Sparta (AV) JO17-2

Groep 7 20

15 september 2018 10:30

KNVB

Doelpunten festijn JO17-1 en winst van 9 -3 tegen Sparta AV, met 6 doelpunten van Mariano

En weer een nazomerperiode stond voor de deur, te beginnen met de derde bekerwedstrijd tegen Sparta AV 2. De spelpatronen worden intussen steeds zichtbaarder op het veld, de tactische omschrijvingen van Philippe bereiken bij een aantal spelers soms al via de oren en ogen het voetbalbrein (waar de voetbal intelligentie zit, volgens de coach). De sfeer van het team is uitstekend, mede door de inbreng van de grote supportersschare langs het veld en op het VIP-terras. Ewoud bood zichzelf aan als grenswachter en vlaggenist. En.. KasperP was erbij, net ontslagen…. (uit het ziekenhuis). Goed om hem weer vrolijk en betrokken te zien en erbij te hebben !!

Spelers, JO17-1 vandaag

Startopstelling: Cas, Paul, Bram, Mees, KasperV, SebasK, Adil, Sam, SebasH, Mariano, Jenayro; en een sterke reservebank: Danny, Nicolaj, Simon, Caleb, Nahom.

1e Helft

De eerste aftastende bewegingen bevestigden al snel ons vermoeden: Vandaag viel er iets te halen! Direct vanaf het begin controleerde Neptunus Schiebroek de wedstrijd. 10e minuut: Mariano bewoog iets versneld met de bal van links voor naar het midden over de rand van de 16 meter om in de linker hoek buiten het bereik van de kleine keeper de 1 – 0 te scoren. 15e minuut: SebasK veroverde de bal op de eigen helft, speelde direct op SebasH rechtsvoor, die beheerst langs de uitkomende keeper de 2 – 0 binnen schoot. Tien minuten later passte Bram weer eens uitstekend van achteruit, nu naar Jenayro, die de bal voor het doel zette: de keeper loste de bal, waarop hij de kopbal van Mariano simpel kon blokkeren.

25e minuut: Mees maakte een actie door het midden, speelde Mariano aan, die alleen op de keeper af ging en het leer hem rustig liet passeren: 3 – 0. 29e minuut: Bram op Sam, op Mariano, over de as van het veld en in het doel: 4 – 0. Tjonge jonge, het was bijna niet bij te houden. Tussendoor mocht Cas nog een enkele keer uitblinken tussen de palen, maar verder was JO17-1 doorgaans sneller bij en met de bal dan Sparta; ook achterin met KasperV als supersnelle gelegenheids-back (wie kent nog de naam Suurbier?, oké, hij was van Ajax, maar toch). Steeds werden onze vleugelspelers voorin vanaf de middenlijn snel weggestuurd de ruimte in. Want Sparta AV bleek tegen de middenlijn en op lijn verdedigen: Wat een mooi presenteerblaadje. Leuk, wanneer zo’n coach dan niet ingrijpt…. Hij leek niet echt Audio Visueel…

Zodoende konden SebasH, Mariano, Jenayro, Sam, en iedereen die voorin verdwaalde overal doorheen marcheren, snellen eigenlijk. Zodoende: 32e minuut : Mees op Sam op Adil: Sam kopte de voorzet van Adil door op Mariano die over de keeper de 5 – 0 binnen trapte. En toen pas deed Sparta iets terug, een mooie actie, waarop onze verdediging kansloos was: 5 – 1. Echter, na een gemiste kans van Mariano op de voorzet van SebasH dook Sparta weer plotseling op voor ons doel en kon nu wel heel gemakkelijk scoren 5 – 2; hé, mannen, wakker worden !! 40e minuut, wakker geworden dus mocht Mariano vanaf 18 meter midden voor het doel over de muur en langs de keeper mikken: 6 – 2, en we waren pas halverwege.

Rust

De coaches waren zowaar tevreden. Lekker drinken, enkele aanwijzingen voor de invallers: Danny voor SebasH, Simon voor Paul, Nicolaj voor Adil en Caleb op doel voor Cas. Lisa Naomi trad nog even op voor een select publiek.

2e helft

Veters strikkend, lachend, pratend met de dug-out, omdraaiend: hé, de bal lag in ons  doel… Blijkbaar had Sparta Caleb vanaf ver verschalkt: 6 – 3. Even later knalde Danny de bal keihard super inlopend in de hoek. Jammer dat de kleine keeper daar intussen als een voorspellende kruisraket kwam aangevlogen. Nico raakte hem vervolgens ook nog eens (met bal). 52e minuut: Danny zette weer eens goed voor op Mariano, die vrij voor het doel ook deze kans niet wilde missen: 7 – 3. Drie minuten later dook SebasK ineens als mid mid met de punt naar achteren voorin op, maar diens lob passeerde wel de keeper, meer ook het doel aan de verkeerde kant van de paal. Ook Jena schoot naast, dus de scherpte van de snede was er duidelijk niet meer. 55e minuut: Nahom voor Mees, om nog een dik halfuur achterin meters te maken.

57e minuut: Bram op Sam, Mariano trok een gat maar kreeg de bal niet, want Sam dook ineens voor hem en achter de verdediging van Sparta op binnen de 16 meter om met buitenkant rechts vanaf links rechts hoog in de hoek binnen de schieten: wouw! 8 – 3. 73e minuut, tja, het spel zakte een beetje in, rekende Jenayro op een missende verdediger, die dat prompt ook deed: de bal door laten schieten. Zo kon hij snel doorstoten naar de achterlijn, voorzetten naar Sam bij de 2e paal, die links onder de vallende keeper door schoot: 9 – 3.  Vervolgens besloot SebasK met afstand schoten die steeds net niet binnen vielen, waarvan 1 maal een prachtige plonkkkk, ofwel het aluminium, klonk. En, omdat ook verder niemand meer de bal in het doel kreeg bleef de Franse frites in het vet; want wat in het vet zit, verzuurt niet…

Met deze klinkende overwinning en het vaak wervelende spel was deze wedstrijd een mooie opmaat voor een aankomende nazomerweek, te beginnen met champagne-sisi-cola, shampoo tegen de muur en volgende week de eerste competitiewedstrijd, uit, bij Leonidas (Meriton).

Nu de bekercompetitie ten einde is, wordt komende week de selectie opgesplitst naar een B1 en B2, met elke hun eigen wedstrijd App en spelersgroep en ouders. Wel zal er nog veel bij elkaar moeten worden ingevallen; want, het aantal spelers is toch wel krap: 26 voor 2 teams. Maar, een beetje bikkel wil natuurlijk elke wedstrijd die langs komt het veld in; zolang school het toe laat, natuurlijk.