voorzet dicht bij de 2-2. De bal ging maar net naast. Halverwege de tweede helft redde Dylan Kuiper knap op een schot van Claudio Santos Silva en schoot Karam Bensedjed net naast. Leeg gestreden werden de twee laatstgenoemden elf minuten voor tijd naar de kant gehaald. Ton Rekelhof bracht Mahdere Tesfey en Tom Houtschilt in. Tom stond nog maar vier minuten in het veld toen hij voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd zorgde. Aangespeeld door Jeilli Moreno schoot hij met zijn linker vanaf 25 meter het leer op magnifieke wijze stijf in de kruising. Wat een juweel van een doelpunt en wat een ontlading. Tom leek met de 3-1 de wedstrijd definitief op slot te hebben gegooid en zeker toen Verburch na de blessure van Addisalem Hailemariam in de laatste minuut van de officiële speeltijd met tien man verder moest. Uit het niets schoot Riley Hees in de vijfde minuut van de extra tijd de bal over Marco Smits heen het doel in. Verburch geloofde nog in een gelijkmaker. In de allerlaatste minuut leken de Neptunianen nog te counteren naar de 4-2. Tobi Fasanya gaf voor op Mahdere Tesfey, die op de lat schoot. Het bleef 3-2.

Verburch mag volgende week iets verderop in Hillegersberg proberen punten te pakken. Na de teleurstellende 1-0-nederlaag in Berkel waren de Schiebroekenaren op een behoorlijke achterstand gekomen. Maar twee zeges en twee gelijkspelen verder is Berkel opeens gepasseerd op de ranglijst. Als de ranglijst zou worden opgemaakt op basis van het minste aantal verliespunten staat Neptunus-Schiebroek nu op de veilige achtste plaats. Nieuwerkerk heeft laten zien hoe snel je uit de degradatiezorgen kunt komen. Of dat het elftal van Ton Rekelhof ook gaat lukken, valt te betwijfelen. Het programma van de komende vijf wedstrijden is heel zwaar. Het begint met de wedstrijd volgende week in Vlaardingen tegen VFC. Aanvangstijd is pas om 17:00 uur.