Ook de tweede bekerwedstrijd met goed gevolg afgesloten

KNVB

Neptunus-Schiebroek – TOGB  5 – 1

Zaterdag 8 september 2018

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ook de tweede bekerwedstrijd met goed gevolg afgesloten.

In een open wedstrijd, waarin de tegenstander uit Berkel ook diverse mogelijkheden kreeg, waren de Rotterdammers veel slagvaardiger. Efficiënt straften zij enkele fouten af. Gezien de mogelijkheden in het tweede bedrijf hadden beide ploegen nog meer kunnen scoren.

Al in de derde minuut was het raak. Leroy van Bueren schoot droog een afvallende bal binnen 1 – 0. Het nadeel van zo’n vroege voorsprong is, dat je wat gemakzuchtiger wordt. Met de wind in de rug kwam TOGB er af en toe snel uit. Toch was het de thuisclub die weer toesloeg. Leroy van Bueren onderschepte attent een te zachte terugspeelbal, omspeelde doelman Jesper Stijnman en liep de bal over de lijn 2 – 0. Bij deze actie liep Jordan Weegman met zijn hoofd tegen de paal. De verdediger moest dan ook geblesseerd het veld verlaten. In de 26e minuut maakte Leroy van Bueren bijna een hattrick, toen een doorgeschoten hoekschop bij de tweede paal belandde. Twee minuten later vloog een volley van Daniël van Delft rakelings voorlangs. Kort erna werd een doelpunt van Chahine Lobiyed na een snel genomen vrije trap afgekeurd. Na een half uur pakte Ryan Lol knap een kopbal van Gabri Urbanus uit de hoek. Neptunus-Schiebroek wilde wel doordrukken, maar TOGB kreeg wat meer grip op het middenveld. In de blessuretijd kwam de goed spelende Martin la Cruz vrij bij de tweede paal, maar zijn inzet vloog hoog over. Kort erna werd de rust bereikt.

Ook in de tweede helft was het al weer snel raak. In de 47e minuut werd Stefan van Diest na een goede combinatie het strafschopgebied ingestuurd. De verdediger kon hem alleen onreglementair afstoppen. Sander Duin schoot de elfmeter probleemloos binnen 3 – 0. In de 53e minuut blokkeerde Daniël van Delft een poging van Merick Heintjes. In de tegenaanval schoot Chahine Lobiyed over. De Berkelse ploeg was vooral gevaarlijk in de snelle omschakeling. Zo ging Martin la Cruz in de 68e minuut goed door en vloog zijn poging voorlangs. Het werd steeds meer een open wedstrijd, waarin de Rotterdammers de mogelijkheid kregen om verder uit te lopen. In de 78e minuut bokste Ryan Lol een schot uit de tweede lijn weg. In de tegenaanval vergat Chahine Lobiyed zelf te scoren. Tien minuten voor tijd redde TOGB de welbekende eer. Ryan Lol kreeg een voorzet bij de eerste paal niet klemvast en Ian Bakker profiteerde hiervan 3 – 1. In de 84e minuut strafte Chahine Lobiyed een verdedigingsfout af. Zijn uithaal verdween via de binnenkant van de paal tegen het net 4 – 1. In de 88e minuut ging Sander Duin mee naar voren. Hij combineerde met drie verschillende medespelers en schoot de bal prachtig in de kruising 5 – 1. Een ruime, verdiende overwinning voor de Rotterdammers. Volgende week wacht nog een bekerwedstrijd thuis tegen Berkel.

Scheidsrechter R.Westhoff floot een goede en rustige wedstrijd. Hij hoefde geen kaarten uit te delen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nicky Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Sven van den Berg, Stefan van Diest, Elroy Wijngaarde (73e min. Volkan Unlu), Roland van Deelen (46e min. Faybian Hertstein), Leroy van Bueren (63e min. Mike Janssen), Daniël van Delft, Chahine Lobiyed

Niet in actie kwamen: Angelo Spanjaart en Paul Hoekstra