Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Neptunus-Schiebroek beloont zichzelf voor rust niet en speelt 1-1 tegen Vitesse Delft.

Link naar videoverslag

Een sterk Neptunus-Schiebroek voor rust met vlot lopende aanvallen en grote kansen werd gevolgd door een tweede helft waarin Vitesse Delft de meeste mogelijkheden tot scoren creëerde. Dan doet een eindstand van 1-1 het meeste recht aan het wedstrijdbeeld.

De wedstrijd begon uitermate vervelend. Binnen de minuut gingen Tom Houtschilt en Duncan Sjerp een kopduel met elkaar aan waarbij laatstgenoemde zoveel last aan zijn botsing overhield dat de Delftse trainer Ronald Hes zijn spits moest laten vervangen door Kacper Zych. De vraag is of dat de reden is dat Vitesse pas in de 44ste minuut voor het eerst een doelpoging ondernam. Voor die tijd hadden de Drietanders al drie grote kansen gecreëerd. Na twaalf minuten verplaatste Tom Houtschilt met een diagonale pass het spel snel van rechts naar links. Dat gaf Tobi Fasanya de gelegenheid de openingstreffer te scoren, maar zijn schot ging net naast. Na 20 minuten gaf Claudio Santos Silva de bal op rechts voor. Tom Houtschilt zag zijn schot gekeerd worden. In de rebound dacht Mahdere Tesfey te scoren. De bal bleef een beetje in de lucht hangen en boven de doellijn kon Jeremy Agyemang de bal nog net wegrossen. In minuut 33 waren de mintgroene Delftenaren in de aanval. Met een prachtige interceptie liet Machiel Lourens de snelle Tobi Fasanya een gevaarlijke counter opzetten. Het werd een een-tweetje met Mahdere Tesfey. Tobi kreeg dus de bal terug en omspeelde doelman Sven Bekking. Zijn voorzet ging over de achterlijn terwijl de meesprintende Machiel Lourens anders de bal voor het intikken had. Tegen het einde van de officiële speeltijd van de eerste helft ondernam Patrick dos Reis Tavares als eerste een poging op doel te schieten. Zijn pegel ging echter over. Vlak daarna werd het gevaarlijker toen Sjoerd van der Kolk uit een voorzet van Daan Burgering listig van dichtbij op doel kopte. Marco Smits had de bal klem. Vlak voor rust waren er nog wat kleinere kansen voor de marineblauwwitten maar deze werden ook niet benut. Het Schiebroekse elftal van Ton Rekelhof had zich voor rust met een voorsprong moeten belonen.

De twee doelpunten na rust vielen vlak achter elkaar. Het was vier minuten spektakel. Met een hakbal bediende Daan Burgering de razendsnelle Fallilou Gueye die het duel aanging met Pieter Hofman. Arbiter Ed Toonen was van mening dat Pieter Hofman Fallilou Gueye ten val bracht en wees naar de stip. De man van de hakbal zette zijn ploeg op een 0-1-voorsprong. Daar konden de gasten slechts twee minuten van genieten. Kacper Zych en Tobi Fasanya kwamen met elkaar in duel waar het moeilijk te zien was via wie de bal over de zijlijn ging. Laatstgenoemde gooide direct in naar Claudio Santos Silva die de bal op de lat schoot. In de rebound kopte Jeilli Moreno raak. Assistent-scheidsrechter René Wolve was van mening dat sprake was van buitenspel. Dat was het zeker niet. Arbiter Ed Toonen overrulede zijn te partijdige grensrechters in deze wedstrijd meerdere malen en floot een uitstekende wedstrijd. Hij kende de 1-1 toe. Na de 1-1 waren er nog drie kansen te noteren voor Vitesse Delft waaronder een inswingende corner die verrassend op de lat terechtkwam. De Neptunianen waren niet meer bij machte om nog gevaarlijk te worden. In de extra tijd kwam Fallilou Gueye opnieuw ten val binnen de zestien. Roland van Deelen kreeg van de arbiter in tegenstelling tot Pieter Hofman, waarvoor hij was ingevallen, wel het voordeel van de twijfel. Geen tweede strafschop voor Vitesse Delft. De 1-1 gaf de verhoudingen juist weer.

Door een grote brand in een botenloods in Poeldijk kwam Vitesse Delft vorige week niet in actie. Volgende week gaan zij alsnog aantreden tegen Verburch. Neptunus-Schiebroek kan zich al gaan voorbereiden op de degradatiekraker over drie weken in Hillegersberg. Zoals bekend is dat voor vele spelers bekend terrein. De eerdere zes uitwedstrijden leverden voor de Schiebroekers nul punten op. Om zicht te houden op handhaving in de 2de klasse is een overwinning tegen de ploeg van de voor ons bekende Philippe Berchoux een noodzaak.