2e klasse D

17 februari 2018 14:30

Zaterdag 17 februari 2018

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ook in deze wedstrijd verzuimd punten uit Berkel en Rodenrijs mee te nemen. Bijna een uur lang hadden zij een nummerriek overwicht, maar op het slechte hobbelige grasveld tegen het zeer fysiek opererende Berkel konden zij ondanks redelijk voetbal niet tot beslissende creatieve openingen komen.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd en dwongen de thuisclub in de eerste tien minuten op eigen veld terug. De mooiste gelegenheid was voor Daniël van Delft, die een vrije trap van Sjors te Duits hard tegendraads langs de paal kopte. Toch was het de thuisclub, die in de eerste de beste aanval de score tegen de verhouding in openende. In de 12e  minuut kon de verdediging de bal onvoldoende wegwerken en net buiten het strafschopgebied wist de vrijstaande Talib Azaroiali door een kluwen van spelers het net te vinden 1 – 0. Na een kwartier ging de doelpuntenmaker voor de tweede keer in de fout na een grove charge en kon hij met rood vertrekken. Vanaf dat moment trok de thuisclub een muur rond de zestien op en begon met opzichtig tijdrekken.  In de 19e minuut kwam een schot van Sjors te Duits in de handen van de Berkelse doelman.  Net voor het half uur was doelman Ken Stigt iets eerder bij de bal dan Leroy van Bueren. Kort erna ging een poging van Tom Houtschilt naast. In de 35e minuut kwam Angelo Spanjaart goed zijn doel uit om de inkomende Jos Buitenhuis na een uitval af te stoppen. In de 40e minuut stopte doelman Ken Stigt met zijn benen een inzet van Sjors te Duits.  Met een zuur gevoel gingen de gasten rusten.

Direct een minuut na rust kwamen de Rotterdammers dan toch langszij. De voorzet van Mo Hidir werd door Leroy van Bueren goed terug gelegd op Tom Houtschilt, die heel bewust en beheerst de bal in de hoek langs de paal schoot 1 – 1.  Neptunus-Schiebroek dacht dat er nu meer was te halen, maar vergaten op het middenveld tijdig om te schakelen. Zo kon Luke Zuijderwijk in de 52e minuut vrij door het centrum komen en met een hobbelige schot in de hoek zorgde hij weer voor een nieuwe voorsprong voor de thuisclub 2 – 1.  Neptunus-Schiebroek moest opnieuw beginnen, maar de gastheren loerden op de tegenstoot. In de 54e  minuut ging een schot van Machiel Lourens naast, maar even later moest Angelo Spanjaart in actie komen om een inzet van Erwin van der Stoep weg te stompen.  Zo schoot Tim van De Voorn in een omschakeling loeihard tegen de onderkant van de lat.  Een kwartier voor tijd redde Angelo Spanjaart toen Jos Buitenhuis alleen op hem afkwam. Even later belandde een poging van Paul Hoekstra tegen de lat. In de laatste minuut van de speeltijd vloog een schot van Mo Hidir rakelings langs. In de extra tijd voor het tijdrekken lukte het de Rotterdammers ook niet om een bres te slaan.

Scheidsrechter T.J. Groenendijk had in dit onsportieve treffen een lastige middag met de vele overtredingen en het gemekker aan zijn hoofd. Hij gaf geel aan Machiel Lourens, Mo Hidir, Daniel van Delft (2x, dus rood) van Neptunus-Schiebroek en Luke Zuijderwijk , Welvin de Groot, Erwin van der Stoep, Talib Azaroiali (2x, dus rood) van Berkel.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Lucas van Kan, Paul Hoekstra, Sander van de Velde, Freek van ’t Land (42e min. Mo Hidir), Stefan van Diest, Machiel Lourens, (49e min. Pascal Lommerse), Daniël van Delft, Sjors te Duits69e min. Nick Erkelens), Leroy van Bueren, Tom Houtschilt

Niet in actie kwamen: Rico Leeflang en Sven van der Berg