3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar het videoverslag

Het jaar 2024 startte met een erbarmelijk slechte wedstrijd in Berkel. Daarna volgde een prachtige reeks van zeven ongeslagen wedstrijden. Daar is thuis tegen SC Monster een einde aan gekomen met een 0-5-afstraffing. De uitslag was zeker niet geflatteerd. De uitstekend keepende Jelle Visser, die inviel voor Marco Smits, heeft een echte monsterscore weten te voorkomen. De verdediging die de afgelopen wedstrijden zo stabiel was, rammelde. Daarbij hielp het niet dat Machiel Lourens zich na een kwartier al moest laten vervangen. Voorin wisten onze aanvallers net als vorige week in Nieuwerkerk weinig te creëren. Het goede nieuws is dat Claudio Santos Silva binnenkort zijn rentree hoopt te maken.

De wedstrijd leek bijna op een gelukkige wijze te beginnen. Uit een corner kopte Bo Olsthoorn maar net naast. Het eerste echte gevaar van de koploper kwam na elf minuten en het was meteen raak. Een fenomenale voorzet op rechts met effect van Jelle van der Arend kwam perfect voor de voeten van de sprintende Jordi van Maanen die beheerst de 0-1 binnenschoot. Vlak voor het half uur gaf Ruben de Groot een dieptepass op Kirill Slutskyy. Kasra Salmanzadeh leek eerder bij de bal te komen maar hij liet zich aftroeven door Kirill Slutskyy, die knap over Jelle Visser stiftte en daarmee de voorsprong verdubbelde. Vlak na de aftrap was Mohamed Tajdirti nog zo van slag van de 0-2 dat hij de bal zomaar inleverde. De in de diepte gestuurde Kirill Slutskyy kon binnen de minuut weer scoren. Gelukkig was Jelle Visser wel alert. Eén minuut later was het eerste Schiebroekse schot op doel van Jeilli Moreno na een dieptepass van Max Bronswijk. Doelman Willem-Jan Broch pareerde het schot. Tien minuten voor rust werd het 0-3. Dit doelpunt leek sterk op de eerste goal. Opnieuw wist Jelle van der Arend spits Jordi van Maanen op maat te bedienen na voor de derde maal een snelle omschakeling. Dat is een belangrijk wapen van de ploeg spelend in het chique Engelse claret-blue. Vier minuten later probeerde Youri Riepe van afstand doeltreffend te zijn, maar zijn schot was een prooi voor Jelle Visser.

Vlak na rust trokken de Drietanders direct ten aanval. Jeilli Moreno zette de aanval op, Tobi Fasanya maakte zijn actie aan de linkerzijde en Karam Bensedjed zag zijn schot als eindstation net naast gaan. De moed zakte in de schoenen toen kort hierna Kasra Salmanzadeh simpel balverlies leed. Bas den Brabander pikte de bal op. Via Jordi van Maanen en Kirill Slutskyy kwam de bal terecht bij Jasper Warbout die 0-4 aantekende. Rond het uur werd Jordi van Maanen tussen Sander Duin en Pieter Hofman door doelman Willem-Jan Broch aangespeeld. Jelle Visser zag het misgaan, rende zijn doel uit, verkleinde zijn doel en dwong af dat Jordi van Maanen tegen hem aanschoot. Kort hierop probeerde Pim Doesburg vanuit een lastige hoek raak te schieten. Willem-Jan Broch verwerkte zijn schot tot corner. De volgende poging om tot een eretreffer te komen was van Roland van Deelen maar zijn uithaal ging naast. Halverwege de tweede helft leek er een wonderschone 0-5 op komst te zijn van Jurgen Warbout. Na een hakje van Kirill Slutskyy ging zijn schot richting kruising. Zijn schot zeilde net over de lat. In de slotfase ondernam SC Monster nog vier pogingen om tot 0-5 te komen. De eerste drie keren was Jelle Visser een sta in de weg. Toen net de extra tijd was aangevangen bediende Kirill Slutskyy Jurgen Warbout voor 0-5. Joop Haanskorf stak zijn vlag omhoog in de hoop dat zijn ploeg de 0-5 bespaard zou blijven maar de bal was toch echt op tijd gegeven. Arbiter Pim Sturkenboom keurde het doelpunt terecht goed.

Het was van Schiebroekse zijde een slechte wedstrijd maar eerlijk is eerlijk, SC Monster speelde als een ware kampioen. Later op de dag veegde VFC in een derby het geplaagde CION met 5-0 van de mat. Daarmee lijkt VFC de enige concurrent voor SC Monster te zijn. Nieuwerkerk speelde in Poeldijk 1-1 gelijk tegen Verburch en C.V.V. Berkel won overtuigend met 7-2 van V.V. Hillegersberg. Beide ploegen staan net als Neptunus-Schiebroek nu op 22 punten. De ploeg van Ton Rekelhof mag zich volgende week in Pijnacker revancheren voor de uit handen gegeven 3-0-voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Oliveo. Het aanvangstijdstip is 15:00 uur.